Reprezentácie majú za sebou predposledný blok celej kvalifikácie na EURO 2020 a to je znamenie, že nás čaká ďalší euroligový víkend. Aké zaujímavé duely nás čakajú v TOP štvorke európskych líg? Ktoré zápasy sú vhodné na kombinačný tiket favoritov? Ktorým sa naopak vyhnúť, či skúsiť prekvapenie? Začíname tradične na Slovensku 12. kolom najvyššej ligovej súťaže.

Slovensko – gólové hody budú pokračovať aj v 2. polovici základnej časti

Takmer 3 góly na zápas v prvej polovici základnej časti! Čo viac si môže fanúšik futbalu na Slovensku priať. Potvrdí tento trend aj druhá porcia 11 kôl? Prvé z nich začína šesticou víkendových zápasov 19. a 20. októbra 2019. Výkop všetkých 4 sobotňajších stretnutí je plánovaný na 17:00. 

12. kolo so 4 domácimi tutovkami

Posledná FC Nitra hostí vo forme hrajúci 7. MFK Ružomberok. Domáci vo vzájomných dueloch nie sú gólovo potentní a aj v prvom ligovom meraní síl prehrali Pod Čebraťom 0:1. Kurz @2,47 sa zdá byť lákavý a je dosť možné, že do víkendu klesne o pár desatín. Jednou zo 4 tutoviek kola by mal byť súboj 2. MŠK Žilina a 8. MFK Zemplín Michalovce. Kurz @1,25 na šošonov hovorí jasnou rečou. Netreba však zabúdať na vyťaženosť reprezentantov a odporúčame vyhnúť sa vysokým hendikepom na domácich. Prvý vzájomný duel v sezóne ovládli hráči MŠK po výhre 3:0 na Zemplíne. Líder ligy ŠK Slovan Bratislava privíta predposledný tím tabuľky Pohronie. Hostia pricestujú na Tehelné pole s novým trénerom Mikulášom Radványim, čo môže byť vždy zradné. Tutovkový kurz @1,12 na belasých pred dôležitým domácim zápasom v Európskej lige UEFA a po reprezentačnom bloku môže znamenať zaradenie hráčov z lavičky. Zranenie postihlo aj Dávida Strelca a bude mimo hry až 2 mesiace. Z dôvodu motivácie by sme sa skôr opreli do tipu na vyšší počet gólov v zápase. Aj júlové meranie síl v Žiari nad Hronom prinieslo 4 góly a víťazstvo Slovana 3:1. Hosťom bude kvôli vylúčeniu chýbať stabilný člen obrany a reprezentant Mozambiku Yusuf Mainge. Slovenskú futbalovú sobotu uzavrie zápas Serede a Spartaka Trnava na Myjave. Vyrovnané stretnutie má kurzového favorita v hosťoch za @2,30. Ide o zápas deviateho a štvrtého tímu tabuľky a toto postavenie vyobrazuje aj aktuálny kurz. V prvom vzájomnom stretnutí však bol Spartak rovnakým kurzovým favoritom na domácej pôde. Nechajme sa prekvapiť vývojom zápasu, ale pri pohľade na kurzy by sme sa skôr priklonili na stranu Serede napríklad v stávke bez remízy.

Futbalový víkend pokračuje pod Dubňom

AS Trenčín pokračuje v prerábke vlastného štadióna a aj preto sa ako domáci tím tradične objaví na Štadióne pod Dubňom. Od 17:00 hostí šiesty tím ligy desiatu Senicu. Trenčanom sa po 10 mesačnej prestávke zavinenej zranením kolena vracia holandský defenzívny stredopoliar Aschraf El Mahdioui. „Je to prvé vážne zranenie v mojej kariére. Musím však zostať pozitívny. To je jediná cesta naspäť na trávniky. Budem tvrdo pracovať, aby som sa vrátil ešte silnejší,“ takto reagoval tesne po zranení kapitán AS Trenčín. Kurz @1,48 na AS je však nevyspytateľný. Domáci ťahajú nelichotivú 5-zápasovú sériu bez ligového víťazstva. Pozor tiež na júlový vzájomný súboj, ktorý zvládla lepšie Senica po výsledku 3:1. V jej zostave by nemal chýbať 5-gólový Frank Castaneda. A aj preto sa viac ako 2,5 gólu v zápase za @1,60 v kurzovej ponuke eTipos.sk zdá byť vhodnejšia alternatíva s lepším kurzom.

