Nik z tipujúcich by neopomenul športy, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou stávkovej ponuky. Udalosti z futbalu, tenisu, či hokeja sú najviac tipovanými na tiketoch fanúšikov športových stávok. V pestrej ponuke stávkových kancelárií však nájdeme aj také športy, ktoré by sme vyslovene populárnymi alebo tradičnými nazvať nemohli. Vďaka stávkam sa však môžu priblížiť k športovým fanúšikom a získať  nových nadšencov, registrovaných hráčov, či propagátorov. Ktoré športy by ste medzi netradičné zaradili vy?

OH v Tokiu 2020 v ponuke stávkových kancelárií

Olympijské hry sú liahňou športov, ktoré nepatria medzi najviac populárne, či komerčne pútavé. Práve počas zimných, či letných OH sa dostávajú k slovu a oslovujú nových športových fanúšikov z generácie na generáciu. V roku 2020 sa tipujúci môžu tešiť na pestrú a netradičnú ponuku z letných olympijských hier v Tokiu. Hry 32. Olympiády ponúknu 50 disciplín v 33 rôznych športov. Takmer všetky z nich budú dostupné v stávkovej ponuke eTIPOS.sk.

Z nováčikovských disciplín najväčšiu pozornosť vzbudí basketbal verzie 3×3, ktorý má premiéru pod olympijskými kruhmi. V LIVE ponuke eTIPOS.sk sa však už objavil. Od 24. júla do 9. augusta 2020 sa môžete tešiť aj na 5 nových športov, ktoré však majú istotu iba pre hry v Tokiu 2020. Ide o softball/baseball, športové lezenie, skateboarding, karate a surfing. Až na baseball, či softball patria všetky z nich k netradičným športom na stávkovanie. Aj niektoré ďalšie z viac ako 3 desiatok olympijských športov budú dostupné v kurzovej ponuke vďaka príležitostiam celkový víťaz, resp. umiestnenie v TOP 3.

Aussie rules

Jarné víkendové dopoludnia fanúšikom netradičných športov pravidelne vypĺňa súťaž AFL – Australian Football League. Ide o populárny futbal u protinožcov podľa domácich pravidiel – Aussie rules. Od 21. marca 2020 sa môžete tešiť na jeho ďalšie pokračovanie, ktoré vyvrcholí vo finále v septembri 2020.

Bandy

Tento šport je populárny v severských krajinách vrátane Ruska. Ide o hokej na ľadovej ploche o veľkosti futbalového ihriska hraný na veľké brány s oranžovou loptičkou. Jeho posledných dvoch majstrovstiev sveta sa v B divízii zúčastnilo aj Slovensko. Najbližší šampionát 2020 je na programe v ruskom Irkutsku a „slovenská“ skupina B štartuje v posledný februárový deň 2020. Aktuálna ponuka tohto netradičného športu v eTIPOS.sk je tvorená ligovými súťažami v Rusku, Švédsku, Nórsku a Fínsku.

Ďalšie netradičné športové podujatia v eTIPOS.sk

Bowls je menej známym, no stabilným športom v predzápasovej ponuke eTIPOS.sk. Tradičné podujatia Grand Prix vás budú sprevádzať vo februári. V polovici januára sa môžete tešiť na MS tzv. World Indoor Bowls Championship. Hlavnými aktérmi a favoritmi turnaja sú opäť Nick Brett, Paul Foster, či Stewart Anderson. Ide o škótsky šport, ktorý pripomína petang, resp. ide o halovú verziu populárneho zimného športu curling.

Hurling je tradičný galský šport obľúbený v Írsku. Jeho fanúšikovia vedia, že je starý viac ako 4000 rokov. Kto ešte nevidel tento šport hraný na tráve podobne ako futbal, či rugby, bude prekvapený jeho rýchlosťou. Národný írsky šport je dostupný aj v ponuke eTIPOS.sk podobne ako ďalšia írska odnož galský futbal.

Pre priaznivcov jachtingu a surfingu máme chuťovky v podobe ponuky na víťaza „Štefanských“ pretekov Sydney – Hobart, resp. prebiehajúcich WSL Championship Tour mužov v súťaži Billabong Pipe Masters . V polovici januára 2020 štartuje v Santiagu seriál stále viac populárnej Formuly E s favoritmi na celkový triumf v pilotoch ako sú Antonio Felix Da Costa, Sam Bird, Jean Eric Vergne, či Stoffel Vandoorne.

LIVE ponuka netradičných športov v eTIPOS.sk

Predzápasovú netradičnú ponuku v eTIPOS.sk sme zľahka rozobrali. Ktorý šport by ste zaradili k netradičným v stávkovej ponuke naživo? Stolný tenis, ani plážový volejbal k nim už dávno nepatria. Ich popularita v LIVE tipovaní ťaží z atraktívnej, rýchlej a plynulej hry s množstvom dostupných stávkových príležitostí, ktoré sú tipujúcim k dispozícii.

Pri stolnom tenise popularitu zvyšuje aj takmer celoročná atraktívna LIVE ponuka turnajov série Challenger Series z nemeckého Ochsenhausenu. Stretávajú sa tu hráči TOP 100 zo svetového stolnotenisového rankingu ITTF. Šport, ktorý je doménou ázijských hráčov, tak okrem TOP turnajov World Tour a ligových duelov z nemeckej Bundesligy získal kvalitného partnera pri budovaní popularity stolného tenisu nielen medzi stávkujúcimi.

Plážový volejbal si svetovou World Tour u mužov a žien v trvaní od januára do novembra opäť získal pozornosť fanúšikov volejbalu aj tipujúcich. Kvalitne spracovaná domovská stránka organizácie a prenosy naživo taktiež pomohli k presadeniu sa tohto športu v celosvetovom meradle, aj na poli športových stávok.

Veríme, že pravidelný rast stávkovej ponuky do šírky aj do hĺbky, v najrôznejších športoch z kútov celého sveta, rozšíri variabilitu obľúbených tipov v eTIPOS.sk pre vás – fanúšikov tipovania.