Slovenskí futbalisti ukončia trojzápasový program v septembrovom termíne kvalifikácie MS 2022 duelom s Cyprom v domácich podmienkach na bratislavskom Národnom futbalovom štadióne. Výkop je o 20.45h. Postup na šampionát v Katare sa im výrazne vzďaľuje, v tabuľke skupiny H im po polovici bojov o MS patrí až štvrté miesto, keď získali šesť bodov. Aj preto majú pred zápasom s Cyprom povinnosť vyhrať.

SLOVENSKO – CYPRUS – 1

  • v 1. polčas nepadne viac ako dva góly
  • Slovensko vyhrá o dva a viac gólov
  • Gól – R. Boženík – ÁNO

Podľa našich predpokladov a analýz by Slovensko malo vyhrať, v oboch polčasoch. Po záverečnom hvizde by mali mať domáci na svojom konte minimálne dva či tri góly.

Tréner reprezentácie Štefan Tarkovič vie, že si ďalšiu stratu bodov nemôže dovoliť. „Uvedomujem si, že po zápasoch so Slovinskom a Chorvátskom sme mohli mať šesť bodov, ale získali sme jeden. Body sa nedajú nahradiť,“ skonštatoval.

Najdôležitejšie bude teraz sa správne pripraviť na Cyprus, najmä zvýšiť produktivitu a efektivitu premieňania šancí. „Bodové straty chceme dobehnúť v najbližšom zápase a v októbri, keď hráme dvojzápas v Chorvátsku a Rusku. Som spokojný, že mužstvo získava hernú tvár, dokáže sa presadiť.“

Ak si chcú udržať aspoň čo i len teoretickú šancu na druhé postupové barážové miesto v skupine, musia Cyprus bezpodmienečne zdolať. Súperovi zo Stredomoria majú čo oplácať, v marci s ním v Nikózii uhrali len bezgólovú remízu.

V súboji s Cyprom, ak nastúpi na hraciu plochu, si môže obranca Peter Pekarík  pripísať na svoje konto už 107. reprezentačný štart. Ak sa mu to podarí, vyrovná na druhom mieste v celkovom poradí Miroslava Karhana. Na Mareka Hamšíka aktuálne stráca 25 zápasov.

Od Pekaríka sa góly očakávať nedajú, od iných hráčov však áno. Útočník Róbert Boženík síce nemá formu ako hrom, ale proti Slovincom skóroval, keď bol na ihrisku s Chorvátmi takisto ho bolo vidieť?

Presadí sa proti hráčom z Afroditinho ostrova? Tipnite si s TIPOSOM!