V MOL Aréne súboj z TOP 5

Po zápase sokolíkov s francúzskou U21 v utorok 15. októbra 2019 sa v nedeľu chystá na Žitnom ostrove malý ligový šláger. Tretia Dunajská Streda hostí prekvapenie prvej polovice základnej časti zo Zlatých Moraviec. Kurz @1,38 favorizuje domácich celkom vysoko, no aj napriek tomu veríme vo vyrovnané futbalové divadlo podporené parádnou diváckou kulisou. Hostia budú chcieť vrátiť požičané z prvého vzájomného duelu po domácej prehre 1:2. Uvidíme mikrosúboj najlepších strelcov tímov Vidu a Ďubeka? Ak by sa mal opakovať gólový duel, odporúčame do pozornosti tip na viac ako 2,5 gólu v kurze @1,68. 

Trenčín futbal

Anglicko – 9. kolo Premier League prináša 4 tutovky a 1 šláger

Desať zápasov 9. kola sa odohrá v 3 dňoch. Najväčšiu porciu dostáva sobota 19. októbra 2019, kedy je na programe až 8 stretnutí. Začíname tradične 13:30. Tentokrát v Goodison Parku na pôde Evertonu, kde pricestujú londýnski kladivári z West Ham United. Domáci sú favorti v kurze @1,96, aj napriek absencii opory zadných radov. Pre vylúčenie v poslednom zápase nenastúpi do hry írsky obranca Seamus Coleman. Toffees potrebujú zlomiť sériu 4 prehier a odlepiť sa od zóny zostupu. Ich tréner Marco Silva to má nahnuté a je najväčším favoritom bookmakerov na najbližšiu stratu trénerskej  pozície v Premier League. West Ham vonku zo 4 zápasov ešte neprehral, preto by sme sa tipu na domácich radšej vyhli. Pravdupovediac v ponúkanom kurze radšej volíme stávku na neprehru hostí z Londýna v kurze @1,80.

Sobota od 16:00 plná tutoviek a favoritov

Od 16:00 má výkop až 6 stretnutí. AFC Bournemouth hostí predposledný Norwich City a sú favoritom v kurze @1,75. Postavenie v tabuľke aj posledné vzájomné zápasy napovedajú možnej jednotke. Proti je však forma domácich a rovnako ako v prípade Evertonu nevidíme hodnotu v tomto kurze na domácich. Zápas tabuľkových susedov prinesie meranie síl Aston Villy a Brightonu. Remízový zápas má mierneho favorita v nováčikovi z Birminghamu v kurze @2,35. Stávka bez remízy na domácich nemusí byť zlá voľba. Prvou tutovkou víkendu je duel Chelsea FC a Newcastlu United. Poradí si Martin Dúbravka s Tammy Abrahamom a ďalšími hráčmi Franka Lamparda? Zápas by nemal skončiť prekvapením. The Blues majú šancu zaútočiť 3 bodmi na TOP 4 v Premier League v kurze @1,29. Kurzovou tutovkou je aj zápas Leicester City s Burnley. Kurz @1,49 na domácich plynie aj z kvalitného výkonu v poslednom stretnutí na Anfield pri nešťastnej prehre 1:2. Súboj štvrtého a siedmeho tímu sľubuje vyrovnanejší duel ako zápas Chelsea s NUFC. Aj tu veríme, že sa domáci budú tešiť z víťazstva. Tottenham Hotspur doma s Watfordom neprehráva. Aj pri nie najlepšej fazóne spolu so zranením Llorisa predpokladáme plný bodový zásah u tretieho veľkého favorita v kurze @1,44. Posledný Watford by nemal brať body úradujúcemu finalistovi Ligy majstrov. Najbližší súper Slovana Bratislava, Wolverhampton Wanderers privíta doma Southampton a na štvrtkový zápas v Bratislave sa chce naladiť víťazne. Kurz @1,76 vyzerá sľubne pri pohľade na formu oboch tímov, postavenie v tabuľke aj na vzájomné zápasy. Od 18:30 zakončí premierligový sobotný program duel v Selhurst Parku, kde Crystal Palace hostia majstra Manchester City. Citizens budú chcieť odčiniť domácu blamáž s Wolves, no domáci atakujú horné priečky s výbornou formou v posledných týždňoch. Kurz @1,25 na Manchester City vyzerá ako tutovka, no aj vzhľadom na posledné ligové výsledky by sme skôr hľadali alternatívy.  

