Slovenskí stávkujúci sa nelíšia od svetovej väčšiny a zo všetkých športov najviac preferujú futbal. V tesnom závese nasleduje na Slovensku veľmi obľúbený hokej, tenis a z paluboviek si najradšej naši hráči zatipujú basketbal. Tomu patrí vo všeobecnej popularite 4. miesto kvôli väčšiemu počtu stávkových udalostí a príležitostí ako má hádzaná, či volejbal. Viete však, ktoré ligy si dokážu udržať najväčšiu obľubu počas celého roka?

Lídrom je futbalová Liga majstrov

Asi nikoho neprekvapí, že práve najpopulárnejšia futbalová súťaž na svete sa teší aj TOP obľube stávkujúcich. Už od roku 1955 kontinuálne získava priazeň fanúšikov a po re-brande v 1992 svoju prestíž ešte viac zvyšuje. Všetky stávkové kancelárie bez výnimky prinášajú najviac stávkových príležitostí pred zápasom a najmä v LIVE ponuke práve z Ligy majstrov.

Aj vďaka jej popularite môžu bookmakeri zvýšiť tzv. payout pre hráčov a ponúknuť stále atraktívnejšie kurzy na najobľúbenejšie klubové zápolenia. Tiež sa vďaka nej fanúšikovia a stávkujúci pravidelne dostávajú k atraktívnym bonusom počas celej futbalovej sezóny. Výnimkou je zimná prestávka od polovice decembra do polovice februára. Rastúci počet futbalových príležitostí registrujeme každou novou sezónou. Ide o prirodzeného a najrozšírenejšieho lídra medzi ligami na trhu športových stávok. Hlavnú fázu pravidelne tvorí 32 najlepších tímov z celej Európy a ponuka ich súbojov je nielen skutočne pestrá, ale hlavne veľmi rýchlo dostupná.

Už teraz nájdete v ponuke eTIPOS.sk kompletné kolo play-off Ligy majstrov s takmer stovkou príležitostí. Nechýba tiež ponuka na celkového víťaza, najlepšieho strelca, či víťaznú krajinu klubu. Zápasy skupinovej fázy sú v ponuke v najkratšom možnom čase po odohraní prebiehajúceho kola.

Anglická Premier League – najpopulárnejšia liga na svete

Jednou z najstarších a v súčasnosti najväčšou futbalovou ligou, ktorá ovláda svetový futbal, je anglická Premier League. Svoju popularitu na celom svete získava nielen vďaka najväčšiemu počtu zahraničných hráčov a reprezentantov národných tímov, ale hlavne kvôli veľmi vyrovnanému priebehu ostatných ročníkov a skvelým súbojom najväčších rivalov ako sú Liverpool FC, Manchester City, Chelsea FC, Arsenal Londýn, Manchester United, Tottenham Hottspur. Medzi nich sa prirodzene vklinili tímy ako Leicester City, Wolverhamtpon Wanderers a mnoho ďalších, ktoré si dokážu získať rok, čo rok enormné množstvo fanúšikov po celom svete.

Popularita Premier League je extrémna aj medzi stávkujúcimi. Každý z nich by mal vedieť, že práve v najlepších ligách je v  stávkových kanceláriách ponúkaný najlepší kurz. Tiež však nesmú zabúdať na to, že vyrovnanosť medzi tímami TOP ligy akou PL jednoznačne je, býva skutočne jedinečná. Preto správne predikovať tipy jednotlivých kôl najlepšej súťaže jednej krajiny na svete je zložité. Stačí sa len pozrieť, čo dokázali líšky z Leicester City v roku 2016 a aký kurz predpovedali bookmakeri na jeho víťazstvo v súťaži.

Európska liga UEFA naberá na sile

Druhá najlepšia medzinárodná súťaž klubov v Európe sa teší obrovskému nárastu záujmu aj na poli športových stávok. S najväčšou istotou je za ním zvýšenie počtu tímov v skupinovej fáze na 48. Jej posledné dva ročníky si slovenskí fanúšikovia užili aj so slovenskými zástupcami. Ponuka #UEL v eTIPOS.sk je pripravená aj pre aktuálne vyžrebované 1/16-finále, ktoré čaká na postupujúcich 20. februára 2020.

Na čo striehnu stávkujúci na Slovensku

Slovenskí stávkujúci nezanevrú ani na slovenské ligové súťaže vo futbale a hokeji. Priťahujú ich najväčšie hokejové ligy sveta NHL, KHL, SHL, Liiga, či DEL. Tí, ktorí preferujú nočný život, si prídu na svoje v najpopulárnejších amerických ligových súťažiach. Hokejovú NHL tak radi doplnia basketbalovou NBA alebo sezónnymi ligami NFL v americkom futbale, či MLB v baseballe.

Nezabúdajme na tenis ako jeden z najtipovanejších športov u nás. Ide vôbec o najpopulárnejší individuálny šport medzi tipérmi. Dôvodom je samozrejme jeho popularita a celoročná obsadenosť v stávkovej ponuke v eTIPOS.sk. Obľúbené tenisové turnaje sú žiadané pred zápasom a hlavne naživo. LIVE tenisová ponuka je poriadne pestrá každý deň v roku takmer bez prestávky. Nabitý kalendár turnajov ATP a WTA v krátkej zimnej prestávke plnohodnotne nahrádzajú turnaje ITF, ktoré sú medzi fanúšikmi počas roka v tzv. druhom slede tenisovej ponuky. Pomaly vrcholia prípravy na novú sezónu aj s tradičným prvým grandslamom sezóny Australian Open.