Liga majstrov má za sebou utorňajšiu porciu zápasov, pričom sa zrodili očakávané aj senzačné výsledky. Do sveta ide najmä prehra Realu Madrid so Šerifom Tiraspoľ. Aké budú výsledky stredajších zápasov? Na čo sa môžeme tešiť? Pozrite si analýzy a tipujte LM s najlepšími kurzmi v herni eTIPOS.sk.

Vychutnaj si atraktívne zápasy a súboje tých najlepších aj s bonusovou akciou Stávka bez rizika až do 50€.

Atalanta Bergamo – Young Boys Bern – 1

Gól v prvom polčase – ÁNO

Cez víkend remizovala Atalanta v Serii A s majstrovským Interom Miláno 2:2 a rovnaký výsledok si zapísala aj v úvodnej bitke základnej skupiny Ligy majstrov s Villarrealom. Hoci sú Young Boys Bern považovaní za najslabší článok skupiny F, týmto prognózam sa v úvodnom súboji dokázali dokonale vzoprieť a šokovať Manchester United. S anglickým gigantom síce na vlastnej pôde prehrávali ešte po hodine hry 0:1, ale nakoniec aj zásluhou gólu z nastaveného času zvíťazili 2:1. V predošlých ôsmich domácich bitkách Atalanty padlo sedem gólov medzi 31. minútou a polčasovým hvizdom.

Zenit Petrohrad – Malmö FF – 1

Od októbra 2007 sa ani raz v hlavnej fáze európskych pohárových súťaží nestretol ruský celok so švédskym. Futbalisti z Petrohradu veria, že sa im práve v tomto dueli podarí ukončiť hrozivú sériu siedmich porážok v posledných ôsmich vystúpeniach (0-1-7) v základných skupinách Ligy majstrov. Zo všetkých klubov, ktoré v histórii LM odohrali aspoň 10 zápasov, má Malmö najhoršiu úspešnosť, keď prehralo v 85% prípadoch.

Bayern Mníchov – Dynamo Kyjev – 1

Počet gólov v 1. polčase – viac ako 1,5

Od sezóny 2002/03 ani raz mníchovský Bayern v Lige majstrov neskončil v základnej skupine. Navyše v Allianz Aréne má úplne dominantnú bilanciu, keď tu v základných skupinách ovládol 32 z posledných 34 duelov. S Dynamom Kyjev sa nemecký celok v LM stretol štyrikrát, vyhral všetky zápasy a trikrát udržal čisté konto. Jasná jednotka sa očakáva aj teraz.

Benfica Lisabon – FC Barcelona – X

Benfica vstúpila do bojov v základnej skupine Ligy majstrov bezgólovou remízou s Dynamom Kyjev. V tejto sezóne sa „Orlom“ darí, keď držia sériu 12 súťažných duelov bez prehry,  vrátane stopercentnej bilancie z portugalskej ligy. Teraz budú čeliť Barcelone, ktorú môžu skoliť prvýkrát od vôbec premiérovej ​​vzájomnej konfrontácie z roku 1961, kedy sa tieto celky stretli vo finále Európskeho pohára. Keď Barcelona v zápasoch vonku v LM inkasovala ako prvá, sedemkrát v rade nevyhrala.

Juventus Turín – Chelsea Londýn – 2

Napriek tomu, že Juventus cez víkend vyhral druhé stretnutie v rade výsledkom 3:2, stále má v talianskej Serii A veľké manko na čelo. V úvodnom hracom kole taliansky gigant porazil Malmö 3:0 a Paulo Dybala opäť skóroval. Podarilo sa mu to vo všetkých sezónach Champions League, do ktorých zasiahol, pričom táto je siedma. Chelsea v Turíne prehrala pred necelými deviatimi rokmi, a aj kvôli tomu prišla o šancu na obhajobu. Vo všetkých piatich porážkach na talianskej pôde v tomto storočí stratila Chelsea jeden polčas po výsledku 0:1. V dnešnom súboji je favoritom tím tréner Tuchela. Potvrdí to?

Manchester United – Villareal – 1

Cristiano Ronaldo gól – ÁNO

Je tu repríza vlaňajšieho finále Európskej ligy. Vzájomná bilancia je takisto veľmi vyrovnaná. Ani v jednom z piatich meraní síl na pohárovej scéne totiž 90 minút na rozhodnutie nestačilo. V Lige majstrov sa oba celky stretli štyrikrát, pričom zakaždým po záverečnom hvizde svietilo na výsledkovej tabuli skóre 0:0. Červení diabli nezvíťazili v žiadnom z posledných siedmich duelov v Lige majstrov proti španielskym súperom. O to väčšiu motiváciu majú teraz uspieť. Navyše, vo svojom strede majú top strelca LM. Presadí sa Ronaldo? Tipnite si TIPOSOM!

RB Salzburg – Lille – 1

Od roku 2005, kedy Salzburg kúpil gigant Red Bull, klub dominuje na rakúskej scéne. V tejto sezóne je jediným tímom v Bundeslige, ktorý má 100% bilanciu. Úvodné stretnutie v základnej skupine Ligy majstrov mu ale nevyšlo podľa predstáv. Jeho hráči zahodili dve z troch penált a nedokázali využiť viac ako štyridsaťminútovou presilovku na pôde Sevilly. Lille na úvod iba remizovalo s Wolfsburgom. Posledných päť súbojov Lille v LM hrajúcich vonku (okrem predkola) prinieslo úvodný gól do 25. minúty.

Wolfsburg – FC Sevilla – X

Všetky štyri mužstvá v základnej skupine G majú po úvodnom kole na svojom konte po jednom bode. Wolfsburg doma proti španielskym súperom v európskych pohároch vyhral dva z troch zápasov. Tieto dve výhry pritom boli proti Realu Madrid a Villarrealu. V minulých piatich stretnutiach v LM vo Volkswagen Arene sa Wolfsburg vždy radoval z výhry. Sevilla je šesťnásobným šampiónom Európskej ligy a v posledných rokoch získala oveľa viac skúseností z kontinentálnej scény ako jej súper. Lenže v predošlých šiestich dueloch s nemeckými protivníkmi ani raz neuspela v základnej hracej dobe.

KOMPLETNÁ PONUKA LM