20.10.2019 17:30 Manchester United vs. Liverpool FC 4,60 – 3,90 – 1,70

Futbalový sviatok na Old Trafford a veľké očakávania najmä od domácich Red Devils. V tomto znamení sa ponesie šláger celého európskeho víkendu medzi Manchestrom United a Liverpoolom FC. Vytiahne Ole Gunnar Solskjaer eso z rukáva v pravý čas proti Jurgenovi Kloppovi? Nór to má nahnuté a po Portugalčanovi Silvovi je práve on druhým najväčším ašpirantom na odchod z pozície trénera v PL. Pre celý tím je výsledok zápasu s Liverpool FC enormne dôležitý. Hlavne po jedinom víťazstve z posledných 5 ligových duelov. Po kvalifikácii prišla ďalšia zlá správa pre Oleho, keď sa zranil brankár De Gea.   

V marci 2018 United doma pokorili LFC po výsledku 2:1. Z 54 vzájomných stretnutí v Premier League sa iba 12 skončilo remízou. Až 28 výhier, z nich 16 doma, majú na konte červení diabli. Iba 14, z nich 5 vonku, vyhrali The Reds. Aj napriek neveselej forme a až 12. miestu v tabuľke predpokladáme prvú stratu bodov aktuálneho európskeho šampióna, ktorý to mal na mále už doma s Leicester City. Neprehra domácich v kurze @2,11 by po skvelom futbale nebolela ani Jurgena Kloppa ?.
Tip volíme aj napriek možnému návratu Alissona Beckera, či Mo Salaha do jeho zostavy. 

Deviate ligové kolo uzatvára zápas Sheffieldu United, ktorý hostí Arsenal Londýn. Za poklesom kurzu na domácich vidíme skvelú obranu, ktorej domáci vďačia za nulové skóre 7:7 a 13. miesto v tabuľke Premier League. Či to však bude stačiť na tretích Gunners je otázne. Kurz @1,90 na aktuálne najlepší londýnsky tím v PL je viac než lichotivý. Chuťovka pred Ligou majstrov má výkop v pondelok 21. októbra od 21:00. 

Manchester United

Španielsko – v 9. kole LaLigy FC Barcelona aj Real Madrid na ihriskách súperov 

Už tradične začíname sólo zápasom v piatok 18. októbra od 21:00 na Los Carmenes, kde svoje domáce zápasy hráva prekvapenie úvodu súťaže Granada. Štvrtý tím LaLigy hostí 11. Osasunu a je miernym  favoritom za kurz @2,33.

Sobota 19. októbra prinesie 4 duely. Od 13:00 hostí SD Eibar zo stredu tabuľky druhý tím LaLigy FC Barcelona. Oba tímy nemôžu rátať s vylúčenými hráčmi. Za domácich sa nepredstaví argentínsky záložník Escalante a za favorita FCB v kurze @1,49 nenastúpi francúzsky útočník Ousmane Dembele, ani uruguajský obranca Ronald Araújo.  Atraktívny duel sľubuje stretnutie na Wanda Metropolitano v Madride. Od 16:00 nastúpia zverenci Diega Simeoneho proti hosťom z Valencie. Tretie Atlético Madrid je proti 8. tímu favoritom v slušnom kurze @1,70. Aj od 18:30 máme favorita v domácich. Dvanáste Getafe privíta posledný, iba dvojbodový Leganes. Tip na domácich v kurze @1,87 môžeme pri aktuálnej forme domácich považovať za prijateľný. Záverečný duel soboty obstará od 21:00 nováčik z Mallorcy s Martinom Valjentom. RCD hostí kráľovský Real Madrid. Biely balet je pravdepodobnosťou totožným favoritom ako FC Barcelona na pôde Eibaru. Kurz @1,48 na lídra LaLigy pôsobí ako sympatická tutovka. Nechajme sa prekvapiť ako týždeň pred slávnym El Clásicom zvládnu prvé dva tímy aktuálneho ročníka súťaže svoje duely na ihriskách súperov.

