Futbalové ligy na Starom kontinente majú pred sebou ďalšie zaujímavé zápasy. Nabitý program, najmä elitných klubov, je síce prešpikovaný zápasmi, ale aj o tom je veľkosť mužstiev a ich trénerov, aby to zvládli. Viaceré kluby totiž hrali cez týždeň Ligu majstrov, Európsku ligu či Konferenčnú a teraz sa pripravujú na náročné duely doma. Kto uspeje? Pozrite si naše analýzy.

Najlepšie kurzy a k nim aj bonusové akcie. Využi Bonusy z bufetu, ktoré nájdeš jedine na TIPOSBET.

Novo registrovaní hráči sa môžu tešiť na 1. stávku bez rizika až do 50 €. Stačí si len tipnúť prvú stávku na ľubovoľné zápasy z našej ponuky a ak tip nevyjde, vrátime ti celú výšku vkladu (minimálne 20 € a maximálne 50 €).

Tešiť sa môžeš aj na Bonus z bufetu – Späťák. Ide o formu vernostného BONUSU, ktorý je vyplácaný za získané body z tipovania za kalendárny mesiac. Body získava hráč podľa výšky vkladov a podľa výšky kurzov na tiketoch. Každý mesiac môže hráč získať bonus až do 350 €!

Chcem bonus

A teraz sa už pozrime na víkendovú ponuku európskeho top futbalu.

NEAPOL – COMO (piatok, 18:30)
Zápas – 1
Prvý polčas – 1
Počet gólov – viac ako 2,5

Neapolskí hráči prežívajú veľmi vydarený vstup do sezóny a po minuloročnom sklamaní, špeciálne po titulovej sezóne, sa opäť vynímajú na čele Serie A. Celú súťaž vedú s bodovým náskokom na Starú dámu z Juventusu, na ktorej pôde pred dvoma týždňami vybojovali cennú remízu a potvrdili, že sa po ročnej odmlke vracajú späť do ťahanice o Scudetto.

Stávky na trénerov Rudiho Garciu, Waltera Mazzarriho či Francesca Calzonu vedeniu Partenopei nevyšli, ale pod bývalým koučom Tottenhamu Antoniom Contem sa zdá, že azuroví borci znovu nabrali ten správny smer. To napokon minulý týždeň potvrdili hladkým postupom cez druholigové Palermo v Coppa Italia, ale aj domácou výhrou nad Monzou. Budú sa radovať aj dnes?

Súboj Neapola a Coma je v Serii A raritný. Súperi na najvyššej úrovni nehrali dve dekády. Spôsobené je to faktom, že hostia boli dlhé roky v nižšej lige.

Kvalitná forma v posledných týždňoch zdobí však zdobí aj outsidera z Coma, ktoré sa po horšom vstupe do sezóny zdanlivo začína medzi talianskou elitou rozhliadať. Nováčik síce z úvodných štyroch kôl vyťažil len dva body, momentálne sa ale vezie na kratučkej, dvojzápasovej víťaznej „šnúre“ a z dolných poschodí sa vyšvihol až na desiate miesto.

Zverencov legendárneho stredopoliara Fàbregasa nakopol výsledok 3:2 na pôde Atalanty, na ktorý potom nadviazali doma proti Verone. V dueli s Hellasom podali veľmi sebavedomý výkon, korunovaný dvoma gólmi Cutroneho a zásahom Belottiho, a po finálnom hvizde oslavovali ďalšiu výhru 3:2. Uvidíme, ako sa im bude dariť v Neapole.

EVERTON – NEWCASTLE – X (sobota, 18:30)
Počet gólov – menej ako 2,5
Presný výsledok – 1:1

Vlani bol vo vzájomných zápasoch úspešnejší tabuľkovo horšie postavený Everton. V Newcastli remizoval 1:1 a doma oslavoval po skvelom závere výhru 3:0. Skóre pritom bolo ešte v 79. minúte bezgólové, než sa postupne presadili McNeil, Doucouré a Betuncal.

Hostia prvýkrát prehrali pomerne prekvapivo 1:3 vo Fulhame až v piatom kole a minule obrali o bod majstrovský Manchester City po remíze 1:1. Zo siedmej priečky stráca ambiciózny bohatý klub zo severu Anglicka štyri body na vedúci Liverpool a na ihrisku jeho mestského rivala si veľmi nemôže dovoliť ďalšie zaváhanie, pokiaľ chce naháňať špičku ligy.

Straky však trápi početná maródka vo všetkých radoch. Mimo hry sú Botman, Lascelles, Targett, Miley, Wilson, Isak a najnovšie aj brankárska dvojka zo Slovenska, Martin Dúbravka. Klubovú tabuľku strelcov vedie s 3 gólmi Harvey Barnes.

