Tipovať na zápasy Slovákov je neraz náročné. Tipovať na zápas Slovensko – Česko sa javí možno ako dvakrát náročné, najmä keď ide o prvý zápas pre oba tímy na MS. Ako dopadne federálne derby? Tipni si na TIPOSBET.

Slovensko – Česko – 2 (piatok, 15:20)
1. tretina – X

Zápas medzi Slovenskom a Českom je magnetom pre fanúšikov. No a tipéri? Tí majú takisto svojich favoritov jasne určených, najmä s prihliadnutím na to, kto je odkiaľ.

Ale poďme sa pozrieť detailnejšie na zápas, ktorý bude sledovať s napätím nielen celé Česko a Slovensko.

Česi vedení trénerom Karim Jalonenom nemajú vo svojom tíme žiadnu super hviezdu. Pozvánku do národného tímu odmietol po dlhej a náročnej sezóne David Pastrňák ako aj David Krejčí, rovnako tak absentuje Tomáš Hertl či David Hronek. Napriek tomu je český tím kvalitný, v jeho strede dominuje nestarnúci Roman Červenka.

To slovenský tím má mladší, menej skúsený mančaft, ale oveľa viac odhodlaný. V jeho strede dominujú hráči ako Peter Cehlárik, Libor Hudáček či Marek Hrivík.

Ako sa teda skončí prvý duel skupiny B? Veľa napovie aj výkon brankárov. Radi by sme konštatovali, že na tomto poste máme výhodu, ale opak je pravdou. Na druhej strane, ak vyjde jednému z dvojice Stanislav Škorvánek, Samuel Hlavaj (jednotkou bude skôr Škorvánek) deň, máme šancu uspieť.

Ale naspäť na zem. Česi sú jasný favorit. Asi vyhrajú, hoci, nie suverénne.


Slovensko – Lotyšsko – 1 (sobota, 19:20)
Prvá tretina – X

Tipovať na zápas domácich proti slovenskému výberu možno nie je ľahké, ale keď sa pozrieme na kvality oboch tímoch papier ukazuje jasne – Slovensko by malo zápas vyhrať.

Áno, Lotyšsko je doma, hnať vpred ho budú skvelí diváci, ale… Vedeli ste, že lístky na domáci tím stoja viac ako 100 eur? Aj preto mnohí domáci fanúšikovia budú radšej sledovať duel z pohodlia domova, či krčmy. Preto je otázne, aká bude atmosféra na zápase.

Rovnako tak je náročné odhadnúť silu domácich, ako aj Slovákov po úvodných dueloch. Lotyši hrajú prvý zápas proti Kanade, Slovensko proti Česku. Kto nastúpi lepšie na druhý duel v skupine?

My pevne veríme, že slovenský tím. A keby aj nie, v druhom stretnutí sa dá všetko napraviť. Samozrejme, atmosféra bude na strane domácich, herná kvalita však bude hovoriť pre Slovákov.

tipuj ms