Väčšina z nás si počas sviatkov oddýchla, alebo sa o to aspoň pokúsila. Kapor, šalát, koláčik, to je realita týchto dní. Nič také však nepripadá do úvahy pre elitných futbalistov, ktorí sviatočné obdobie trávia hraním zápasov. A ako si ich môže bežný fanúšik vychutnať najlepšie? No predsa s podaným tiketom v herni eTIPOS.sk!

Azda každého poteší darček, či je menší alebo väčší. Jeden darček sme si pre všetkých tipérov pripravili aj my. Bonusová akcia sa vzťahuje napríklad na zápasy Premier League Crystal Palace – West Ham či Chelsea – Liverpool.

Stačí, ak si v herni eTIPOS.sk uzavriete stávku na daný zápas s minimálnym kurzom 1,50 za 10 € a ako odmenu získa tipér 20 voľných spinov do kasína eTIPOS.sk na hru Respin Joker. Stávka musí byť zahratá SÓLO a môže byť predzápasová alebo LIVE.

A ktoré zápasy skraja Nového roka by nemali chýbať na žiadnom tikete?

Arsenal – Manchester City

Tipy: Zápas 2 – viac gólov v 2.polčase

Nový rok i 21. kolo Premier League odštartuje duel Arsenalu s Manchestrom City. Oba tímy majú skvelú formu, minimálne jeden však príde o sériu víťazstiev. Hrať sa bude od 13:30 na Emirates Stadium. Hostia prídu do Londýna ako vedúci celok tabuľky s aktuálne najlepšou formou v celej súťaži. Arsenal je v tomto smere hneď za City, v tabuľke mu však patrí štvrté miesto.

Gunners ťahajú v PL štvorzápasovú víťaznú sériu. Naposledy dali nakladačku Norwichu (5:0), predtým Leedsu (4:1) a zdolali aj kladivárov z West Hamu. Pred City mal Arsenal hostiť Wolverhampton, zápas však zrušili kvôli masívnej koronavírusovej nákaze u Wanderers.
S tou však bojujú aj kanonieri – po Calumovi Chambersovi museli ísť do izolácie Cedric, Tomiyasu, Maitland-Niles a najnovšie aj tréner Arteta. Out je taktiež Aubameyang (disciplinárny priestupok) a dlhodobo zranený je Kolašinac.

Citizens sú naozaj dobrá kapela – od novembra len vyhrávajú. Z posledných 10 zápasov v lige vyhrali 10, a nazbierali tak 30 bodov. V Premier League naposledy prehrali 30. októbra s Crystal Palace. Niet divu, že od pätnásteho kola sa ManCity usadil na prvom mieste a pomaly ale isto buduje svoj náskok.
V ostatnom zápase proti Leicestru (6:3) chýbali John Stones, Rodri a Kyle Walker, pričom ich štart je otázny aj v sobotu. Okrem nich bude absentovať už len Mendy kvôli trestu, inak sú modrí komplet. Arsenalu sa v tejto sezóne proti tímom z TOP 3 nedarí – s Chelsea prehral 0:2, vonku s Manchestrom City dokonca 0:5 a dobre nedopadol ani ich duel s Liverpoolom (0:4). To City zatiaľ valcuje všetko, čo príde do cesty – s najlepšou obranou i útokom to inak ani nejde.

Leicester – Norwich

Tipy: Zápas 1 – 1.polčas 1 – polčas 1/zápas 1

Výhra Leicesteru 1:0 nad Liverpoolom v utorok večer si vybrala daň, James Maddison odkríval pre svalové zranenie. Je tak nepravdepodobné, že sa zotaví včas, aby mohol čeliť svojmu bývalému klubu.

Leicester však i tak jednoznačným favoritom zápasu, v tabuľke Premier league mu patrí po skalpe tímu z Anfieldu deviate miesto, Norwich je posledný, keď v aktuálnej sezóne dokázal zvíťaziť iba v dvoch dueloch.

Horšie sú na tom iba tímy Newcastle a Burnley, ktoré brali tri body iba v jednom zápase, viac nerozhodných výsledkov ich ale posunulo pred súpera „líšok“. Norwich v polovici týždňa prehral s Crystal Palace hladko 0:3, pričom nahnevaný tréner Dean Smith označil svoje mužstvo ako jeden z najhorších tímov, aké kedy v ére Premier League videl. Teraz prehrali päťkrát v rade a nedokázali skórovať ani v jednom z posledných štyroch duelov.

Crystal Palace – West Ham

Tipy: Zápas X – viac gólov ako 2,5

Crystal Palace po víťazstve nad Norwichom 3:0 poskočil na jedenáste miesto tabuľky Premier league, kladivárom z West Hamu patrí piate miesto, zaručujúce priamy postup do Európskej ligy, keď vo Watforde zvíťazili rozdielom triedy.

Palace držia povzbudzujúcu domácu sériu s jedinou porážkou v Selhurst Parku počas celej sezóny, aj keď teraz majú pred sebou ťažkého súpera z londýnskeho Upton Parku.

West Ham vyhral iba dva z posledných ôsmich zápasov vonku, hoci víťazstvo 4:1 v strede týždňa na ihrisku Watfordu dáva pomerne veľké šance na body aj v tomto zápase. Oba tímy skórovali v každom z posledných deviatich zápasov, čo predikuje celkom slušné futbalové divadlo. Očakáva sa, že hráči West Hamu Angelo Ogbonna, Kurt Zouma a Aaron Cresswell budú opäť chýbať pre zranenia v tíme Davida Moyesa.

