Skrátená sezóna hokejovej NHL je vo svojej druhej polovici, pomaly sa ukazuje, kto na play-off má a kto už teraz môže na vyraďovačku zabudnúť. V herni eTIPOS.sk sme si aj tento týždeň pre vás pripravili zaujímavý výber do akcie Gólový bonus. O ktoré zápasy pôjde? 

NHL Gólový bonus je promo akcia, ktorú nájdeš exkluzívne v herni eTIPOS.sk. Natipuj si vybraný zápas, ktorý musí byť podaný SÓLO. Nezohráva úlohu, či ho umiestniš na tiket pred zápasom alebo LIVE. A ak ti tip nevyjde, vrátime ti bonus vo výške strelených gólov v riadnom hracom čase znásobený koeficientom podľa vkladu a to nasledovne:

NHL Gólový bonus platí pre tieto zápasy, ku ktorým ti ponúkame aj analýzu: 

17. 3. 00:00 Pittsburgh – Boston

V PPG Paints Arena nás čaká atraktívny súboj tímov, ktoré sa nachádzajú v absolútne odlišnom rozpoložení.

Domáci Pittsburgh sa naladil na víťaznú vlnu. Ťahá šnúru šiestich triumfov za sebou, pričom sa počas nich môže popýšiť skvelým skóre 25:9. Postupne si tučniaci poradili s Philadelphiou, dvakrát za sebou s NY Rangers i Buffalom a naposledy práve aj s Bostonom. Kapitán Sidney Crosby bodoval v každom zo stretnutí, keď si pripísal 10 bodov, rovnakú bilanciu má aj jeho ruský parťák Jevgenij Malkin.

To Boston je vo výsledkovej kríze. Z posledných piatich zápasov prehral štyri, naposledy práve s tučniakmi 1:4. S výnimkou triumfu nad Rangers 4:0 sú medvede tragické najmä v ofenzíve, keď za štyri zápasy strelili len dva góly.  Aj preto sa vedenie tímu intenzívne obzerá po hráčoch, ktorých by pred koncom prestupového obdobia mohlo získať do svojho stredu.

Pittsburgu bude favoritom zápasu. Nielenže má formu, ale v jeho prospech hovorí aj vzájomná bilancia zápasov v domácom prostredí. Pens naposledy prehrali vo svojej hale v decembri 2015.

18. 3. 03:00 Calgary – Edmonton

Kanadská divízia prináša dôležitý súboj plameňov a olejárov. Calgary je na priebežnej 5. pozícii. Po viac ako polovici sezóny stráca na štvrtý Montreal dva body, Edmonton má o 5 bodov viac, ale rovnako tak o dva duely navyše.

Flames budú čeliť najlepšej ofenzíve ligy, na čele s fenomenálnym duom Connor McDavid, Leon Draisaitl.

Edmonton však prehral posledné dva zápasy, Flames zas tri súboje za sebou vyhrali. A keďže v tejto sezóne sa tímy stretávajú výrazne častejšie ako po minulé roky, ich posledný duel bol práve medzi sebou. Calgary uspelo 4:3 a upravilo bilanciu v tomto ročníku na 2:3.

Je pozoruhodné, že Edmonton zápasy nehrá cez predĺženia. Z 31 prípadov sa len raz stalo, že zápas tohto tímu dospel do extra času. Calgary hralo predĺženie, alebo šlo do nájazdov päťkrát. Z posledných 20 duelov sa len raz stalo, že v ich dueloch bola remíza.

Kto má rád vyššie kurzy a odvážnejšie tipy, môže to skúsiť práve teraz. V Calgary by totiž mohlo prísť na rad predĺženie.

19. 3. 00:00 Tampa Bay – Chicago

Obhajcovia Stanleyho pohára privítajú na vlastnom ľade jedno z najväčších prekvapení ročníka, mužstvo Blackhawks.

Chicago vedené lídrom Patrickom Kaneom bolo pred sezónou odpisované. Chýba mu kapitán Jonathan Toews, ktorý trpí bližšie nešpecifikovaným ochorením a jeho štart v tejto sezóne je nepravdepodobný. Kariéru ukončil obranca Brent Seabrook, ktorý mal takisto zdravotné problémy, od začiatku sezóny absentuje talentovaný mladík Kirby Dach, mimo hry sú Alex Nylander, Andrew Shaw. Napriek tomu sa jastrabi držia na pozícii pre play-off. Vďačia za to tímovej hre a výborným výkonom mladých hráčov ako Dominik Kubalík, Kevin Lankinen, Pius Suter či Philipp Kurašev.

Tampe síce takisto chýba dlhodobo zranený Nikita Kučerov, ale inak má kouč Jon Cooper mužstvo viac-menej pohromade. Blesky patria k elite ligy, toto tvrdenie platí už posledné roky. O to viac môže slovenských fanúšikov tešiť, že jedným z pilierov defenzívy Bolts je náš obranca Erik Černák.

V tejto sezóne sa stretli už päťkrát, štyri razy sa radovala Tampa, raz Chicago. Keď sa hralo na Floride zrodili sa jasné výsledky 5:1 a 5:2. Podobný výsledok by sa mohol zrodiť aj do tretice.

20. 3. 00:00 Montreal – Vancouver

Súboj kanadských tímov, ktoré potrebujú získavať body ako soľ. Vancouver mal slabučký štart do sezóny, ale v poslednom období sa jeho hra a najmä výsledky zmenili. Canucks dvakrát za sebou zdolali Toronto, uspeli s Edmontonom. Teda tímami, ktoré sú v tabuľke jasne vyššie.

Montreal a jeho sezóna ako na hojdačke pokračuje. Výhry striedajú prehry, Canadiens chýba väčšia konzistencia výkonov.

Čo však môže Habs pred týmto súbojom tešiť a povzbudiť je fakt, že s Vancouverom neprehrali vo vlastnej aréne v riadnom hracom čase už dlhých 14 rokov!

Montreal aj s Tomášom Tatarom to na kosatky vie dlhodobo. V tejto sezóne sa stretli už sedemkrát. V riadnom hracom čase neprehrali ani raz. Bol by hriech tieto priaznivé štatistiky porušiť.
 

21. 3. 00:00 Carolina – Columbus

Favorit tohto súboja je jasný – je ním domáca Carolina. Hurikány patria k najlepším mužstvám ligy. Od konca februára po polovicu marca neprehrali ani raz, keď vyhrali trikrát s Floridou, rovnako tri razy si na nich vylámali zuby pantery z Nashville a dvakrát zdolali Detroit. Carolina veľa gólov dáva, málo dostáva.

Columbus má iné problémy. Trápi sa strelecky, obrana Blue Jackets je zas pomerne deravá. Mužstvu nepomohol ako možný impulz príchod fínskeho strelca Patrika Laineho, ktorý to má pod trénerom Johnom Tortorellom ťažké. Jeden z najprísnejších koučov ligy ho nechal už viackrát sedieť. Laine mal dokonca počas desaťzápasovej šnúry len bilanciu 1+1, čo je na hráča jeho kvalít extrémne málo.

Tímy sa stretli v tejto sezóne zatiaľ trikrát. Dva razy uspela Carolina, raz Columbus. Pred mesiacom sa ich súboj skončil jasným výsledkom 7:2 v prospech Canes. Teraz to také jasné asi nebude, ale Carolina by mala tak či onak vyhrať.

PONUKA NHL