Čaká nás posledné ligové kolo pred reprezentačnou prestávkou. V maratóne klubových súťaží sa pozrieme na Slovensko a do TOP 4 európskych líg.  Aké zaujímavé duely nás čakajú počas 45. týždňa 2019? Kurzy na favoritov a šlágre víkendu sú tu pre vás v šikovnom preview Premier League, LaLigy, Bundesligy, či Serie A.

Slovensko – 15. kolo dopraje viac bodov domácim tímom

Do konca jesennej časti zostávajú ešte 4 súťažné porcie. V 15. kole máme hlavných favoritov na domácej pôde. V sobotu 9. novembra od 14:00 sa Pod Dubňom predstaví domáca MŠK Žilina proti MFK Ružomberok. Domáci favorit bude v kurze @1,45 ašpirantom na 3 body. Odčinenie zlyhania pri poslednej prehre 0:3 s AS Trenčín bude hlavným cieľom šošonov v derby proti 4. tímu tabuľky.

Štvorica zápasov je naplánovaná na 17:00. V Dunajskej Strede sa ako favorit predstaví domáci DAC proti AS Trenčín v kurze @1,59. Má však stúpajúci trend a rovnako ako v dueli na Považí, očakávajú sa minimálne 3 góly v zápase. Postarať sa o to majú Vida, Kalmár, Čatakovič, či Roguljič. V trnavskej City Arene sa predstaví posledný tím ligy, nováčik z Pohronia. Spartak je favoritom v kurze @1,38 a v poslednom domácom zápase jesene bude chcieť pokoriť zlú sériu a udobriť si fanúšikov. Ako satisfakcia má slúžiť symbolické vstupné pre divákov. Iba miernymi favoritmi sú hráči Senice proti Michalovciam. Kurz @2,27 však má rastúci charakter. Zaujímavosťou zápasu je fakt, že hráč hostí Lazaros Rota si práve proti Senici pred rokom otvoril strelecký účet v drese Michaloviec. Nastúpiť by mal aj v sobotu po premiérovom góle sezóny doma pri remíze 2:2 proti Zlatým Moravciam. V slušnej forme hrajúca Sereď privíta v Myjave hráčov Nitry, ktorí v 14. kole prelomili s novým trénerom smolu a porazili Trnavu 1:0. Sereď je po bezgólovej remíze v Dunajskej Strede favoritom v klesajúcom kurze @2,06.

Nedeľa 10. novembra ponúkne záverečný zápas 15. kola. Zlaté Moravce privítajú majstrovský Slovan Bratislava od 15:00. Favoritom v kurze @1,53 sú belasí. Bude to posledný ligový zápas pred reprezentačnou prestávkou, ktorý by mal priniesť najvyššiu kvalitu na slovenskej ligovej scéne. Po návrate hostí z Anglicka však veríme, že Zlaté Moravce môžu favoritovi siahnuť na body.

Tipy v 15. kole najvyššej súťaže na Slovensku v eTIPOS.sk

MŠK Žilina vs. MFK Ružomberok – výhra domácich @1,43 , viac ako 2,5 gólu @1,64
DAC vs. AS Trenčín – výhra hostí @4,70, viac ako 2,5 gólu @1,54
Trnava vs. Pohronie – výhra domácich @1,38, menej ako 2,5 gólu @2,16
Senica vs. Michalovce – výhra hostí @2,95, viac ako 2,5 gólu @1,79
Sereď vs. Nitra – výhra domácich @2,06, viac ako 2,5 gólu @1,79
Zlaté Moravce vs. Slovan Bratislava – remíza @4,30

Anglicko – 12. kolo Premer League so súbojom Liverpoolu a Citizens

Posledná porcia zápasov pred takmer dvojtýždennou reprezentačnou prestávkou čaká aj fanúšikov Premier League. V 12. kole sa ako prvý predstaví Norwich City na Carrow Road proti Watfordu v úplne vyrovnanom zápase už v piatok 8. novembra od 21:00. Duel najslabších tímov môže dopadnúť akokoľvek.

