Sezóna NHL je už v plnom prúde a skrátený ročník sa dostal do svojej polovice. Rozdiel medzi top tímami a mužstvami, ktoré sa trápia, sa zo dňa na deň zväčšuje, pri viacerých je už teraz takmer jasné, že play-off si nezahrajú. V herni eTIPOS.sk sme si aj tento týždeň pre vás pripravili zaujímavý výber do promo akcie Gólový bonus. O ktoré zápasy pôjde?

NHL Gólový bonus je promo akcia, ktorú nájdeš exkluzívne v herni eTIPOS.sk. Natipuj si vybraný zápas, ktorý musí byť podaný SÓLO. Nezohráva úlohu, či ho umiestniš na tiket pred zápasom alebo LIVE. A ak ti tip nevyjde, vrátime ti bonus vo výške strelených gólov v riadnom hracom čase znásobený koeficientom podľa vkladu a to nasledovne:

NHL Gólový bonus platí pre tieto zápasy, ku ktorým ti ponúkame aj analýzu:

10. 3. 01:30 Detroit – Tampa Bay
V Detroite by sa malo jednať o jasnú záležitosť. Prvý tím Centrálnej divízie, obhajca Stanleyho pohára, sa predstaví na ľade posledného mužstvo tejto divízie.

Detroit má po 26 dueloch na konte 17 bodov. Aktuálne ťahá sériu troch prehier. Počas tohto obdobia inkasoval až 16 gólov. Celkovo majú Red Wings skóre 54:87.

To Tampa sa rozbehla k skvelým výkonom. Z posledných ôsmich duelov stratila jeden bod, po odohraní 23 zápasov má na konte 36 bodov. Jej celkové skóre je 83:48.

Dominantná je aj vzájomná bilancia týchto tímov. Detroit nevyhral v riadnom hracom čase nad Lightning od roku 2016. Vtedy za červené krídla hrali ešte hráči ako Dacjuk, Zetterberg, Tatar, Nyqvist, Kronwall. Z minulosti sa však žiť nedá, čo veľmi dobre vie aj generálny manažér tímu, legendárny Steve Yzerman.

Pomyselným svetielkom na konci tunela môže byť skutočnosť, že posledný zápas hraný v Detroit, presne pred rokom, sa skončil triumfom domácich 5:4 po nájazdoch.

V tejto sezóne sa stretli dvakrát v Tampe. Zverenci kouča Jona Coopera vyhrali 5:1 a 3:1. Jasná záležitosť by to mala byť aj tentokrát. Tampa by mala vyhrať minimálne o dva góly.

11. 3. 05:00 Vancouver – Montreal

Kosatky a Canadiens sú v kanadskej divízii NHL plece pri pleci. Montreal je štvrtý, má 29 bodov z 24 zápasov. Vancouver má tieto čísla obrátené, čo celú skutočnosť skresľuje a rozdeľuje zároveň. Canucks totiž odohrali už 29 zápasov a získali 26 bodov.

Vancouver pritom doma patrí k najlepším tímom, Winnipeg a Toronto majú vo vlastnej aréne len o bod viac, hrôza je to však vonku, kde je tím zo Západného pobrežia na úrovni Ottawy. Aj preto sa dá očakávať, že Canucks sa doma pokúsia zabrať naplno.

Montreal má vonku zvláštnu sériu. Na jednej strane prehral päťkrát v rade, na strane druhej až v štyroch sa tak stalo po extra čase. Montreal šiel v sezóne šesťkrát do predĺženia, zápas vždy prehral. Dvakrát sa tak stalo v dueli s Vancouverom. Zopakuje sa história a znova sa zrodí v zápase remíza?

12. 3. 01:00 Philadelphia – Washington

Vo Philadelphii nás čaká atraktívny duel, v ktorom sa Washington pokúsi potvrdiť, že patrí k najlepším tímom na súperových klziskách. Z 12 duelov vydoloval vonku 16 bodov, z posledných šiestich zápasov vyhral v Pittsburghu, dvakrát v New Jersey, body bral z Bostonu a naposledy práve z ľadu Flyers po výhre 3:1.

Philadelphia tak nepotešila viac ako 3000 fanúšikov, ktorí v sezóne poznačenej pandémiou koronavírusu mohli prvýkrát po zmiernení opatrení zavítať do Wells Fargo Centre.

Ako sa hovorí, dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš a domáci sa pokúsia o nápravu. Doma totiž z posledných piatich duelov uspeli len raz.

Motivácia mužstva okolo kapitána Claudea Girouxa či českého útočníka Jakuba Voráčka bude obrovská.

13. 3. 03:00 Colorado – LA Kings

Pod Rocky Mountains to bude duel tímov, ktoré nemajú z posledných dní oslnivú formu.

Colorado nestačilo na Anaheim i Arizonu, na plný bodový zisk z vlastnej arény po 60 minútach čaká navyše od 21. februára. Odvtedy prišli prehry s Vegas, Minnesotou, Anaheimom a Arizonou. Jeden duel s Ducks síce vyhrali, ale až po predĺžení.

Súper lavín, Los Angeles, je mužstvo dvoch tvárí. Na začiatku februára malo sériu piatich prehier. Tú vystriedala šnúra šiestich výhier, aby následne opäť prišlo zlé obdobie a šesť zápasov bez triumfu.

Duely týchto tímov sú dlhodobo veľmi tesné. V aktuálnej sezóne najskôr vyhralo Colorado 3:2, aby následne triumfovalo LA 4:2. Do tretice by sa mohla v ich vzájomnej konfrontácii zrodiť remíza.

14. 3. 02:00 St. Louis – Vegas

Na záver týždňa by nás malo čakať to najlepšie. Súboj tímov z prvého a druhého miesta tabuľky Západnej divízie.

Vegas od svojho vstupu do NHL pred troma rokmi potvrdzujú, že sú ako šťuka v riečnej vode – draví a rýchli. Mužstvo z mesta hriechu sa môže popýšiť najlepšou defenzívou v lige. V priemere inkasuje len dva góly na zápas.

St. Louis je síce rovnako elitný tím, ale jeho výsledky sú neraz poriadne divoké. Blues na jednej strane strelili najviac gólov na Západe, na druhej aj najviac inkasujú.

Aj preto sa v zápase Vegas so St. Louis môžeme tešiť na poriadnu gólovú prestrelku. Stačí sa pozrieť na posledných päť duelov týchto tímov, v ktorých padlo dokopy 45 gólov, čo činí priemer 9 gólov na zápas!

Blues sa v poslednom čase doma nedarilo, naopak, Vegas získavali z ľadu súperov body pravidelne. Najvyšší čas, aby sa víťazi Stanleyho pohára spred dvoch rokov prebrali a doma zabrali naplno.

PONUKA NHL