Stavili ste na svoje šťastné čísla v kamennej prevádzke a stratili ste potvrdenie o uzatvorení stávky? Prečítajte si, ako postupovať.

Poznáte to – vždy, keď uzatvoríte stávku vo vašej obľúbenej číselnej lotérii, potvrdenie o tom si starostlivo odložíte. Dáte ho na bezpečné miesto, kde by sa mu nemalo nič stať. A práve dnes, keď sa po vyžrebovaní výherných čísel na obrazovke objaví vaša šťastná kombinácia, potvrdenie o stávke neviete nájsť.

Na obrázku sa nachadza muž v červenom tričku, ktorý si podáva lotériu na zberni spoločnosti Tipos.

Čo je to potvrdenie o uzatvorení stávky ?

Potvrdenie o uzavretí stávky je doklad o tom, že ste sa do žrebovania zapojili a nájdete na ňom svoje natipované čísla.  V prípade, že ste získali niektorú z výhier a chcete si na ňu uplatniť svoj nárok, predložíte toto potvrdenie obsluhe terminálu na niektorej zo zberní alebo pracovníkom TIPOSu.

Papierový lístok, akým je doklad o stávke, je naozaj jednoduché zapatrošiť či odložiť tak, že ho potom nemožno nájsť v správnej chvíli. A vtedy nastáva veľký problém, pretože výhra vám bude vyplatená alebo pripísaná na účet iba v prípade, že máte tento doklad so sebou. Čo teda robiť v prípade straty?

žena v zelenom trišku je pracovníčka spoločnosti Tipos a stojí v kamennej zberni. Podáva hráčovi do ruky potvrdenie o uzatvorení stávky.

Prevencia ako základ

Predíďte problému ešte predtým, ako nastane. Vyskúšajte tipovanie cez web, vďaka čomu budete mať všetky informácie online. Jednoducho sa zaregistrujte na www.tipos.sk, vyplňte potrebné údaje a vytvorte si hráčsky účet.  Každá stávka, ktorú v lotérii uzatvoríte, sa automaticky uloží do vášho hráčskeho účtu.

Papierové potvrdenie o uzavretí stávky teda vôbec nepotrebujete. Ak budete mať šťastie v hre, informáciu o tom nájdete vo svojom hráčskom účte. Tam sa presunie aj vaša výhra. To isté platí aj pre hranie cez aplikáciu. Vďaka aplikácii TIPOS budete mať svoje tipy vždy so sebou vo vašom telefóne a prípadnú výhru si tak môžete okamžite overiť hneď po žrebovaní.

Skúste prehľadať okolie

Nehľadajte iba na mieste, kde ste si doklad uložili, pozrite sa aj okolo. Nahliadnite nielen do šuplíkov, ale aj pod komodu Práve tam ho mohol odfúknuť prievan. Prehľadajte aj všetky vrecká bundy a skúste sa pozrieť, či výhra v lotérii už náhodou ,,neokupuje“ kôš na špinavé prádlo.

Zrekapitulujte si všetky svoje kroky

Ak si nie ste istý, že ste lístok odložili na obvyklé miesto, skúste si zrekapitulovať všetky kroky, ktoré ste po uzatvorení stávky podnikli. Prejdite sa cestami, ktorými ste išli a navštívte miesta, kde ste v ten deň boli.

Na obrázku vidíme ruky človeka v modrom tričku, ktorý vypĺňa tiket do lotérie v TIPOS.

Na nájdenie tiketu máte 60 dní

Myslite na to, že lehota na prihlásenie sa k výhre je 60 dní od zverejnenia výsledkov po žrebovaní. Pokiaľ sa k výhre neprihlásite, tak prepadne.

Kde vám vyplatia výhru v lotérii?

  • Výhry do sumy 35 € vám vyplatia na ktoromkoľvek predajnom mieste TIPOSu.
  • Nárok na výhry od 35 € do 2 000 € si môžete uplatniť na akejkoľvek zberni, ktorá má dostatok finančných prostriedkov.
  • Výhry od 2 000 € do 5 000 € vám vyplatia na vybraných miestach alebo v sídle spoločnosti TIPOS.
  • Výhry vo výške od 5 000 € do 480 000 € vám overia v sídle spoločnosti TIPOS na Brečtanovej ulici č. 1 v Bratislave, ale aj na nasledujúcich miestach: Regionálne stredisko Banská Bystrica, Regionálne stredisko Žilina, Regionálne stredisko Košice.
  • Všetky výhry nad 5 000 € si môžete dať overiť a vyplatiť v sídle spoločnosti TIPOS na Brečtanovej ulici č. 1 v Bratislave.
HRAT ONLINE