Futbalové ligy majú po reprezentačnej pauze pred sebou ďalšiu várku atraktívnych zápasov. Kto uspeje? Pozrite si naše analýzy.

Najlepšie kurzy a k nim aj bonusové akcie. Využi Bonusy z bufetu, ktoré nájdeš jedine na TIPOSBET.

Novo registrovaní hráči sa môžu tešiť na Stávku bez rizika až do 50 €. Stačí si len tipnúť prvú stávku na ľubovoľné zápasy z našej ponuky a ak tip nevyjde, vrátime ti celú výšku vkladu (minimálne 20 € a maximálne 50 €).

Tešiť sa môžeš aj na Bonus z bufetu – Späťák. Ide o formu vernostného BONUSU, ktorý je vyplácaný za získané body z tipovania za kalendárny mesiac. Body získava hráč podľa výšky vkladov a podľa výšky kurzov na tiketoch. Každý mesiac môže hráč získať bonus až do 350 €!

A teraz sa už pozrime na víkendovú ponuku európskeho top futbalu.

ZÁPASY NA VÍKEND

Tottenham – West Ham (sobota, 13:30)

Tipy: Zápas 1X – 1.gól Tottenham – oba tímy strelia gól

Keď manažér Tottenhamu Ange Postecoglou na začiatku sezóny vyhlásil: „Vždy niečo vyhrám v druhom roku,“ niet pochýb o tom, že sa na zozname jeho cieľov neobjavil najhorší sedemzápasový štart klubu do Premier League za posledných 16 rokov, keď vyhral iba tri zápasy. Postecoglouova druhá sezóna sa zatiaľ podobá tej prvej, keď po víťazstvách nasledujú nevýrazné výkony. Poslednú z nich, prehru 2:3 na ihrisku Brightonu, hoci v polčase viedol jeho tím 2:0, označil Postecoglou za „najhoršiu“ za dobu svojho pôsobenia, a dokonca naznačil, že jeho hráči sa po vysokej výhre 3:0 na Old Trafford možno nechali uniesť. Víťazstvo ich mohlo posunúť na šieste miesto pred Seagulls, takže reprezentačná prestávka môže byť vnímaná ako skvelá príležitosť na potlačenie akéhokoľvek sebauspokojenia.

West Hamu sa tiež nedarí, hoci si pred prestávkou hravo poradil s nováčikom z Ipswicha 4:1. Hostí napriek tomu čaká ešte dlhá cesta k tomu, aby sa vrátili k svojmu vytýčenému cieľu, pretože v úvodných siedmich kolách Premier League získali menej bodov len v jednej z predošlých piatich sezón. Na cestách sa Kladivárom darí, keď vo všetkých troch vonkajších dueloch tohto ligového ročníka bodovali, hoci boli zakaždým v úlohe outsidera. Manažér Julen Lopetegui, ktorý v roku 2021 údajne odmietol ponuku viesť Tottenham, sa môže právom zamerať na niekoľko najbližších vonkajších zápasov Premier League ako na príležitosť na získanie ďalších bodov.

A to platí aj pre tento duel, pretože tu hostia v minulom vystúpení v decembri 2023 triumfovali 2:1. Oba tímy sa presadili v siedmich z predchádzajúcich deviatich súťažných vzájomných stretnutí, rovnako ako v siedmich z uplynulých deviatich vonkajších zápasov West Hamu v Premier League.

AC Miláno – Udinese (sobota, 18:00)

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – rovnako gólov v oboch polčasoch

AC Miláno minule prehralo s Fiorentinou 1:2 v stretnutí, v ktorom neboli premenené tri penalty, a do októbrovej medzinárodnej prestávky vstúpil dvoma súťažnými prehrami v rade. Rossoneri tak teraz hrozí, že prvýkrát od februára 2023 prehrajú v Serii A po sebe idúce zápasy, hoci séria troch po sebe idúcich ligových výhier pred touto poslednou porážkou od Fiorentiny naznačuje, že nie je bezprostredný dôvod na obavy. Domáci budú preverení nadchádzajúcim programom, keďže ich čaká ošemetný domáci zápas v Lige majstrov proti Clubu Bruggy, pričom ich osud v tejto súťaži visí po dvoch porážkach na vlásku.

Hrať na San Sire im dáva najväčšiu šancu znovu objaviť aspoň víťazný impulz, keďže Milánski na slávnom štadióne vyhrali posledné tri ligové zápasy, vrátane jedného proti úhlavnému rivalovi Interu. Táto forma však v žiadnom prípade nezaručuje víťazstvo proti Udinese, pretože hostia pri svojej poslednej návšteve na tomto mieste vyhrali proti AC Miláno a teraz majú šancu prvýkrát v histórii v najvyššej súťaži zaznamenať po sebe idúce vonkajšie výhry nad týmto súperom. Navyše cestujú s veľkým sebavedomím, pretože po poslednom víťazstve 1:0 nad Lecce si vytvorili dvojbodový náskok pred svojimi hostiteľmi. Toto víťazstvo pomohlo vymazať obavy po tom, ako po sebe idúce ligové porážky s Rímom a Interom trochu zbrzdili pozitívny vstup do sezóny. Bianconeri prehrali na svojom poslednom vonkajšom výjazde v Ríme (0:3), ale od decembra minulého roka neboli porazení v dvoch ligových vonkajších zápasoch v rade, čo by malo stačiť na to, aby si dodali vieru. Zlovestné však je, že vtedy najprv prehrali s Rímom a potom na San Siru, aj keď s Interom!

