Milionárska futbalová súťaž, Liga majstrov, má pred sebou zápasy štvrťfinále. V hre je už len posledná osmička, kto sa z nej priblíži k vytúženej trofeji? Tipni si na eTIPOS.sk a využi najlepšie kurzy na slovenskom trhu!

NÁŠ TIP:

Tipuj zápasy európskych futbalových pohárov a získaj bonus až 60 voľných spinov do hry Alladin and the Golden Palace! Zároveň za každý správny tip s kurzom 1,50 a viac získavaš 1 bod do rebríčka Apríl cupu, v ktorom si výhercovia rozdelia spolu bonus až 6 000 €!

LIGA MAJSTROV – ŠTVRŤFINÁLE

Benfica – Liverpool

Tipy: Zápas X – prvý polčas bez gólov

Prvýkrát od sezóny 2015/16 sa vo štvrťfinále Ligy majstrov predstaví Benfica, ktorá zvládla dramatickú odvetu s Ajaxom a postúpila po celkovom skóre 3:2. V novodobej histórii Champions League ani raz neprešla medzi štyri najlepšie tímy a osemkrát v rade vo štvrťfinále nezvíťazila. Na bitku s Liverpoolom sa portugalský tím v domácej súťaži nenaladil najlepšie, keď prehral 2:3 s Bragou a prišiel o sériu deviatich súťažných zápasov bez porážky (6-3-0).

V LM sa jej doma proti súperom z Anglicka nedarí, paradoxne podarilo sa jej to naposledy v zápase s Reds, keď v sezóne 2005/06 zvíťazila 1:0. Odvtedy čelila protivníkom z ostrovov štyrikrát, avšak ani raz nezvíťazila a trikrát prehrala. Liverpool je medzi najlepšími ôsmimi celkami tretíkrát z predošlých štyroch sezón. V tomto kalendárnom roku prehral jediné stretnutie, ale bolo to práve na scéne milionárskej súťaže, keď v osemfinálovej odvete nestačil na Inter.

Zverenci manažéra Jürgena Kloppa usilujú o prestížne quadruple. V roku 2022 sa presadili najmenej dvakrát v 14 stretnutiach a v 13 prípadoch udržala nulu. Futbalisti z mesta Beatles sa v základnej skupine stretli s iným portugalským tímom – Portom. Aktuálneho lídra tamojšej ligovej súťaže na jeho vlastnej pôde zdolali jasne 5:1 a uspieť budú chcieť aj teraz. Ostatne v tejto sezóne LM vyhrali všetky štyri zápasy u súperov. V Portugalsku síce majú hráči Liverpoolu pozitívnu bilanciu, ale tri z týchto štyroch porážok prišli v minulých troch výjazdoch na juh Európy.

Manchester City – Atletico Madrid

Tipy: Zápas 1 – viac gólov ako 2,5

Štvrťfinále Ligy majstrov ponúkne lákavý súboj úradujúcich majstrov Anglicka a Španielska. Manchester City sa medzi najlepších osem celkov súťaže prebojoval po piatykrát v rade. V mysliach domácich síce určite bude aj nadchádzajúci ligový šláger s Liverpoolom, to však nič nemení na tom, že by radi predĺžili neporaziteľnosť v stretnutiach play-off na Etihad Stadium, kde navyše triumfovali v 11 z predchádzajúcich 13 súťažných zápasov.

Citizens sa s Atléticom stretáva v Champions League po prvýkrát v histórii. Manažér klubu Pep Guardiola má so súpermi zo Španielska v LM veľmi slušnú bilanciu, keď trikrát v rade zvíťazil. Dvakrát to bolo s Realom, zakaždým po výsledku 2:1. A rovnaké skóre v prospech anglického celku svietilo na výsledkovej tabuli aj v oboch minuloročných štvrťfinálových súbojoch s Borussiou Dortmund.

Madridčanov čaká návrat do známeho prostredia. V minulom kole LM totiž čelili Manchestru United, keď na Old Trafford ovládli tretí z predchádzajúcich štyroch duelov u súperov v tejto súťaži. Tieto tri triumfy sú jedinými výhrami tímu kouča Diega Simeoneho v tohtoročnom ročníku LM. Je teda jasné, že hosťom sa výrazne viac darí na cudzích trávnikoch.