Chelsea – Liverpool

Tipy: Zápas X – 1.gól Chelsea – viac gólov v 2.polčase

Tímu zo Stamford Bridge patrí v tabuľke Premier League druhé miesto so 42 bodmi, Liverpool je v tesnom závese na treťom mieste, keď zverenci Jurgena Kloppa získali o bod menej, ale majú zápas k dobru. Chelsea získala len deväť bodov z posledných 18 možných bodov, keď v stredu zakopla remízou 1:1 s Brightonom.

Thomas Tuchel je naďalej rozčarovaný nad zraneniami v tíme Chelsea a problémami s COVID-om. Veci jednoducho nefungujú tak, ako tomu bolo na začiatku sezóny. Z posledných ôsmich ligových zápasov dosiahli The Blues len jedno čisté konto, navyše Edouard Mendy po tomto zápase odíde reprezentovať Senegal na Africký pohár národov.

Liverpool tiež dostal úder kladivom v zápase o titul, po prehre 0:1 s Leicesterom v utorok. Kým sa v nedeľu stretnú s Chelsea, môžu mať stratu 12 bodov na vedúci Manchester City (ak Citiezens vyhrajú s Arsenalom), aj keď s odohratým zápasom menej. Tento rozdiel môže byť príliš veľký na to, aby ho dobehol do konca sezóny. Chelsea prehrala tri z posledných piatich zápasov Premier League doma s Liverpoolom a opakovaný výsledok by neprekvapil vzhľadom na to, ako sa im to v poslednom čase darilo.

BONUS Z LA LIGY

Mallorca – FC Barcelona

Tipy: Zápas 2 – polčas X/zápas 2 – viac gólov ako 2,5

Na tikete by nemal chýbať ani zápas zo Španielska, kde bude mať svoje zastúpenie aj slovenský futbal.
Prvý zápas v roku 2022 odohrajú futbalisti Barcelony v La Lige na pôde Mallorcy. Futbalisti z dovolenkového ostrova v tomto ročníku La Ligy vyhrali v 18 zápasoch iba 4-krát. Naposledy však uchmatli cenný skalp na pôde Atlética Madrid, kde zvíťazili 2:1. V decembri potom remizovali 0:0 so Celtou Vigo a v poslednom ligovom stretnutí (19. decembra) prehrali v Granade vysoko 1:4. Mallorce momentálne patrí 15. priečka v tabuľke, má výrazne negatívne skóre a ak sa v druhej polovici sezóny nezdvihne, čaká ju ešte tvrdý boj o záchranu.

Dres RCD obliekajú aj dvaja slovenskí futbalisti. Obranca Martin Valjent odohral všetkých 18 ligových zápasov a patrí medzi dôležitých hráčov tímu. Brankárskou dvojkou je bývalá opora Slovana Dominik Greif, ktorý zatiaľ odchytal jeden zápas a cez sviatky si doliečoval svalové zranenie. Medzi žrďami vládne skúsený kapitán Manolo Reina. Najlepším strelcom klubu, ktorý strelil iba 17 gólov, je s 3 presnými zásahmi Daniel Rodriguez. Dvakrát sa presadili Fer Nino a Angel.

Ako je známe, ani Barcelone sa v tejto sezóne veľmi nedarí. Okrem toho, že nepostúpila do vyraďovacej fázy Ligy majstrov, sa trápi aj v domácej súťaži. Momentálne zverencom trénera Xaviho patrí 7. priečka. Na konte majú 7 výhier, 7 remíz a 4 prehry. Ich výsledky sú tak trochu ako na hojdačke.
Pred Vianocami však na svoje súčasné pomery uhrali cennú remízu 1:1 v Seville. Na jar čaká Barcu netradične Európska liga, ale teda najmä náročný boj o návrat do prvej štvorky sezóny. Na tú síce stráca iba dva body, ale potrebuje stabilné výsledky. Dobrým začiatkom bude víťazstvo na Mallorce.
K tomu má tímu pomôcť aj nová posila do ofenzívy Ferran Torres, ktorý prišiel z Manchestru City za 55 miliónov eur. Spolu s Memphisom Depayom, Ansu Fatim, Pedrim a skúsenými oporami ako Sergio Busquets, Jordi Alba či Gerard Pique bude ťahať Barcelonu za týmto cieľom.
Klub však od začiatku sezóny sužujú aj časté a početné absencie či už kvôli zraneniam alebo pozitívnym testom na koronavírus (najnovšie Dembélé, Gavi, Jordi Alba, Lenglet, Dani Alves a Umtiti).

Veľkou stratou pre Barcu je aj nútený koniec kariéry Sergia Agüera, ktorý má problémy so srdcom. Aj keď v súčasnej situácii je Barcelona iba miernym favoritom, história vzájomných zápasov hovorí jasne v prospech katalánskeho klubu. Ten dokázal Mallorcu poraziť v ostatných siedmich zápasoch, pričom to vždy bolo minimálne rozdielom dvoch gólov. Naposledy v júni 2020 ešte s Lionelom Messim v zostave vysoko 4:0. RCD zdolal Barcu ešte v roku 2009.

CHCEM TIPOVAŤ