Pre mnohých je ten deň prekliaty. Keď sa v kalendári blíži piatok trinásteho, mnoho ľudí spozornie, hľadajú svoj amulet pre šťastie, dávajú si pozor doslova na každý krok. No a potom je druhá skupina. Ľudia, ktorí berú tento deň ako bežný a nič ich nerozhodí. Jedna aj druhá skupina by však mala zbystriť pozornosť z dôvodu stúpajúceho napätia v lotérii Eurojackpot. Tento piatok sa totiž žrebuje o mega výhru 85 miliónov eur!

Podľa rozšírenej povery sa považuje piatok trinásteho za nešťastný deň. Strach z takého dňa sa nazýva paraskavedekatriafóbia.

Pôvod povier o piatku trinásteho pobúda v ľudstve už stovky rokov. Jeden z výkladov vraví, že práve trinásť ľudí sa zúčastnilo na poslednej večeri Ježiša Krista, ktorý bol ukrižovaný na Veľký piatok.

Ďalší možný pôvod tejto povery pochádza z nórskej mytológie. Dvanásť bohov malo hostinu vo Valhalle. Zlomyseľný Loki ako nepozvaný trinásty hosť však hody prerušil, čo vyústilo až v skon boha radosti a šťastia Baldura. Zem bola následne uvrhnutá do smútku, bez radosti a smiechu.

Podaj eurojackpot

V piatok trinásteho roku 1307 zas francúzsky kráľ Filip IV. nechal mučiť a neskôr popraviť tisícky templárov, na základe čoho ďalší nasledovníci tohto rád nechali prekliať tento deň.

Nech je to tak či onak, májový piatok trinásteho v roku 2022 môže byť pamätným dňom pre niektorého zo slovenských hráčov hry Eurojackpot. Pretože práve v tento deň sa bude žrebovať najväčšia európska lotéria, ktorej jackpot sa vyšplhal na úžasných 85 000 000 €!

Slovenskí hráči majú pritom vždy rovnaké šance uspieť v hre o fantastickú výhru ako hráči z iných krajín, v ktorých sa hrá lotéria Eurojackpot. Ak vyhrá v piatok trinásteho 85-miliónový Eurojackpot hráč zo Slovenska, išlo by o historicky najvyššiu výhru dosiahnutú na našom území.

Prinesie výhercovi šťastie inak nešťastný dátum piatok trinásteho? Všetko sa dozvieme v tento magický deň.

Veľa šťastia.

podaj eurojackpot