Je to tu. Najväčší futbalový sviatok už počas víkendu otvára svoje brány a ty môžeš byť vďaka podanému tiketu na eTIPOS.sk pritom. Hneď skraja majstrovstiev sveta sa hrajú zaujímavé zápasy, ktoré by nemali chýbať na tikete žiadneho futbalového nadšenca. Nevieš sa pri nich rozhodnúť, na koho si podať? Inšpiruj sa našimi analýzami.

Majstrovská jazda o 10 000 €, denný bonus až do 30 €, kurzové zvýhodnenie až 100%, prvá stávka bez rizika do 50 €, či bonus 350 € pre tipéra s najvyšším uhádnutým kurzom týždňa. To všetko čaká tipérov na eTIPOS.sk aj v rámci tipovania zápas majstrovstiev sveta.

Na úvod šampionátu sa hrajú aj tieto zaujímavé duely.

chcem tipovať

MS 2022 V KATARE

NEDEĽA (17:00)

Katar – Ekvádor

Tipy: Zápas 2 – 1. gól Ekvádor – viac gólov ako 2,5

Do záverečnej nominácie trénera katarskej futbalovej reprezentácie Felixa Sancheza na MS sa dostali výlučne hráči z najvyššej domácej súťaže, takže o kvalite nemožno veľmi hovoriť. V kádri figuruje aj 31-ročný kapitán Hassan Al-Haydos, ktorý je so 169 štartmi v národnom tíme najskúsenejším hráčom domáceho usporiadateľa. Tím sa zdržiava od júna takmer v úplnej izolácii, pričom katarskí futbalisti absolvovali tréningové kempy v Španielsku a Rakúsku. Vo Viedni sa 27. augusta stretli aj so slovenským štvrtoligistom z Domaniže, zdolali ho 2:0. Najväčší úspech katarského národného mužstva je triumf v Ázijskom pohári v roku 2019, keď zdolalo favorizované Japonsko 3:1. Hostitelia turnaja sa stretnú v A-skupine s reprezentáciami Ekvádoru, Senegalu a Holandska. V jedinom vzájomnom zápase, ktorý sa odohral ešte v roku 2018 v Dohe zvíťazil Katar v príprave 4:3. Ekvádor má vo svojom stredu najväčšiu hviezdu v podobe Ennera Valenciu, 33-ročného kapitána z Fenerbahce Istanbul. V 74 zápasoch strelil 35 gólov. Na jeho služby sa bude juhoamerická krajina upierať aj v Katare.

Anglicko – Irán

Tipy: Zápas 1 – v 2. polčase viac gólov – 1. gól Anglicko

Iránu sa podarilo postúpiť na záverečný turnaj po tretíkrát v rade. Celkovo to bude pre ázijský tím šieste vystúpenie na svetovom šampionáte. Na posledných MS 2018 v Rusku podal zatiaľ svoj najlepší výkon, zo skupiny síce nepostúpil, ale v konkurencii Španielska, Portugalska a Maroka získal výborné štyri body. Anglicko zvládlo kvalifikáciou na MS 2022 v Katare bravúrne – bez prehry. V kvalifikačnej skupine vyhralo osem zápasov a dva remizovalo pri famóznom skóre 39:3. Nadšenie anglických fanúšikov však pomerne schladili tohtoročné výkony tímu. V Lige národov v konkurencii Talianska, Nemecka a Maďarska získalo Anglicko len tri remízy zo šiestich zápasov. Ambície Anglicka získať po dlhých rokoch titul sú obrovské. Na Majstrovstvách Európy 2020, ktoré sa pre Covid hrali až minulý rok sa dostalo do finále. Tam zlyhali doma vo Wembley proti Taliansku až v jedenástkovej lotérii. V úvodnom zápase MS by však tím okolo Harryho Kanea mal uspieť.