Úvodný nedeľný výkop patrí stretnutiu Alavés vs. Celta Vigo od 12:00. Tabuľkoví susedia sa chcú odpútať od záchranárskych prác a kurzy nasvedčujú vyrovnanému duelu. Veríme v aktuálny trend poklesu kurzu na hostí a plný bodový zásah Lobotkovej Celty v kurze @2,60. Od 14:00 privíta piaty Real Sociedad tím Betisu Balompie z opačného pólu tabuľky. Kurz @1,75 na domácich mierne narástol aj kvôli absencii potrestaného obrancu Diega Llorenteho. Espanyol Barcelona hostí od 16:00 CF Villarreal ako predposledný tím súťaže. Hlavne preto sú ôsmy hostia miernym favoritom duelu v kurze @2,33. My však veríme, že domáci tím ako zástupca Európskej ligy UEFA zvládne po prestávke náročné zápasy a LaLiga im začne chutiť. Od 18:30 sa stretne siedme Athletic Bilbao proti tímu z Valladolidu. Kurz @1,65 na domácich je nastavený relatívne nízko, najmä keď vo vzájomnom meraní síl naposledy triumfovali v roku 2014. Aj aktuálne skóre oboch tímov by skôr napovedalo bezgólovej remíze. Posledným zápasom 9. kola je tutovka v podaní víťazstva FC Sevilla s UD Levante v kurze @1,38. Šiesty tím by rád zaútočil vyššie, najmä keď ich vo štvrtok v európskej pohárovej súťaži čaká tím z Dudelange. 

Nemecko – 8. kolo Bundesligy s atraktívnym duelom dvoch Borussií

Ako obvykle už v piatok štartuje 8. kolo Bundesligy zápasom od 20:30.  Eintracht Frankfurt privíta Bayer Leverkusen v kurzovo aj tabuľkovo vyrovnanom stretnutí. Kurz @2,24 na farmaceutov z Leverkusenu to iba potvrdzuje. Vzhľadom na dôležitejší nadchádzajúci zápas Bayeru v Madride proti Atléticu by sme sa skôr priklonili k neprehre domácich alebo alternatívnej stávke bez rezímy na Frankfurt.

Sobota 19. októbra má na programe až 5 zápasov v chronicky známom čase 15:30. V úplne vyrovnanom stretnutí privíta nováčik Union Berlín hráčov SC Freiburg. Domáci sú miernym favoritom, aj napriek opačnému postaveniu v bundesligovej tabuľke. Priklonili by sme sa skôr k neprehre SC Freiburg. FC Augsburg hostí majstra z Mníchova a ten je supertutovkou v kurze @1,16. S Bayernom však nakladajte opatrne, už zo skôr spomenutých dôvodov. Vyrovnané stretnutie z druhej polovice tabuľky sľubuje duel Dusseldorfu a Mainzu. Na domácich nájdete v eTipos.sk mierne rastúci kurz @2,44. Využije štvrté Lipsko domáce prostredie a preskočí najbližšieho súpera VFL Wolfsburg na druhom mieste? Kurz hovorí o pravdepodobnosti 60% a aktuálnej hodnote @1,55 v eTipos.sk na zverencov trénera Nagelsmana. Do Brém prichádza Hertha s Dudom a Pekaríkom ako outsider duelu. V súboji tímov z presného stredu tabuľky sú bielozelení favoritom v kurze @2,07.

19.10.2019 18:30 Borussia Dortmund vs. Borussia M’gladbach 1,49 – 4,70 – 5,60 

Nečakaný šláger spred začiatku Bundesligy sa odohrá ako posledný sobotňajší duel od 18:30. Zástupca Ligy majstrov hostí zástupcu Európskej ligy ako relatívne vysoký favorit. Kurz @1,49 zaváňa tutovkou, no stretáva sa ôsmy tím Bundesligy s lídrom súťaže, ktorý prežíva eufóriu na bundesligovej scéne. Dôležitý súboj o body môže priniesť „underový“ priebeh, preto by sme zvážili tip na menej ako 3,5 gólu v zápase v kurze @1,76.

