Dámy, prenechajte televízne ovládače mužskému pokoleniu, štartujú majstrovstvá sveta v hokeji. Hneď úvodný deň svetového šampionátu prinesie veľký šláger medzi Českom a Ruskom, rovnako ako zápas slovenského mužstva. To narazí na Bielorusko. Ako to dopadne? Tipnite si s najlepšími kurzami v herni eTIPOS.sk.

Viac ako polovica nováčikov, traja tínedžeri, z toho dvaja 17-roční košíkari. Aj z tohto opisuje je jasné, že slovenský tím je naj jednej strane málo skúsený, ale rozhodne mu nebude chýbať rýchlosť, dravosť a mladícke sebavedomie.

Proti Bielorusom budeme však v úvodnom zápase potrebovať aj dobré zakončenie, góly a pozornú obranu.

Náš prvý súper na turnaji má výrazne skúsenejší káder, ktorý je v priemere o tri roky starší. Bielorusi sú prešpikovaní naturalizovanými hráčmi. V bránke bude 35-ročný rodák z anglického Plymouthu s kanadskou hokejovou školou Danny Taylor, na prvý pohľad je jasné, že v krajine prezidenta Lukašenka bol vydaný nový pas aj hráčom ako Nick Bailen, Geoff Platt, Francis Paré a Shane Prince. Keď k nim navyše pripočítame Sergeja Kocticyna dostaneme veľmi skúsené mužstvo, ktoré však môže mať problémy s rýchlosťou.

A práve tu by mali udrieť Slováci. Korčuľovanie musí byť v tomto zápase našou doménou. Ak sa k nemu pripoja aj dobré presilovky, ktoré Slováci hrali na posledných tréningoch v špeciálnych formáciach so štyrmi útočníkmi a jedným obrancom, úvodný duel na turnaji by sme mohli zvládnuť.

Ak sa neviete navyše rozhodnúť, čo okrem ponuky 1 – X – 2 v zápase podať, nechajte sa inšpirovať našimi tipmi.

Bielorusko – Slovensko – 2 (2,35)

Bude to boj, ale čo iné si priať a očakávať na úvod, ako výhru našich? Tréner Craig Ramsay vie svoje mužstvo pripraviť, nahecovať na zápas. Spomeňte si na úvodný duel domáceho šampionátu, v ktorom sme zaskočili USA a vyhrali 4:1. Napokon, aj v roku 2018 v Dánsku Slováci bodoval v úvodnom dueli na turnaji, keď remizovali s Českom 2:2, hoci od výhry ich delilo 10 sekúnd. A spomeňme ešte jeden turnaj – olympiádu v roku 2018. Slovensko vtedy šokovalo celý svet, keď zdolalo neskorších víťazov – Olympijských športovcov z Ruska – 3:2. Slováci otváracie zápasy turnajov zvládajú. Trend by mali potvrdiť.

Gól – Marián Studenič (kurz 3,6)

Náš jediný hráč z NHL bude mať motiváciu ukázať sa, zobrať úlohu lídra na svoje plecia. Áno, za New Jersey síce odohral rýchlik z Holíča len 8 zápasov, v ktorých strelil jeden gól, ale práve zakončenie, akým sa blysol v dueli s NY Rangers, by sme potrebovali – po rýchlom brejku, nekompromisne. Studenič je navyše súčasťou elitnej presilovkej formácie. Striel by mal mať v zápase dosť.

Bielorusko – Slovensko – 2. tretina – 2 (2,55)

Toto je možno stávka hop alebo trop, ale môže mať zmysel. Bielorusi sú v zápise uvedení ako domáci. Striedačku tak majú vzdialenú počas hry v druhej tretine. Rýchli Slováci by to mohli využívať a dostávať sa do brejkov. Kurz 2,55 za pokus stojí.

ZÁPASOVÁ PONUKA