Senegal – Holandsko

Tipy: Zápas X2 – 1. polčas bez gólov – viac rohov Holandsko

Zástupca afrického kontinentu zo Senegalu vstúpi do turnaja ako aktuálny víťaz Afrického pohára, preto ho neradno podceňovať. Zlou správou však je nepriaznivý fakt, že sa bude musieť počas majstrovstiev sveta na 90% zaobísť bez svojej najväčšej ofenzívnej hviezdy. Útočník Bayernu Mníchov a niekdajšia dlhoročná opora anglického Liverpoolu Sadio Mané je zranený, a hoci s tímom odcestoval do Kataru, možnosť, že bude hrať, je malá. Určite to nehrozí v prvom zápase.
Tím Oranjes ma skvelú formu, z posledných piatich medzištátnych zápasov vyhral hneď štyrikrát a jedenkrát remizoval. Pozitívnu sériu zápasov bez prehry si tím Holandska pripísal v súťaži Liga národov, naposledy zdolal Belgicko bez inkasovaného gólu. Postup zo skupiny je pre Holanďanov povinnosťou a v rámci skupiny A je preto pre nich najdôležitejším zápasom práve tento otvárací duel proti silnému Senegalu.

USA – Wales

Tipy: Zápas X – 1. polčas X – menej gólov ako 2,5

Brankár USA Zack Steffen z Manchestru City sa prekvapujúco nezmestil do 26-člennej nominácie USA na futbalové MS v Katare. Chýba v nej aj mladý útočník Ricardo Pepi, hoci v kvalifikácii prispel tromi gólmi k víťazstvám nad Hondurasom a Jamajkou. Američania sa v základnej B-skupine šampionátu stretnú postupne s Walesom, Anglickom a Iránom. Do Kataru príde mladý, ale dravý tím USA. Na jeho čele stojí Christian Pulisic z Chelsea či Sergino Dest z AC Miláno.
Wales sa bude spoliehať najmä na Garetha Balea. S kapitánskou páskou priviedol svoj tím na svetový šampionát prvýkrát od roku 1958. Podľa trénera Roba Pagea nie je však isté, či bude schopný nastúpiť na tri zápasy v priebehu deviatich dní. Formu by mal mať skvelú, naposledy pomohol Los Angeles triumfovať v zámorskej MLS. Vo finále play-off proti Philadelphii Union nastúpil ako striedajúci hráč v predĺžení a vo ôsmej minúte nadstavenia v ňom vyrovnal na 3:3. Jeho tím potom uspel v penaltovom rozstrele. Takto pred dvomi rokmi odohrali posledný vzájomný súboj, vo Swansea sa skončil bezgólovou remízou 0:0.

Argentína – Saudská Arábia

Tipy: Zápas 1 – handicap (-1.5) 1 – 1. gól Argentína

Argentína je pri tímoch ako Poľsko, Mexiko a Saudská Arábia najväčším favoritom skupiny C. Juhoameričania by sa ale nebránili aj ovládnutiu celého šampionátu. Sedemnásobný držiteľ Zlatej lopty Lionel Messi odohrá pravdepodobne svoje posledné MS a o štyri roky bude možno na zaslúženom futbalovom dôchodku. Chuť na dobré výsledky dáva aj predpoklad, že väčšina hráčov je aktuálne v dobrej forme. Emiliano Martinez pravidelne chytá za Aston Villu, Messimu sa začína mimoriadne dariť v drese PSG a Julian Alvarez sa gólovo chytil po boku Haalanda v Manchestri City.
Saudská Arábia to bude mať extrémne náročné. Na MS hrala už päťkrát, nikdy však nepostúpila zo skupiny. Naposledy v 2018 v Rusku  skončila v skupine tretia. Žreb však teraz zverencom trénera Hervého Renarda uštedril ťažkých súperov, a tak každý získaný bod bude veľkým úspechom. Postup do Kataru si však po štyroch rokoch opäť zaslúžili, keď celkovo zaknihovali iba jednu jedinú prehru.

chcem tipovať