Bundesliga spestrí nedeľu dvoma zápasmi. Od 15:30 hostí predposledný 1.FC Kolín posledný tím SC Paderborn 07. Domáci sú favoriti duelu v kurze @1,65. Viac atraktivity prinesie zápas TSG Hoffenheim a Schalke 04 od 18:00. V najvyrovnanejšom zápase celého 8. kola očakávame remízu v kurze @3,45.   

Borrusia Dortmuns na eTIPOS.sk

Taliansko – 8. kolo Serie A s 3 vysokými domácimi favoritmi

Trojica zápasov v sobotu odštartuje duelom medzi SS Lazio Rím a Atalantou Bergamo od 15:00. Domáci s Vavrom v obrane sú favoritmi s klesajúcim kurzom na úrovni @2,20. Do súboja šiesteho s tretím nezasiahne brazílsky záložník Lucas Leiva kvôli vylúčeniu v predošlom kole. Od 18:00 privíta SSC Neapol Hellas Verona, kde pôsobí aj náš posledný strelec slovenskej U21 Ľubomír Tupta. Tím Carla Ancelottiho je doma vysokým favoritom v kurze @1,22. Rovnako tak vyzerá Juventus doma proti Bologna FC od 20:45. Kurz @1,33 má mierne rastúci trend, no hostia budú bez potrestaného záložníka z Čile Garyho Medela. Nebojíme sa zápas nazvať bezpečnou a možno aj hodnotnou tutovkou. 

V nedeľu Serie A pokračuje zostra už od 12:30. US Sassuolo hostí Inter Miláno s Milanom Škriniarom a kurz @1,69 na Nerazzurri sa zdá byť takisto lákavý. Domáci budú v zápasovom tempe po dlhšej prestávke zapríčinenej úmrtím ich prezidenta Giorgia Squinziho a odložením zápasu v Brescii. Od 15:00 prichádza spoločný výkop na 3 štadiónoch. Cagliari hostí Spal a kurz @2,06 na ich víťazstvo je dosť zaujímavý. Hostia prišli o vykartovaného stredopoliara Strefezzu a aj to môže nakloniť misku váh na stranu domácich. Posledná Sampdoria Janov sa zmieta v problémoch a patrí jej posledná priečka Serie A. Aj preto tip na AS Rím v kurze @2,11 môže znamenať zelený výsledok. Zverenci Igora Tudora Udinese Calcio by sa radi bodovo dotiahli na FC Turín a zaistili si pokojný stred tabuľky s 10 bodmi. Kurz na tento zápas je absolútne vyrovnaný. Vyhnúť sa prípadnej remíze stávkou bez remízy, či iným hendikepom nebude zlý nápad. Zápas Parmy a FC Janov od 18:30 zas nahráva do karát domácim. Dvanáste miesto v tabuľke proti predposledným hosťom a najmä dvojica vylúčených hráčov v predošlom zápase môžu zapríčiniť výhru Kuckovho tímu v peknom kurze @2,36. Nedeľu zakončí duel AC Milána s US Lecce. Rossoneri môžu byť radi, že vylúčenia z predošlého zápasu sa ho dotknú práve v domácom stretnutí proti outsiderovi, ktorému patrí 16. miesto v Serie A. Záložník Samu Castillejo a obranca Davide Calabria nebudú Giampaolovi na San Sire k dispozícii. Aj napriek tomu je AC Miláno favoritom v kurze @1,43 a bude chcieť zvýšiť 9-bodovú zbierku, ktorá mu doteraz stačí iba na 13. miesto.

Pondelková dohrávka 8. kola sa pripravuje v Brescii hostiacej Fiorentinu 21. októbra 2019 od 20:45. Spolu s duelom Premier League medzi Sheffield Utd a Arsenalom budú patriť k predkrmom dlhoočakávanej Ligy majstrov a Európskej ligy počas týždňa. Brescia s Nikolasom Špalekom nebude v pozícii favorita. Favorizujeme siedmy tím Serie A Fiorentinu v kurze @1,95.

Prajeme vám úspešný víkendový výber svojich favoritov na tiketoch s eTIPOS.sk. 

CHCEM TIPOVAŤ