Sobotu 9. novembra odštartuje ligový program Chelsea FC na Stamford Bridge ako favorit v kurze @1,34 proti Crystal Palace. Od 13:30 by mali zverenci Franka Lamparda natiahnuť aktuálne najdlhšiu šnúru víťazstiev v Premier League. Klesajúci kurz @2,30 na výhru Burnley na Turf Moor s West Ham United spôsobuje prehra kladivárov s Newcastlom, otázny štart Wilsherea, Antonia, či Reida, aj posledná domáca výhra Burnley spred roka 2:0. Zápas má začiatok od 16:00 rovnako ako zápas v St. James Parku medzi Dúbravkovým NUFC s Bournemouth. Stretnutie nemá kurzového favorita ani v dueli zo spodu tabuľky medzi Southamptonom a Evertonom od 16:00 na St. Mary’s Stadium. Tottenham Hotspur hostí na London Stadium Sheffield United a v prípade víťazstva v kurze @1,56 sa dotiahne na svojho súpera, ktorému patrí aktuálne 6. priečka v tabuľke PL. Po odvolaní sa Spurs voči trestu by v zápase nemal chýbať Son. Zranenie Gomesa z Evertonu, pri ktorom bol aj juhokórejský reprezentant, Son priamo nezapríčinil. Sobotu od 18:30 uzavrie atraktívny duel Leicester City a Arsenalu Londýn. Po remíze Gunners v PL doma s Wolves, aj s Guimares v Európskej lige je miernym favoritom domáci tím v kurze @2,04.

Nedeľa 10. novembra patrí od 15:00 súboju Manchester United s Brightonom & Hove Albion. Meranie síl tímov zo stredu tabuľky by malo skončiť výhrou Red Devils v kurze @1,59. V posledných 6 vzájomných zápasoch totiž platilo – môj dom, môj hrad. Paralelne má výkop aj Wolverhampton Wanderers s Aston Villou na Molineux Stadium. Domáci sú favoritom stretnutia v kurze @1,86 a mohli by ho potvrdiť aj napriek riziku remízy, ktorých vlci uhrali v sezóne už 7, najviac zo všetkých tímov v PL.

10.11.2019 17:30 Liverpool FC vs. Manchester City 2,55 – 3,55 – 2,55

Absolútnym bonbónikom celého víkendu bude šláger Premier League na Anfield medzi dvoma najväčšími ašpirantmi na titul. Pep Guardiola má problémy so zraneniami hráčov, ku ktorému sa pridal aj brankársky otáznik – Ederson. Do stretnutia nezasiahne Laporte, Sane, Zinchenko a otázny je aj David Silva. 6 bodový náskok dáva väčší pokoj na duši Jurgenovi Kloppovi, no prvý ostrý súboj v lige bude znamenať veľa. Predpokladáme remízový vývoj ako v mnohých stretnutiach na Anfield. Avšak tým, že situácia v tabuľke nie je vyhrotená, môžeme sa pred reprezentačnou prestávkou dočkať atraktívneho a dramatického divadla s otvoreným poňatím hry. Kurzy sú patovému stavu takisto naklonené. Kto bude v nedeľu podvečer váš favorit?

Náš tip:

Citizens na Anfield nepoznajú chuť víťazstva už od roku 2003, preto by každý nezaujatý fanúšik privítal výhru hostí a doprial si ešte väčšiu drámu v tabuľke Premier League. Avšak kurz @2,55 na Citizens nevyzerá pri takej dlhej sérii vôbec hodnotne. Veríme preto domácim Reds v rovnakom kurze @2,55.

Výber tipov 12. kola Premier League

Výhra Tottenhamu Hotspur doma so Sheffield Utd – 1 @1,59
Výhra Leicester City doma s Arsenalom – 1 @2,04
Výhra Chelsea doma s Crystal Palace – 1 @1,38
Výhra Wolverhamptonu s Aston Villou – 1 @1,86
Výhra United doma s Brightonom – 1 @1,59

Španielsko – 13. kolo LaLigy so sevillským derby a duelom Madridu s Barcelonou

V piatok 8. novembra začína od 21:00 13. kolo LaLigy súbojom Realu Sociedad proti CD Leganes. Aktuálne 3. najlepší tím po Blaugranas a Los Blancos je favoritom v kurze @1,71 proti posledným hosťom.

Sobota v LaLige je vyplnená štvoricou takmer po sebe idúcich duelov. Od 13:00 hostí Alavés Real Valladolid v zápase, ktorý nemá favorita. Od 16:00 privíta nabudená Valencia prekvapenie súťaže z Granady a chcela by potvrdiť parádnu formu víťazstvom v kurze @1,65. Pravdepodobnosť zhruba 60% evidujeme aj na víťazstvo bieleho baletu v zápase SD Eibar vs. Real Madrid. Kurz na hostí po domácej bezgólovej remíze s Betisom mierne rastie. Mal by sa ustáliť na aktuálnych @1,60 aj napriek debaklu tureckého súpera v Lige majstrov v podaní Los Merengues. Od 21:00 ukončí sobotňajší program duel FC Barcelona vs. Celta Vigo. Stanovi Lobotkovi doprajeme úspech a možno aj prekvapenie na Camp Nou. Kurz na Blaugranas rastie aktuálne na @1,21 hlavne kvôli nepresvedčivému výkonu v posledných dvoch zápasoch a absencii Suáreza, či Athura. Aj Celte chýba Rafinha, či Mina a je favorit jasný.

