Opäť je tu víkend a s ním ponuka najlepšieho futbalu. Britská Premier League ponúka jeden šláger za druhým, ktorý určite nemôže chýbať na žiadnom tikete!

Nevieš sa však rozhodnúť, na koho si tipnúť? Možno ti pomôžu naše analýzy.

No a nezabudni, že pri podávaní svojho ideálneho tiketu môžeš u nás využiť pridané tlačidlo maximálneho vkladu, ktoré ti ušetrí čas a prepočty. Vyskúšaj ho ešte dnes!

Navyše, môžeš získať aj bonus za uhádnutý najvyšší kurz dňa. Áno, čítaš správne. Tipérov odmeňujeme za výšku kurzu, ktorý im tak prihrá výhru hneď dvakrát.

Najvyšší výherný za piatok dostane extra bonus 30 €, za sobotu a nedeľu dokonca 50 €.

Chcem hrať

Arsenal – Tottenham

Tipy: Zápas 2 – 1. gól Tottenham – viac gólov v 2. polčase

Prvé kolo po reprezentačnej prestávke začne v Premier League ostro sledovaný súboj medzi Arsenalom a Tottenhamom, ktorí spolu zvedú už 192. severolondýnske derby. Historicky je v tomto boji úspešnejší Arsenal so 79 víťazstvami, zatiaľ čo Tottenham si ich pripísal 61. V posledných rokoch je ale bilancia pomerne vyrovnaná a na výhru tímu, ktorý nastúpil vonku, čakáme už veľmi dlho.

Arsenal má za sebou najlepší vstup do lig v dejinách – vyhral všetkých úvodných päť stretnutí. V šiestom kole síce prehral na pôde Manchestru United, ale pred reprezentačnou pauzou si poradil s Brentfordom (3:0) a stále sa drží na prvej pozícii.

Tottenham mieri na neďaleký štadión v dobrej nálade – v tomto ročníku PL ešte neprehral a v prípade výhry sa minimálne do nedele dostane na prvé miesto. Na Emirates sa mu ale príliš nedarí a naposledy tu dokázal zvíťaziť v roku 2010. Hostia vyhrali v tejto sezóne na pôde súpera len raz a bolo to proti nováčikovi súťaže. Tréner Antonio Conte ešte nikdy na Emirates Stadium so žiadnym svojim tímom naplno nebodoval, ale tešiť ho môže forma jeho hlavných útočníkov. Počas reprezentačnej prestávky skórovali totiž všetci traja: Harry Kane, Son Heung-min aj Richarlison. Aj preto by mohol Tottenham na Arsenale bodovať naplno.

Crystal Palace – Chelsea

Tipy: Zápas 2 – 1. polšas 2 – viac gólov ako 2,5

Úmrtie britskej kráľovnej a plánovaný železničný štrajk mali za následok, že Crystal Palace hral naposledy súťažné stretnutie takmer pred mesiacom. Palace má po prvých šiestich vystúpeniach rovnakú bilanciu ako vlani (1-3-2), len dalo o gól viac, ale z umiestnenia tesne nad pásmom zostupu si nemusí robiť ťažkú ​​hlavu. Na svojich najbližších súperov má zápas k dobru. Domáci súboj s Chelsea zrejme nie je tou najlepšou príležitosťou na vylepšenie súčasnej bilancie. Palace s týmto súperom doma prehralo už štyrikrát v rade a v týchto dueloch dalo v súčte o šesť gólov menej ako Blues. Palace však v Selhurst Parku prehralo len jediné z predchádzajúcich 11 súťažných stretnutí a svoju kožu nedajú lacno – podobne ako v minuloročnom vzájomnom meraní síl, v ktorom držalo až do 89. minúty bezgólový.

Chelsea vtedy oslávila už desiate víťazstvo proti Crystal Palace v rade, ale nového trénera Grahama Pottera nečaká nič ľahké. To naznačil už jeho debut v Lige majstrov, kde Chelsea iba remizovala so Salzburgom 1:1. Hostia vyhrali len dve z posledných šiestich vonkajších ligových stretnutí, čo je ďalšia vec, ktorú kouč Potter musí rýchlo napraviť. Vlani ale Chelsea zvíťazila v štyroch z piatich londýnskych derby hraných na pôde súpera, a jej nový manažér tak rozhodne šancu na úspech proti neobľúbenému protivníkovi má.