Pre domáci Everton sa začala 71. nepretržitá sezóna v anglickej lige veľkým problémom. Po štyroch kolách bol bez bodu posledný, keď dvakrát po sebe padol do „Csaplárovej pasce“. Vedenie 2:0 proti Bournemouthu držal ešte v 88. minúte a len o trochu skorší kolaps stretol „Toffees“ aj proti Aston Ville. Bodu sa karamelky dočkali až v Leicestri a prvé víťazstvo oslavovali pred týždňom po obrate na 2:1 proti Crystal Palace.

Najlepším strelcom je zatiaľ Dwight McNeil so 4 gólmi. Očakávame, že body si tímy rozdelia.

REAL MADRID – VILLAREAL (sobota, 21:00)
Zápas – 1
Prvý polčas – X
Počet gólov – viac ako 3,5

Jasným favoritom zápasu je Real, avšak nedávna história ukazuje, že žltá ponorka pre neho nie je vôbec príjemným súperom. Madridský veľkoklub ju porazil iba dvakrát z posledných siedmich stretnutí.

Vlani pred Vianocami zvíťazil Real doma 4:1 a bola to jeho prvá výhra o viac ako gól po sedem a pol rokoch. K rovnakému výsledku mal nakročené aj v polčase jarnej odvety vo Villarreale, lenže potom zaúradoval Alexander Sørloth a čistým hetrikom počas ôsmich minút vyrovnal na konečných 4:4.

Domáci sa potrebujú otrepať z nečakanej stredajšej porážky 0:1 v stretnutí Ligy majstrov v Lille.

V La Lige stále neporazený Real Madrid stráca tri body na vedúcu Barcelonu vinou troch remíz 1:1, ktoré uhral na Malorke, v Las Palmas a naposledy na ihrisku mestského rivala Atlética, kde inkasoval vyrovnávajúci gól bolestivo v piatej nastavenej minúte.

Doma je obhajca titulu zo štyroch zápasov stopercentný pri skóre 12:3.

So siedmimi gólmi sa po príchode z PSG vyšvihol na čelo tabuľky strelcov Realu Kylian Mbappé, ktorý skóroval päťkrát za sebou, ale pre ľahšie svalové problémy vynechal madridské derby a v Lige majstrov nastúpil len na pol hodiny.

Pre zranenie nemôžu nastúpiť brankár Courtois, Alaba a Díaz.

Žltá ponorka až na debakel 1:5 s vedúcou Barcelonou neprehrala a so 17 bodmi je tretia len bod za Realom Madrid. Vonku je Villarreal neporazený a dokonca druhý najlepší v lige, naposledy si poradil aj na domácom ihrisku s Las Palmas 3:1.

Po ôsmom mieste z minulého ročníka Villarreal iba druhýkrát za posledných 11 rokov absentuje v európskych pohároch a môže sa sústrediť len na domácu súťaž.

Jasne najlepším strelcom mužstva je so 6 gólmi Ayoze Pérez, letná posila z Betisu.

JUVENTUS – CAGLIARI (nedeľa, 12:30)
Zápas – 1
HCP – -1,5 gólu – 1

Na domácom ihrisku porazil Juventus súpera zo Sardínie sedemkrát v rade s celkovým skóre 20:2. Vlani držali hostia v Turíne bezgólový stav presne hodinu, nakoniec ale odchádzali opäť s prázdnymi rukami po výsledku 2:1 pre domácich. V Cagliari sa potom na jar body delili za remízu 2:2, keď domáci prehajdákali dvojgólový náskok z prvého polčasu. Stále tak platí, že Cagliari dokázalo nad slávnejším súperom zvíťaziť len v jednom z 26 vzájomných stretnutí od roku 2010.

Juventus v stredu vybojoval cenný triumf v Lige majstrov v Lipsku, keď po záverečnom obrate oslavovali hráči triumf 3:2, a to aj napriek tomu, že mali o hráča v poli menej.

V Sérii A ešte tento rok neinkasoval – trikrát vyhral 3:0, ale 3x sa v jeho zápasoch zrodil aj výsledok 0:0. Naposledy v dueli s Neapolom, na ktorý stráca na čele tabuľky bod. V Turíne diváci nevideli gól po úvodnom povinnom víťazstve nad Comom v dueloch s AS Rím a spomínanom súboji s tímom Stanislava Lobotku.

Jasne najlepším strelcom Juventusu je so šiestimi gólmi Dušan Vlahović.

Okrem dlhodobo zranených Bremera s Milikom visí otáznik nad stavom Gonzáleza a Weaha.

Sardínsky klub čakal na výhru päť kôl a po domácej porážke s Empoli 0:2 sa prepadol na dno tabuľky. Od neho sa ale Cagliari odrazilo víťazstvom 3:2 v Parme. Úspešne zabojovalo aj v Talianskom pohári, kde ich v osemfinále čaká práve nasadený Juventus.

Tri góly Cagliari dal Roberto Piccoli, ďalších päť jeho spoluhráčov sa trafilo raz. Z nich však skúsených útočníkov Lapadulu a Pavolettiho trápia zdravotné problémy.

tipuj futbal