Nedeľa 10. novembra prináša päticu zápasov. Od 12:00 nastúpi Valjentova Mallorca doma s CF Villarreal ako outsider. Kurz na žltú ponorku padá k @2,08. Athletic Bilbao je na Estadio San Mamés od 14:00 favoritom. V súboji o stred tabuľky zabojuje o 3 body v kurze @1,70 s Levante. Madrid privíta na Wanda Metropolitano Barcelonu od 16:00. Atlético s najlepšou obranou v LaLige hostí Espanyol a v kurze @1,45 bude čeliť tímu, ktorý má zatiaľ výsledky iba vonku. Až 8 bodov z ihrísk súperov je iba malá náplasť na 6 domácich prehier v 6 zápasoch. Aj preto patrí účastníkovi Európskej ligy predposledná priečka súťaže. Getafe si doma od 18:30 pôjde po 3 body v klesajúcom kurze @1,90 proti Osasune Pamplona v stretnutí o TOP 6 LaLigy. 13. kolo uzavrie derby v Seville. V súboji Realu Betis a Sevilla FC na Estadio Benito Villamarín sú mierni favoriti hráči hostí v kurze @2,11. Duel 15.-teho a 5.-teho tímu by sa mohol skončiť remízou ako správne derby ?

Nemecko – 11. kolo s najväčším šlágrom v Bundeslige Bayern vs. Dortmund

Tradičná piatková predohrávka nemá favorita. O záchranu bojujúci 1.FC Kolín hostí Hoffenheim od 20:30 na RheinEnergieStadion.

Sobota 9. novembra začína klasicky od 15:30 štvoricou zápasov. Mainz si po nádielke 0:8 od Lipska potrebuje udobriť fanúšikov doma proti Unionu Berlín. Kurz na domácich však stúpa a bude tomu tak až  do začiatku zápasu. Priklonili by sme sa k stávke bez remízy na hostí. Schalke 04 je proti Dusseldorfu favoritom v kurze @1,49 s klesajúcim trendom. Dudova a Pekaríkova Hertha privíta rozbehnutý tím Juliana Nagelsmanna RB Lipsko a bude čeliť favoritovi na výhru v kurze @1,71. Duel zachraňujúcich sa tímov SC Paderborn vs. FC Augsburg nemá kurzového lídra. Očakávame málo gólov a remízu po konečnom hvizde rozhodcu.

Nedeľa 10. novembra ukončí 11. kolo Bundesligy 3 zápasmi. Od 13:30 privíta líder Borussia M’gladbach Werder Brémy, ktoré naposledy prišili o domáce víťazstvo s Freiburgom v 93. minúte. Kurz na domácich aj napriek zápasu Európskej ligy doma proti proti AS Rím klesá až k hodnote @1,76. Tím slovenského záložníka László Bénesa má do reprezentačnej prestávky v pláne zisk dvoch víťazstiev v 45. týždni 2019. Od 15:30 sa stretnú európski zástupcovia VFL Wolfsburg a Bayer Leverkusen v kurzovo vyrovnanom zápase v strede tabuľky. Mierny pád evidujeme na hosťujúcej strane možno kvôli dňu oddychu naviac. Frankfurt od 18:00 nastúpi vo Freiburgu. Domáce prekvapenie ročníka si zmeria sily v kurzovo identickom zápase ako duel vo Wolfsburgu, s miernym pádom na strane Eintrachtu. Duel TOP 6 tímov Bundesligy môže pokojne skončiť remízou.

9.11.2019 18:30 FC Bayern Mníchov vs. Borussia Dortmund 1,54 – 4,50 – 5,20

Vo vyhlásenom nemeckom šlágri sa obaja doteraz úspešní účastníci Ligy majstrov budú chcieť výhrou dotiahnuť na vedúcu Borussiu M’gladbach. Ich vzájomný súboj ukončí maratón zápasov v lige, či Lige majstrov. Klubová prestávka príde tímom vhod, aj keď množstvo hráčov sa rozuteká reprezentovať národné tímy. Bayern nastúpi pod vedením Hansa-Dietera Flicka. Po druhýkrát bez Nika Kovača a aj bez potrestaného Boatenga v nešťastnom zápase 1:5 vo Frankfurte. Odčiniť to Bavori môžu práve proti tímu Luciena Favreho. Posledné vzájomné zápasy vždy priali domácim a kurzovo to tak vyzerá aj teraz. Presadí sa opäť Robert Lewandowski a dopraje Bayernu čiastočný jesenný pokoj? Kurz na výhru Mníchova mierne rastie k @1,54, no pravdepodobnosť na zisk 3 bodov je stále vysoká a prevyšuje 60%.