Chcem hrať

Liverpool – Brighton

Tipy: Zápas 1 – handicap (-0,5) 1 – 1. gól Liverpool – 1. polčas 1

Minulé ligové stretnutie Liverpoolu bolo odložené, a Reds si tak užili predĺženú reprezentačnú pauzu. Fanúšikovia teraz dúfajú, že sa to prejaví aj na výsledkoch, pretože zverenci Jürgena Kloppa už začínajú na čelo tabuľky významne strácať a ďalšie zaváhanie by mohlo byť pomyselným klinčekom do rakvy. Hlavne by ale znamenalo najhorší vstup Liverpoolu do ligového ročníka po siedmich kolách za posledných desať rokov. Reds ale môžu tradične počítať so zaplneným Anfieldom – ich 12. hráčom. Liverpool neprehral na domácej pôde v Premier League už 26x v rade a v 15 prípadoch udržal aj čisté konto. V posledných piatich vystúpeniach sa mu to však podarilo len raz, pričom v ostatných štyroch súbojoch inkasoval ako prvý.

Príchod nepríjemného Brightonu teda môže znamenať problémy. Druhýkrát v histórii ide Brighton do súboja s Liverpoolom z lepšej ligovej pozície ako jeho súper. Hostia tento rok získali o štyri body viac a na Anfielde neprehrali už dvakrát v rade. Pod oba výsledky sa však podpísal kouč Graham Potter, ktorý klub nedávno opustil. Na jeho miesto prišiel bývalý tréner Sassuola a Šachťaru Doneck Roberto De Zerbi, ktorého čaká na Ostrovoch premiéra. Preberá však tím, ktorý prehral len dve z minulých 15 ligových stretnutí a taká výhra na Anfielde by bola parádnym začiatkom nového angažmánu.

West Ham – Wolverhampton

Tipy: Zápas X – 1. polčas X – polčas X/Zápas X

Prichádza po dvoch siedmych miestach v rade kríza? West Ham United vyhral v tomto ročníku Premier League len jediné stretnutie a krčí sa v zostupovom pásme. Tréner David Moyes sa tak ocitá pod tlakom a po minulej prehre s Evertonom priznal, že ho niektorí hráči základnej zostavy vyložene sklamali. Kladivári sa trápia aj doma na London Stadium, kde z prvých troch vystúpení vybojovali iba bod a z hľadiska domácich zápasov sú na tom v lige najhoršie. Oveľa lepšia nie je ani ich bilancia troch strelených ligových gólov. Len o dva body viac získal v úvode sezóny Wolverhampton, ktorý sa drží len tesne nad pásmom zostupu.

Zverenci Bruna Lageho dali iba tri góly a len jeden z nich na pôde súpera. Ich problémy navyše nie sú nič nové, ako dokazuje jediná výhra z posledných 14 ligových duelov. Wolves sa budú musieť vysporiadať s absenciou obrancu Nathana Collinsa, ktorý v súboji s Manchestrom City videl červenú kartu. Hostia prehrali aj tri z minulých štyroch vzájomných meraní síl, v ktorých inkasovali osem gólov. Veľké šance sa im preto nedávajú.

Manchester City – Manchester Utd.

Tipy: Zápas 1 – Haaland strelí gól – 1. gól Man. City – viac gólov ako 3,5

Veľkí rivali Manchester City a Manchester United načnú druhú päťdesiatku vzájomných duelov v Premier League. Domáce City sa bude usilovať o tretiu ligovú výhru nad United v rade, čo sa mu nepodarilo už od roku 2014, ale tentoraz má eso v rukáve. V lete do tímu prišiel nezastaviteľný Erling Haaland, ktorý má leví podiel na tom, že Manchester City zostáva v tohtoročnom ročníku PL stále neporazený. Reprezentačnú prestávku však strávil bod za vedúcim Arsenalom. Mnoho hráčov oboch celkov má za sebou vystúpenie v Lige národov či priateľských stretnutiach, čo odniesol napríklad domáci obranca John Stones a kouč Pep Guardiola si bude musieť poradiť aj bez neho. Jeho strelci sa ale vrátili v poriadku a City sa pokúsi udržať svoj priemer štyroch strelených gólov z posledných deviatich domácich ligových zápasov. Prvým z týchto zápasov bolo minuloročné vzájomné stretnutie, ktoré tu Manchester City vyhral 4:1.

Udržať túto silu na uzde. To je hlavná výzva pre trénera Erika ten Haga, ktorého čaká prvé manchesterské derby. Vďaka tomu by sa mohol stať prvým manažérom United od čias Sira Alexa Fergusona, ktorý zvíťazí hneď vo svojej prvej bitke o Manchester. Ten Hag už každopádne svoj tím doviedol k štyrom ligovým výhram v rade, čo sa Red Devils podarilo naposledy v apríli 2021. Manchester United je historicky v tomto boji úspešnejší a vlani na štadióne City prehral prvýkrát od novembra 2018. Novému koučovi sa navyše podarilo dvoma výhrami 1:0 nad Southamptonom a Leicesterom City prerušiť sériu siedmich ligových porážok na ihriskách súperov v rade. Ďalším podobným výsledkom tu by teda napodobnil slávneho Fergusona, čo sa predtým nepodarilo ani jednému z jeho predchodcov, ktorými boli páni Moyes, Mourinho, van Gaal, Solskjaer a Rangnick.

Chcem hrať