Hovorí sa, že kto má šťastie v láske, nemá šťastie v kartách. Avšak to neznamená, že aj keď ste šťastne zadaný, nemôžete zahviezdiť v lotérii! Šťastenu môžete potrápiť v obľúbenej hre LOTO, ktorá ponúka naozaj atraktívne šance na výhru. Aký je postup a priebeh hry?

Pozrite si rýchly video návod

Čo je to LOTO?

Hra LOTO od TIPOSu patrí medzi číselné lotérie. Úlohou hráčov je správne natipovať 6 čísel z číselného radu 1 – 49 a jedno dodatkové číslo. Žrebovanie prebieha v dvoch ťahoch.

Pre dosiahnutie maximálnej výhry je potrebné trafiť všetkých 6 čísiel. V prvom ťahu sa stretnete s kumulujúcim Jackpotom, v druhom ťahu je Jackpot fixný – 500 000 eur. Veľmi slušnú výhru získate aj pri správnom tipnutí menšieho počtu čísel, minimálne však 3 alebo 2+1.

Cena tiketu a čas žrebovania

Jeden tip (tiket) v lotérii LOTO vás bude stáť 1 €. Ak sa rozhodnete aj pre doplnkovú hru LOTO JOKER, pripočítajte k sume 0,50 €. V kalendárnom týždni bývajú spravidla dve žrebovania (dve stávkové obdobia) – v stredu a v nedeľu. Každé stávkové obdobie začína uzávierkou ťahu a končí uzávierkou ťahu.

Ako si naplno vychutnať LOTO cez internet?

Hru LOTO si môžete zahrať z pohodlia domova aj vy, online, na stránke hry.eTipos.sk. Ak s tipovaním iba začínate,  zaregistrujte sa a počkajte na overenie údajov. Ak potrebujete pomôcť  pri registrácii pozrite si návod.

Pozrite si rýchly video návod.

Ako si dobiť kredit na hráčsky účet?

Dôležitým krokom je dobitie kreditu na váš hráčsky účet. Prejdite na „môj účet“ a kliknite na „vklad“. Navolíte si výšku sumy (už od 1,00 €), ktorú chcete pripísať na váš hráčsky účet, zvolíte spôsob platby, potvrdíte prihlasovacie údaje a PIN. Výška vášho účtu sa navýši okamžite po overení platby.

Ako hrať Loto?

Účet máte vytvorený, kredit úspešne dobitý, ako teda začať s tipovaním? V kategórii lotérie si z ponuky hier vyberiete Loto a ocitnete sa priamo v hre. Na obrazovke sa objaví 10 hracích polí.

Každé hracie pole predstavuje jeden tiket (tip), na ktorý môžete staviť. Pre zaradenie do žrebovania vám stačí vyplniť jeden tiket.

Nad číslami nemusíte premýšľať celé hodiny, ak si chcete tipovanie urýchliť alebo nechať svoj tip čisto na šťastí a náhode, zakliknite tlačidlo „náhodný tip“. Systém vám automaticky vygeneruje čísla, ktoré môžete opakovaným stlačením meniť.

Doplnkové funkcie

Vo vrchnej časti obrazovky (nad hracími poľami) nájdete panel s počtom žrebovaní, systémovou stávkou a doplnkovou hrou JOKER. Ak chcete vyplniť celých 10 tiketov, zvoľte funkciu „plný tiket“, ktorá sa takisto nachádza vo vrchnom paneli.

Počet žrebovaní

Počet žrebovaní určuje, či bude váš tiket platný iba jedno stávkové obdobie (jedno žrebovanie) alebo si predplatíte rovnakú stávku na viacero stávkových období (žrebovaní). Maximálny počet žrebovaní, na ktorý je možné predplatiť si stávku je 12.

Doplnková hra JOKER

Doplnková hra JOKER vám dáva príležitosť navýšiť vaše šance na výhru. Vašou úlohou je vytvoriť stávku na šesťčíslie, ktoré vám vygeneruje generátor náhodných čísel. Výhru získate vtedy, ak sa vaše číslo presne zhoduje s vylosovanou šesťmiestnou kombináciou.

Hru JOKER nie je možné hrať samostatne, podmienkou je minimálne jeden tiket do hry LOTO.

Dokončenie stávky

Čísla máte úspešne vybrané, čo ďalej? Váš tip odošlete do hry stlačením tlačidla „odoslať“, ktoré vás presmeruje na sumár vašej stávky. Rekapitulácia tipu obsahuje počet hracích polí, čísla, na ktoré ste stavili, počet žrebovaní, výslednú sumu stávky, ale aj aktuálne stávkové obdobie a prípadnú účasť alebo neúčasť v hre JOKER.

Pokiaľ chcete svoj tiket zmeniť, za pomoci tlačidla „späť“ sa dostanete na hraciu plochu. Svoj tiket môžete ľubovoľne upravovať, meniť vybrané čísla alebo úplne zrušiť.

Ak ste so sumárom spokojný, stlačte tlačidlo „potvrdiť“. Váš tiket bude odoslaný do hry a z hráčskeho účtu sa odpočíta cena stávky. Pre úplne dokončenie stávky je dôležité zadať vybrané čísla PINu, ktorý vám bol zaslaný na e-mail pri registrácii.

Vytvorenie tiketu cez mobil

Na vytvorenie tiketu nepotrebujete počítač. Vytvoriť tiket si môžete na akomkoľvek mobilnom zariadení – tablete či telefóne. Vďaka modernej mobilnej aplikácii tak budete mať prístup na lotériu stále vo vrecku a vytvoriť tiket budete môcť okamžite, keď vás napadnú vaše šťastné čísla.

Mobilná aplikácia eTIPOS číselné hry

Tiket mám vytvorený, čo teraz?

Ak ste pri registrácii zaklikli možnosť „odoslať tiket e-mailom“, podrobnosti o vašej stávke nájdete v emailovej správe. Pokiaľ ste si túto možnosť nezvolili a radi by ste dostávali informácie o podaných tiketoch e-mailom, môžete tak urobiť v sekcii „Môj účet“ – „Osobné údaje“.

Výherné čísla z každého žrebovania nájdete v kolónke „Môj účet“ – „Moje stávky“. V prehľade stávok si zvolíte „Všetky stávky“ a v detaile konkrétneho tipu nájdete okrem vašich čísel aj vyžrebované čísla z 1. a 2. ťahu z daného stávkového obdobia.

Ak bol váš tiket výherný, informácie o získanej sume vám budú zaslané na e-mail. Svoje výhry si môžete skontrolovať aj priamo vo vašom hráčskom účte. V časti „Moje výhry“ nájdete prehľad všetkých vašich šťastných tiketov.

Prajeme veľa šťastia!