Dlhé roky sme žili vo futbalovej ére a nadvláde dua Lionel Messi, Cristiano Ronaldo. Hviezdny Argentínčan a Portugalčan aj na aktuálnych MS v Katare ukazujú svoje super schopnosti, no predsa len aj nad nimi už vytŕča iný drahokam – Francúz Kylian Mbappé.

Líder trikolóry, ktorý si hrá zatiaľ svoj vlastný turnaj, je aktuálne na čele tabuľky strelcov a má vykročené aj k ďalším, či už tímovým, alebo individuálnym oceneniam na Mundiale.

TIPUJ MS V KATARE A ZÍSKAJ REGISTRAČNÝ BONUS 15 €

Zázračné futbalové dieťa Francúzka vyrastalo v ťažkých pomeroch na predmestí Paríža, ktoré je považované za semenište kriminality. Vzdelanie však nepodcenil, chcel sa odlíšiť od svojich kamarátov, a tak sa rozhodol odísť na súkromnú katolícku školu. Popritom sa učil spievať a hrať na flautu na miestom konzervatóriu.

Cieľavedomosť a pokora sú tou správnou cestou vydať sa ku krajším zajtrajškom. To si povedal aj mladý Mbappé, ktorý sa popri škole zamiloval do futbalovej lopty. Výsledok? Žiaden svetový futbalista dnes nemá vyššiu cenu, ako on.

Navyše. Žiaden hráč v dejinách nemal ani vyšší plat ako 23-ročný útočník, čo mu zaručuje rekordná zmluva s Parížom Saint Germain. Majster krajiny by spravil obrovskú chybu, keby ho stratil. Zlákať k prestupu z Francúzska ho (zatiaľ) nedokázal ani slávny Real Madrid, a to už je čo povedať.

O jeho možnom prestupe sa pritom hovorilo dlho, dokonca neraz vyzeral byť už hotovou vecou. Španielsky veľkoklub ponúkal za dvadsaťtriročného útočníka údajne vyše 200 miliónov eur, no PSG mu následne ponúklo lukratívnu zmluvu a udržalo si jeho služby.

Údajne parížsky klub preplatil podpisový bonus, ktorý Mbappému ponúkal Real vo výške približne 100 miliónov eur, zdvojnásobil mu plat a okrem toho mu údajne dal aj možnosť ovplyvňovať výber nových hráčov, trénera či športového riaditeľa. Mbappé to však poprel a zároveň povedal, že si nezoberie ani kapitánsku pásku od Marquinhosa.

TIPUJ MS A ZÍSKAJ KAŽDÝ DEŇ BONUS AŽ DO 30 €

Kylian, ktorý prišiel do Paríža z Monaca v auguste 2017 a pomohol mu získať štyri z piatich titulov v Ligue 1, strieľa góly ako na bežiacom páse. Dostal sa už na druhú priečku klubovej histórie za Edinsona Cavaniho. Aktuálne ich má na konte 118 v 129 zápasoch, uruguajský veterán, ktorý reprezentoval svoju krajinu aj na turnaji v Katari, ich strelil 138.

Apropo, keď sa rozprávame o šampionáte v Katare. Na turnaji strelil Mbappé už päť gólov. Je jasným lídrom tabuľky strelcov.

Futbalisti Francúzska odštartovali svoje účinkovanie na MS hladkým víťazstvom 4:1 nad Austráliou v D-skupine. Jeden presný zásah si pripísal aj Mbappé, čím odvrátil scenár z vlaňajších ME, kde zostal bez gólového zápisu.

Pri víťazstve nad Dánskom 2:1 vsietil oba góly. V „nepodstatnom“ zápase proti Tunisku, ktorý galský kohút prehral 0:1, nabehol do zápasu až na poslednú polhodinku, a hoci bol jeho prínos okamžitý, strelecky sa nepresadil.

To už neplatilo o nedeľňajšom osemfinále, v ktorom obhajcovia titulu zdolali nebezpečných Poliakov 3:1. O ich góly sa postarali Olivier Giroud a práve dvojgólový Kylian Mbappé. Je až neuveriteľné, že francúzsky zázrak má len 23 rokov a na svojom konte má už 9 strelených gólov. Päť strelil v Katare, štyri pridal ešte ako tínedžer na turnaji v Rusku, ktorý Francúzi aj vďaka nemu vyhrali.

Vráťme sa však k aktuálnemu turnaju. V sobotňajšom štvrťfinále čaká Francúzov silné Anglicko, ktoré hrá na MS tiež krásny futbal a strieľa hlavne góly. Ako dopadne súboj gigantov? Bude to obdoba storočnej vojny, ibaže na futbalovom trávniku?

A presadí sa Kylian Mbappé? Tipnite si. Aj túto možnosť ponúkame v bohatom výbere, ktorý futbaloví fanúšikovia nájdu v ponuke na eTIPOS.sk.

ponuka MS katar