Hokejová TIPOS extraliga sa naplno rozbehla zápasmi, v ktorých je vidno, ako vyrovnaný bude aktuálny ročník. Po piatom kole už má na konte prehru každý z tímov, pričom nie je núdza o veľké prekvapenia. Budú pokračovať aj teraz? Tipni si s TIPOSOM!

Novoregistrovaní hráči pritom môžu využiť aj Stávku bez rizika. Stačí sa zaregistrovať a založiť si konto na eTIPOS.sk, následne natipovať ľubovoľný zápas TIPOS extraligy v minimálnej hodnote 20 €. Ak bude vaša prvá stávka nevýherná, vrátime vám celú výšku vkladu v podobe bonusu a to minimálne 20 € až maximálne 50 € (pri vklade 20 € vám vrátime 20 €, pri vklade 100 € maximálne 50 €).

A aké zápasy sa hrajú v 6. kole?

Trenčín – Poprad – 2

Pod hradom Matúša Čáka na nás čaká súboj posledného tímu s prvým. Domáca Dukla si takto úvod ročníka rozhodne nepredstavovala. Trenčania zdolali len Michalovce, inak prehrali na Slovane (hoci belasí kontumačne zápas stratili), zverenci trénera Jána Pardavého následne padli aj s Liptovským Mikulášom, Banskou Bystricou a Prešovom.

Aj Poprad prehral s Bystricou, ale vo zvyšných štyroch súbojoch vyhral. Nad Liptákmi, Prešovom, Spišiakmi i Novozámčanmi.

Zverenci trénera Mikulu budú favoriti aj v Trenčíne. Poprad má v úvode sezónu najlepšiu obranu, viac gólov dala len Nitra (23), kamzíci ich majú na konte 22. To Trenčín skóroval len osemkrát. Navyše, mužstvo trápia zdravotné problémy. Favorit je jasný.

Košice – Prešov – 1

Viac gólov ako 5,5

Nové východniarske derby dvoch krajských miest. Košice oslavujú storočnicu, a tak sa chcú blysnúť čo najlepšími výkonmi. Prešov vedený tréner Ernestom Bokrošom je ambiciózny, ale zatiaľ predvádza veľmi nevyrovnané výkony.

Po úvodnom triumfe nad B. Bystricou prišli debakle od Spišiakov i Nových Zámkov, nasledoval triumf s Trenčínom.

Košice padli v úvodných troch zápasoch, aby následne vyhrali doma nad Liptákmi i baranmi z Bystrice. V oboch zápasoch strelili 5 gólov. Normu by si mohli udržať aj proti Prešovu.

Michalovce – Slovan – X

Michalovce sa budú chcieť revanšovať po hanebnej prehre z posledného kola, keď prehrali doma s Nitrou 2:8. Predtým pritom vyhrali na ľade majstra zo Zvolena, uspeli aj s Košicami.

Slovan cestoval na východ republiky z Třinca, kde hral zápas Ligy majstrov 0:3. Belasí prespali v Česku a následne sa presunuli do Michaloviec.

Tam ich nečaká nič ľahké, domáci budú chcieť zabrať a potešiť fanúšikov. Vyrovnaný súboj by sa mohol skončiť po 60 minútach nerozhodne.

Nitra – L. Mikuláš – 1

Corgoni predvádzajú kvalitný štart do novej sezóny, keď z piatich zápasov prehrali len raz. So Slovanom im pritom na body nestačilo ani 5 gólov v sieti belasých.

V posledných dvoch súbojoch Nitry padlo dokopy šialených 23 gólov, Róbert Varga a Tomáš Hrnka strelili hetrik. Čo nás čaká v dueli s Liptákmi?

Tí rozhodne nechcú byť fackovacími panákmi ako po minulé roky. Jasne to potvrdili aj v minulom kole, kedy zdolali doma majstra zo Zvolena. Favoritom bude Nitra, ale hostia sa jej pokúsia život čo najviac znepríjemniť.

Spišská Nová Ves – Nové Zámky – 1

Nováčik súťaže zatiaľ vyhral len raz, keď si poradil v susedkom súboji s Prešovom – 5:0. Zámčania takisto zdolali tohto súpera – 8:1.

Aký bude však duel Spišiakov a Novozámčanov?

Naposledy sa stretli obe mužstvá pred takmer šiestimi rokmi, to ešte v 1. lige. Vzájomné zápasy teda tipérom ako pomôcka slúžiť nemôžu.

Spišiaci hrajú zatiaľ sympaticky, proti favoritom dlho v zápasoch hrýzli, no prehrali so Zvolenom, Nitrou, Popradom i Slovanom. O to väčšia bude ich motivácia uspieť doma.

Zvolen – B. Bystrica – X
Počet gólov – menej ako 5,5

Derby. Toto slovo hovorí za všetko. Zvolen je papierovým favoritom, ale v derby človek nikdy nevie. Domáci štadión môže byť pre opatrenia spojené s koronavírusom zaplnený len zo štvrtiny, už teraz je jasné, že kapacita bude naplnená.

Zvolenu úvod sezóny vychádza o niečo horšie ako baranom. Na konte má 6 bodov, jeho súper 9.

Vlani sa dve stretnutia rivalov skončili remízou. Odštartujú tak tento rok vzájomných súbojov?

KOMPLETNÁ PONUKA