Juventus – Lazio (sobota, 20:45)

Tipy: Zápas 1 – 1.polčas X – polčas X/zápas 1

Gól inkasovaný z penalty v posledných minútach minulého zápasu s Cagliari pred medzinárodnou prestávkou znamenalo nielen prvý obdržaný gól pre Juventus v tejto sezóne Serie A po 627 minútach hry, ale tiež premárnenie šance zaznamenať prvýkrát v tomto ročníku tri súťažné víťazstvá za sebou. Pre domácich išlo o štvrtú remízu v posledných piatich stretnutiach Serie A, pričom manažér Thiago Motta tento výsledok zaznamenal v deviatich zo svojich predchádzajúcich 15 zápasov v najvyššej súťaži, z ktorých šesť sa skončilo 0:0. Juventus teraz nevyhral v troch domácich zápasoch Serie A v rade, čo je jeho najdlhšia remízová séria od roku 2015, pričom jeho jediným ligovým úspechom na Allianz Stadium v tomto ročníku zostáva výhra 3:0 nad Comem v úvodnom kole.

Prerušenie tejto šnúry víťazstvom tu bude pravdepodobne závisieť od toho, či Juve udrie čoskoro, pretože päť zo siedmich súťažných domácich gólov v tejto sezóne dalo pred prestávkou. Ani skoré inkasovanie a nepremenená penalta Laziu nezabránili v tom, aby pred medzinárodnou prestávkou zaznamenalo štvrtú výhru v rade vo všetkých súťažiach, keď porazilo Empoli 2:1. Manažér Marco Baroni zapracoval hlavne na ofenzíve a Biancocelesti zaznamenali počas svojej víťaznej série v priemere tri góly na zápas.

Bayern – Stuttgart (sobota, 18:30)

Tipy: Zápas 1 – 1.polčas 1 – 1.gól Bayern

Snaha Bayernu Mníchov získať späť bundesligový trón sa v poslednom týždni pred medzinárodnou prestávkou zadrhla po tom, ako ho o body obrali Bayer Leverkusen (1:1) a Eintracht Frankfurt (3:3). Medzi tieto patové situácie sa vklínila porážka 0:1 na ihrisku Aston Villy v Lige majstrov, takže zverencom Vincenta Kompanyho hrozí, že prvýkrát od apríla 2023 budú štyri zápasy bez výhry. Nemeckí rekordéri pred touto sériou bez víťazstva nastrieľali v troch súťažných zápasoch neuveriteľných 20 gólov, takže sa nemusia pozerať ďaleko do minulosti, aby prišli na to, ako sa vrátiť na víťaznú vlnu. Ich dlhodobé výsledky naznačujú, že je len otázkou času, kedy sa im to podarí, aj keď Bayern čelí Stuttgartu, ktorý sa vyhol porážke pri dvoch z posledných troch návštev Allianz Areny, aj keď jedinou výnimkou bola prehra v minulej sezóne (3:0). Stuttgart sa za to viac ako pomstil, keď v závere sezóny vyhral odvetu 3:1 a dostal sa v bundesligovej tabuľke nad Bayern. Nadviazať na takýto úspech – navyše pod tlakom Ligy majstrov – bolo pre zverencov Sebastiana Hoeneßa vždy náročné a trojzápasová séria bez víťazstva pred pauzou naznačuje, že hostia ešte nefungujú na plné obrátky. 

Najviac znepokojujúce je, že všetky tri porážky Stuttgartu v tejto sezóne prišli vo vonkajších zápasoch, s tým, že dvaja z nich boli proti silným tímom Bayeru Leverkusen a Realu Madrid. Je nepravdepodobné, že by to v tíme, ktorý vyhral len dva z posledných šiestich ligových duelov vonku, vzbudilo veľké nádeje, takže ak chce prvýkrát od novembra 2007 vyhrať dve po sebe idúce vzájomné stretnutia v lige, bude musieť niečo zmeniť.

Celta Vigo – Real Madrid (sobota, 21:00)

Tipy: Zápas 2 – 1.polčas X – 1.gól Real

Celta Vigo môže mať pocit, že reprezentačná prestávka prišla v nevhodnom čase, pretože po zlých výsledkoch v La Lige v auguste a v septembri zabrala (1-1-0). Teraz ju však čaká ťažká skúška. Sily totiž zmeria s úradujúcim majstrom Realom Madrid, ktorý neporazila od januára 2017, a s ktorým prehrala posledných osem vzájomných konfrontácií. Ak by mala Celta zvíťaziť, je pravdepodobné, že sa jej to podarí práve tu, pretože z posledných 11 domácich ligových duelov prehrala iba raz, aj keď to bolo práve proti tímu z hlavného mesta (Atlético Madrid). Do kariet nehrá domácim ani fakt, že neuspeli s odvolaním proti červeným kartám, ktoré dostali Ilaix Moriba a Iago Aspas proti Las Palmas.

Real tiež počíta absencie, keď sa bude musieť zaobísť bez radu hráčov. Tým posledným je Dani Carvajal, ktorý si proti Villarrealu (2:0) poranil bicykel a sezóna sa pre neho skončila. Obavy zo zranení však postupne ustupujú, pretože tím Carla Ancelottiho bojuje o zníženie trojbodového náskoku Barcelony na čele tabuľky pred blížiacim sa El Clásicom. Remíza Los Blancos 1:1 na ihrisku Atlétika bola ich devätnástym vonkajším zápasom v La Lige bez porážky v rade, hoci štyri z minulých piatich duelov skončili nerozhodne, pričom uplynulé tri 1:1. Cesta do Galície by mohla byť impulzom, ktorý potrebujú, aby túto sériu prerušili. Víťazstvom by udržali tlak na Barcelonu, čo by sa im mohlo podariť, pretože tu vyhrali posledných šesť ligových duelov a strelili v nich v priemere 2,83 gólu.

tipuj futbal