Atléti sa môžu po Juventuse stať prvým tímom, ktorý v jednej sezóne v play-off európskych pohárov vyradí United aj City. Turínčanom sa to podarilo v Pohári UEFA v ročníku 1976/77, ktorý nakoniec skončil pre Starú dámu celkovým prvenstvom. Zopakovanie tohto scenára sa z pohľadu Atletica môže javiť ako príliš veľké sústo, ale vzhľadom na to, že v predchádzajúcich troch súťažných stretnutiach ani raz nezaváhalo, musí sa s ním počítať.

Chelsea – Real Madrid

Tipy: Zápas X – 1.polčas 1/zápas X – 1.gól Chelsea

Manažér Chelsea Thomas Tuchel musel v sobotu prehryznúť horkú pilulku, keď jeho zverenci v Premier League nestačili na Brentford a prehrali vysoko 1:4. Pre túto porážku našiel nemecký kouč celý rad dôvodov vrátane počasia a pred dôležitým úvodným štvrťfinálovým zápasom v Lige majstrov proti Realu Madrid sa ju snažil zľahčiť. Toto nečakané potknutie ukončilo sériu šiestich súťažných triumfov Blues v rade.

Úradujúci šampión milionárskej súťaže na Stamford Bridge nenašiel premožiteľa v LM šesťkrát v rade, pričom zakaždým udržal nulu v obrane vrátane triumfu 2:0 práve nad Realom z minuloročného semifinále. V piatich prípadoch londýnsky klub viedol už po úvodnom dejstve. Ak by sa podľa rovnakého scenára hralo aj teraz, mohol by anglický celok vylepšiť svoju vynikajúcu vzájomnú bilanciu s madridským kolosom z poslednej doby, keď neprehral päťkrát v rade.

Po nečakane ťažkej ligovej porážke s Barcelonou 0:4 nemôžu futbalisti Realu považovať vopred nič za isté. Cez víkend si síce zdvihli sebavedomie skalpom Celty Vigo, ale treba dodať, že si museli pomôcť tromi pokutovými kopmi. Na lavičke Bieleho baletu nebude kvôli nákaze koronavírusom sedieť Carlo Ancelotti, ktorý v minulosti trénoval aj Chelsea. Namiesto neho tak španielsky veľkoklub opäť povedie jeho syn Davide, ktorý však kvôli nedostatočnej kvalifikácii nemôže oficiálne odovzdávať pokyny.

Úvodný osemfinálový duel v Champions League Real nezvládol, keď prehral s PSG 0:1, ale napriek tomu postúpil. Aj preto Los Blancos vedia, že prípadná prehra v Londýne by nemusela mať katastrofálne následky. Otázkou zostáva, ako si povedie hosťujúci útok, ktorý v predchádzajúcich troch súbojoch v Anglicku strelil jediný gól. Tak či tak lídra La Ligy, ktorému Ancelottiho skúsenosti budú určite chýbať, nečaká nič ľahké.

Villareal – Bayern Mníchov

Tipy: Zápas 2 – 1. gól Bayern – 2.polčas výhra Bayern

Villarreal v osemfinále Ligy majstrov vyradil taliansky Juventus, ktorý v Turíne vymazal 3:0 a celkovo postúpil po skóre 4:1. V španielskej La Lige sa ale jeho ofenzíva zasekla a dvakrát v rade vyšla naprázdno, čo malo za následok dve porážky proti celkom zo spodných poschodí tabuľky. To pochopiteľne sebavedomie hráčov pred prvým štvrťfinálovým duelom v LM od apríla 2009 poriadne nahlodalo.

Kouča španielskeho tímu Unaie Emeryho čaká jubilejné 50. stretnutie v LM, na ktoré určite bude chcieť spomínať v dobrom. Doteraz sa môže pochváliť aktívnou bilanciou a lepšie je na tom aj v súbojoch so súpermi z Nemecka. Jeho zverenci v tomto ročníku pomerne slušne zvládajú zápasy na vlastnom ihrisku, kde prehrali len trikrát.

Hosťujúci Bayern Mníchov cez víkend zmietol v Bundeslige Freiburg 4:1. Tento duel však bude mať dohru pri zelenom stole, pretože nemecký majster hral časť zápasu po zlom striedaní s jedným mužom na trávniku navyše. Z predošlých desiatich  súťažných zápasov u súperov padol bavorský gigant len ​​raz. FCB má v Champions League v posledných rokoch veľmi solídne výsledky. Jeho hráči, ktorí v ročníku 2019/20 zdvihli nad hlavy pohár pre víťazov, padli len v jednom z predchádzajúcich 29 zápasov v milionárskej súťaži a mimo Mníchov nepoznali horkosť porážky od septembra 2017.

tipuj ligu majstrov