Náš tip:

Posledných 6 vzájomných stretnutí prinieslo nevídaný gólostroj v priemere viac ako 4 góly na zápas. Overu 3,5 gólu v zápase preto veríme aj v sobotu večer v parádnom kurze @2,03 v eTIPOS.sk.

Taliansko – 12. kolo Serie A ukončí šláger Juventus Turín vs. AC Miláno

Piatková predohrávka 12. kola Serie A je naplánovaná na 20:45. US Sassuolo Calcio hostí tím z Bologne, ktorý vedie Siniša Mihajlovič. Objavili sa špekulácie, že práve tu by mohol zakotviť Zlatan Ibrahimovič pri návrate z americkej MLS. Zápas o stred Serie A nemá kurzového favorita, aj napriek miernemu pádu dvojky.

Sobota patrí trojici stretnutí, z ktorých má ako prvý výkop duel Brescie Calcio s FC Turín od 15:00. Brescia sa bude chcieť 3 bodmi odlepiť z predposledného miesta. V zostave okrem Nikolasa Špaleka uvidíme excentrickú postavu nielen minulého víkendu Maria Balotelliho, ktorého by mnohí radi videli v talianskej reprezentácii. Kurzy na zápas v Brescii sú vyrovnané a duel nemá jasného favorita. Domácim však bude chýbať vylúčený Matri. Od 18:00 už máme jednoznačného ašpiranta na výhru. Inter hostí Hellas Verona a víťazný kurz @1,34 by mohol zabezpečiť kanonier Lukaku. SSC Neapol nastúpi od 20:45 proti FC Janov a bude podobným favoritom ako Nerazzurri. Kurz @1,39 na výhru Partenopei je prijateľný vzhľadom na to, že SSC potrebuje na posun zo 7. miesta Serie A 3 body. Janov je tesne na zónou zostupu.

10. novembra čaká Serie A až 6 zápasov. Od 12:30 hostí Cagliari Calcio ACF Fiorentinu s výrazným nárastom kurzov až k aktuálnym @2,44 na hostí. Ide o zápas hornej polovice tabuľky a môže priniesť atraktívny futbal k nedeľnému obedu. Od 15:00 je najvýraznejším favoritom víkendu Vavrov tím SS Lazio, ktoré hostí US Lecce v kurze @1,22 na Rimanov. Atalanta v tom istom čase prichádza do Sampdorie, aby využila dobrú morálku po prvom bode z Ligy majstrov na úkor Citizens. Kurz @1,90 na jej výhru hovorí zhruba o 50% šanci na zisk 3 bodov. Bergamo sa bude musieť zaobísť bez Iličiča, vylúčeného v domácom súboji s Cagliari pri prehre 0:2. Rovnako od 15:00 privíta Udinese nováčika a posledný tím Serie A Spal 2013. Kurz na výhru domácich @2,11 je celkom sympatický. Od 18:00 hostí Kuckova Parma Calcio rímske AS. Tím z hlavného mesta čaká druhý zápas vonku v priebehu 4 dní. Preto by sme kurz na výhru AS Rím @1,85 nevyužili. Dôvodom je aj absencia vylúčeného Merta Cetina zo zápasu s SSC. Za daných okolností je prijateľná stávka na neprehru domácich.

10.11.2019 20:45 Juventus Turín vs. AC Miláno 1,42 – 4,30 – 7,10

Nedeľu ukončí tretí veľký šláger víkendu v Turíne na Allianz Stadium. Ronaldo a spol. pokračujú v spanilej jazde tesných víťazstiev a užívajú si postavenie lídra v Serie A. Ak tak chcú zverenci Maurizia Sarriho vydržať aj po reprezentačnej prestávke, potrebujú zisk 3 bodov doma s AC Miláno. Ustrážia si jednobodový náskok pred Internazionale? Stefano Pioli a jeho Rossoneri sa budú chcieť proti vedúcemu tímu ukázať a aspoň bodom si vylepšiť postavenie v strede tabuľky. Pre starú dámu však jednoznačne hovorí bilancia posledných 6 vzájomných stretnutí, v ktorých AC odchádzalo s prehrou až 6-krát.

Náš tip:

Priemer skórovaných gólov Bianconeri sa v spomínanej poslednej šestici vzájomných duelov blíži k 3,00. Pri kvalitách Piateka a hlavne domácich útočníkov na čele s Ronaldom, či Dybalom sa odvážime tipovať vyšší počet gólov ako 3,5 v kurze @2,95.

Prajeme vám pekný víkend a úspešný výber svojich favoritov na víkendové tikety v eTIPOS.sk.