Hovorí sa, že šťastie praje odvážnym a pripraveným. Platí to napríklad pre šport, alebo aj lotériové hry. A keď sa pozrieme na bilanciu výhier v číselných lotériách na Slovensku za rok 2023, množstvo Slovákov bolo pripravených na veľkú výhru a následne sa jej aj dočkalo. Apropo, skúste si tipnúť, v ktorej lotérii sa darilo našincom najviac?

Pri bilancii výhier začnime pekne od konca, teda počtu výherných jackpotov. Práve tu sa totiž pravidelne ukrývajú najvyššie výhry, ktoré dokážu zo dňa na deň zmeniť život k lepšiemu.

Od januára po december 2023 sa Slováci radovali celkovo zo 116 padnutých jackpotov v lotériových hrách. Najviac – až  65 – ich padlo v hre LOTO 5 z 35. Hneď jedenásť hlavných výhier v ‚malom lote‘ získali hráči z Nitrianskeho kraja, čo bol najväčší počet za minulý rok naskrz kraje. Aj celkový počet jackpotov zo všetkých lotérií je najvyšší práve v Nitrianskom kraji a to 19.

V Nitre alebo okolí padlo aj LOTO v 1. ťahu, z krajov tento úkaz nastal ešte dvakrát, v oboch prípadoch v Košickom kraji. Dokopy tak hráči vyhrali vďaka hlavnej lotérii na Slovensku a trafenom jackpote v 1. ťahu rozprávkovú výhru viac ako 4,5 milióna eur! V 2. ťahu nastal magický moment výhry až 9-krát! Výhercovia si odniesli garantovaných 500 000 €!

Ale pozor. To stále hovoríme len o hlavných výhrach, a tým pádom jackpotoch, v hre LOTO. Celkovo v tejto lotérii Slováci vyhrali za rok 2023 spolu neuveriteľných 24 921 001 €!

A čo ďalšie lotérie? Takisto hovoríme o miliónových výhrach.

Takmer každý už vie, že najväčšia šanca na výhru je v hre LOTO 5 z 35. Jeho pravidelnosť výhier je ohromujúca, rovnako tak aj krásne výhry. Slováci v tejto hre zbohatli za minulý rok o takmer 6 miliónov eur, najvyššia výhra bola v auguste – 168 786 €.

Keď sa bavíme o lotériách LOTO a LOTO 5 z 35, spája ich možnosť ďalšej výhry, a to vďaka doplnkovej hre JOKER. Tá obšťastnila slovenských hráčov v uplynulom roku až 18-krát. Najvyššia výhra padla hneď skraja roka – 8. januára – a to vo výške 271 202 €. Celkovo v doplnkovej hre JOKER Slováci vyhrali spolu viac ako 3 milióny eur.

Oveľa viac, takmer 20 000 000 €, vyhrali Slováci vďaka hraniu medzinárodnej lotérie Eurojackpot. Táto lotéria ponúka najvyššie možné výhry, z ktorých sa neraz točí hlava. A hoci hlavný jackpot v roku 2023 na Slovensku nepadol, vďaka veľkým škálam a možnostiam sa dá dostať k parádnej trefe aj cez 2. či 3. poradie. Veď posúďte sami. V každom z ôsmich slovenských krajov padla aspoň raz zaujímavá výhra, pri celkovo počte vo všetkých krajoch bolo vyplatených spolu viac ako milión eur. No nie je to krásne?

Zaujímavé čísla sa schovávajú aj pri ďalších číselných lotériách. V Euromiliónoch vyhrali Slováci vďaka podávaniu lotériových tiketov takmer 7 000 000 €, Eurojackpot JOKER obšťastnil Slovákov celkovou výhrou takmer 5 000 000 €, KENO 10 a KLUB KENO spolu takmer 27 000 000 €.

Summa summarum: Slováci za rok 2023 vyhrali na číselných lotériách neuveriteľných 93 505 036 €!

A aký bude rok 2024? Nemáme krištáľovú guľu, aby sme veštili, ale pevne veríme, že ešte úspešnejší. Stačí totiž tak málo a aj ty sa môžeš stať novým milionárom či majiteľom výhry, z ktorej sa ti zatočí hlava.

Je to pritom také jednoduché. Lotériový tiket vedia hráči uzatvoriť nielen na kamennej predajni, ale aj cez mobil, tablet, počítač si esemesku na jedno alebo viac žrebovaní vopred.

Fantastická výhra je na dosah ruky. Stačí mať len kus šťastia.

chcem hrať online