Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike majú po roku svoje 92. pokračovanie v britskom Yorkshire s centrom v Harrogate. Konajú sa od    22. do 29. septembra 2019 a naše najväčšie želiezko v ohni, Peter Sagan, sa pokúsi prepísať históriu. Štvrtým víťazstvom by sa stal jediným, ktorému sa podarilo získať dúhový dres viac ako 3- krát. Ako vidí svoje šance slovenský matador a kto bude jeho najväčším konkurentom? Kurzy na nedeľné preteky kategórie Elite hovoria jasnou rečou.   

Peter Sagan druhým najväčším kurzovým favoritom

Pozrime sa na to, ako vidia bookmakeri šance Petra Sagana v nedeľu 29. septembra od 9:40 na trati v Yorkshire dlhej 285 km, vedúcej        z Leedsu do Harrogate. Po úvodných 187 km čaká pretekárov 7- krát 14 km okruh v Harrogate. Ide o druhé najdlhšie preteky v tomto kalendárnom roku po klasike Miláno – San Remo. 

Pravdepodobnosť víťazstva trojnásobného majstra sveta sa pohybuje na úrovni niečo cez 15 %. Tak vyzerajú aj priemerné kurzy stávkových kancelárií. Peter je druhým najväčším kurzovým favoritom celého štartového poľa, ktoré sa cestných pretekov s hromadným štartom v triede Elite zúčastní. Aj napriek nie najlepšej sezóne zostáva slovenský favorit s troma dúhovými dresmi v talóne jeden z hlavných adeptov na titul. V online stávkovej kancelárii eTIPOS.sk nájdete na Sagana slušných @5,00. Kurz predstavuje priemerný kurz na jeho víťazstvo dostupný na trhu. To, že sa ocitne medzi prvou dvojicou, je ocenené kurzom @3,00 a jeho medailovému postu na MS v Yorkshire zodpovedá kurz @2,00. Ak veríte, že sa Tourminátor umiestni v TOP 5, váš zisk bude vyrátaný podľa kurzu @1,55 v eTIPOS.sk. 

Najväčší konkurenti v boji o dúhový dres

V slovenských farbách budú Petrovi vypomáhať dvaja pretekári tímu Bora-Hansgrohe Erik Baška a Juraj Sagan. Tretím je náhradník za zraneného Patrika Tybora a víťaz časovky na Majstrovstvách Slovenska 2019 Ján Andrej Cully. Všetci sa budú snažiť o vytvorenie čo najlepšej pozícii pre záverečný finiš slovenského majstra sveta z Richmondu 2015, Dohy 2016 a Bergenu 2017. Pokúsiť sa získať dúhový dres v silnej konkurencii bude náročné. Petrovi však zvlnený typ trate v Yorkshire vyhovuje a charakterom veľmi pripomína trať na MS       v roku 2016 v Dauhe.  

Van der Poel ako papierový favorit číslo 1

Najväčší kurzový konkurent Petra Sagana v boji o titul sa narodil v Belgicku. Holandský reprezentant Mathieu van der Poel, 24-ročný rodák z belgického Kapellenu, je najväčším kandidátom na dúhový dres pre majstra sveta. Kurz @3,75 v eTIPOS.sk na jeho triumf hovorí za všetko. Víťaz klasiky Amstel Gold Race je priam určený na tento typ pretekov, vrátane záverečného šprintu. V priemere sa kurz na Holanďana pohybuje na úrovni @3,30, preto ak si chcete poistiť prípadnú nevýhru Slováka, toto je ideálny kurz na jeho TOP konkurenta.

14- dňový líder Tour de France 2019, ako favorit číslo 3

Tretím najväčším adeptom na triumf v Yorkshire je Francúz Julian Alaphilippe. Pre jazdca, ktorý 2 týždne žiaril v žltom drese na Tour de France 2019 s konečným 5. miestom a víťaza klasiky Miláno – San Remo, sú majstrovstvá sveta prioritou číslo 1. Pravdepodobnosť na jeho víťazstvo sa pohybuje na úrovni 13 % a v eTIPOS.sk naň nájdete lukratívny kurz @7,00.

Spomedzi všetkých by mali vyčnievať Belgičania

Duo Belgičanov Philipp Gilbert  a Greg van Avermaet sú TOP 5 favoritmi na víťazstvo v cieli v Harrogate. Lákavé kurzy @13,00, resp. @18,00 im však dávajú menej ako 10 %- nú šancu na zisk dúhového dresu. Práve Gilbert si prináša formu po dvoch víťazných etapách na Vuelte 2019 a Greg van Avermaet zas zvíťazil na GP v Montreale. Peter Sagan ich považuje za najväčších konkurentov: „Najlepší sú pre mňa Greg van Avermaet a Philippe Gilbert. Pýtate sa aj na Remca Evenepoela, či môže zvíťaziť? Všetko sa môže stať v živote.“ Odpovedal Peter na otázku ohľadom belgickej konkurencie pre Sporza TV. Okrem nich sú tíme Belgicka aj známe mená Oliver Naesen a Dylan Teuns.

Individualitami azda najviac nabitý tím na MS disponuje aj minuloročným víťazom z MS v Innsbrucku. Víťaz časovky aj cestných pretekov s hromadným štartom v kategórii juniorov Remco Evenopoel, môže byť čiernym koňom pretekov. Belgičan si tento rok vyskúša seniorskú kategóriu a pri otázke na Petra Sagana, ako vidí tohto mladíka, bola jeho odpoveď jednoznačná: „Súťažil som s ním a očaril ma svojimi schopnosťami. Nech vyhrá čo najviac teraz, lebo neskôr to už bude mať iba ťažšie. Budú si na neho dávať čoraz väčší pozor. Už nebude nováčik.“ Povedal Peter pre Sporza TV. Kurz na mladého Belgičana  mu nedáva viac ako 5 %- nú šancu na úspech. V eTIPOS.sk mu prináleží na víťazstvo hodnota @22,00.

Obhajca titulu z Innsburcku  2018 v širšom poli favoritov

Španiel Alejandro Valverde, ako celkovo druhý počas nedávno skončenej Vulety 2019, bude tiež patriť medzi širší okruh kandidátov na triumf. Predurčuje ho k tomu forma aj obhajoba z minuloročných MS v Innsbrucku. Pravdepodobnosť na víťaza už je však zhruba 3 %         s kurzom @30,00 v eTIPOS.sk. Pred neho sa v papierových predikciách dostali okrem spomenutých mien aj Sam Bennett, Michael Valgren Andersen, Michael Matthews, či Matteo Trentin. Na každého z nich nájdete kurzy v intervale @20,00 až @25,00.

Program Petra Sagana v sezóne 2019

Práve 92. MS v cestnej cyklistike v Yorkshire môžu byť pre svetovú cyklistickú hviezdu posledným pretekom sezóny. Je otázne, či sa Peter Sagan objaví na klasike okolo Lombardska 12. októbra 2019, alebo či zavíta na 6- dňovú Tour of Guangxi začínajúcu o 3 dni neskôr. 

Držme Petrovi Saganovi palce k úspešným pretekom v nedeľu 29. septembra 2019 s cieľom v Harrogate. Verme, že sa môže naplniť jeho osamostatnenie sa na tróne 4- násobných majstrov sveta v cyklistike. 

Prajeme vám úspešné tipy na vašich favoritov a skvelý cyklistický zážitok aj s eTIPOS.sk. 

Chcem hrať