Eurojackpot patrí k najobľúbenejším lotériám v celej Európe a na Slovensku oslavuje tento rok svoje 5. výročie. Na prvý pohľad sa môže zdať, že vzhľadom na svoju populárnosť sa o nej vie už naozaj všetko. Byť dostatočne informovaný je však polovica úspechu. Preto vám prinášame prehľad tých najčastejších otázok a odpovedí. Možno sa medzi nimi nachádza odpoveď aj na vašu otázku.

V ktorých krajinách sa hrá lotéria Eurojackpot?

Lotéria Eurojackpot sa hrá v 18 krajinách: Dánsko, Nemecko, Estónsko, Fínsko, Taliansko, Island, Chorvátsko, Litva, Lotyšsko, Holandsko, Nórsko, Poľsko, Švédsko, Slovensko, Slovinsko, Španielsko, Česká republika a Maďarsko.

Čo je dôležité vedieť ak chcem hrať lotériu Eurojackpot?

Základným kritériom všetkých lotérii na Slovensku je dosiahnuť minimálny vek 18 rokov. Po splnení tejto hlavnej podmienky máte na výber tri spôsoby ako si podať svoje šťastné čísla – vyhľadáte najbližšie predajné miesto spoločnosti TIPOS, navštívite webstránku www.etipos.sk, na ktorej sa zaregistrujete alebo môžete svoj tip podať prostredníctvom SMS.

Ako sa hrá lotéria Eurojackpot?

Svoj papierový, elektronický alebo SMS-kový tiket vyplníte vybranými piatimi šťastnými číslami z číselného radu 1 -50. Tie následne doplníte ďalšími dvoma číslami, ktoré spadajú do číselného rozpätia 1 – 10. Je na vás či si vyberiete vlastné čísla alebo si stavíte na náhodne vybrané čísla.

Ak máte záujem skúsiť svoje šťastie aj v doplnkovej hre EUROJACKPOT JOKER, tak nezabudnite toto políčko zaškrtnúť. Čísla vám nakombinuje samotný systém. V prípade online tipovania máte možnosť navrhovanú kombináciu čísiel meniť prostredníctvom tlačidla „iné číslo“.

Nezabúdajte na to, že je nevyhnutné si svoj tip (doklad o stávke) dôkladne uložiť. V prípade výhry je vašim jediným kľúčom k jej prevzatiu. Ak nedôverujete vlastnej pamäti, tak je vhodné spoľahnúť sa na moderné formy tipovania. Online hráčske konto automaticky uchováva všetky informácie o vašich stávkach. V prípade SMS svoj tip tak isto nestratíte.

Čo môžem v lotérii Eurojackpot vyhrať?

Eurojackpot je jednou z lotérii, ktorá sa môže pochváliť osemcifernými jackpotmi. Minimálny jackpot sa pohybuje na úrovni 10 000 000 € a vie sa vyšplhať až na neuveriteľných 90 000 000 €.

Dôležité je pripomenúť, že nielen zdolanie jackpotu z vás môže urobiť milionára. Aj skúsenosti zo Slovenska potvrdzujú, že sa prívlastkom „miliónové“ môžu hrdiť aj 2. poradia. V apríli 2020 ohúrili hneď dvoma výhrami vo výške 5 202 243 € a 7 331 310 €, ktoré putovali priamo k nám.

Kedy a ako sa dozviem či som vyhral/a?

Eurojackpot sa žrebuje raz do týždňa a to každý piatok večer v hlavnom meste Fínska, Helsinky. Výsledky si môžete po žrebovaní ľahko skontrolovať online.

Čo v prípade ak vyhrám?

V prvom rade sú namieste gratulácie! V druhom rade pevne veríme, že ste svoj tiket strážili ako oko v hlave a presne viete na aké bezpečné miesto ste si ho uložili. Máte presne 35 kalendárnych dní od osudového žrebovania, aby ste si svoju výhru prišli vyzdvihnúť. Tešíme sa na vás v priestoroch spoločnosti TIPOS.

chcem hrať Eurojackpot