Slovensko má svoje trápenie v Lige národov za sebou, no tie najlepšie tímy sa na posledné zápasy v skupinách ešte len pripravujú. Ako sa skončia? Tipni si na eTIPOS.sk, využi najlepšie kurzy na trhu a množstvo ďalších vychytávok, ktoré ti ponúkame.

chcem tipovať

LIGA NÁRODOV – TOP ZÁPASY

Anglicko – Nemecko

Tipy: Zápas 1X – v 2.polčase viac gólov – viac gólov ako 2,5

Anglicko po piatkovej porážke 0:1 s Talianskom zostupuje v Lige národov zo skupiny A3, fanúšikovia cestujúci do Milána na to reagovali vypískaním trénera Garetha Southgatea. Mužstvo sa musí výrazne zlepšiť, veď Anglicko prvýkrát od novembra 2000 trikrát v rade neskórovalo a prvýkrát od októbra 1992 nevyhralo päť po sebe idúcich súťažných zápasov. Záložník Declan Rice po porážke s Talianskom vyhlásil: „Verte mi, budeme dobrí,“ ale Three Lions sa kráti čas, duel proti tradičnému rivalovi Nemecku je ich záverečnou prípravou na majstrovstvách sveta 2022.

Budú sa snažiť vyhnúť tretiemu domácemu zápasu v rade bez víťazstva, čo nezaznamenali od marca 2018 – séria, ktorá začala práve remízou 0:0 s Nemeckom.

Nemecko sa rovnako ako hostitelia zameriavajú na majstrovstvá sveta, pretože piatková porážka 0:1 s Maďarskom znamená, že už nemôže postúpiť do finále LN. Týmto bola ukončená šnúra trinástich po sebe idúcich zápasov bez porážky od nástupu trénera Hansiho Flicka a zároveň pod jeho vedením Die Mannschaft prvýkrát vyšiel strelecky naprázdno. Hostia sa musia výrazne zlepšiť, ak chcú ukončiť sériu troch vzájomných stretnutí bez výhry, vrátane porážky 0:2 v osemfinále Eura 2020.

Oba tímy môžu hrať uvoľnene, hráči bojujúci o miestenku v záverečnej nominácii sa budú chcieť ukázať. Dá sa preto čakať, že uvidíme viac gólov.

Maďarsko – Taliansko

Tipy: Zápas X – 1. polčas X – polčasX/zápas X – menej gólov ako 2,5

V priamom súboji o postup si to v záverečnom zápase skupiny A3 Ligy národov rozdá Maďarsko s Talianskom. Domáci pred pár dňami senzačne vyhrali v Nemecku 1:0 a udržali si tak vedenie v tabuľke. Na účasť vo finále im tak teraz stačí aj nerozhodný výsledok. To by bola určite viac ako dôstojná bodka za reprezentačnou kariérou Ádáma Szalaia.

Veľmi špeciálny večer to bude aj pre trénera Maďarska Marca Rossiho. Taliansky rodák sa už nechal počuť, že stret s jeho krajanmi za týchto okolností pre neho bude veľmi špeciálny. Predsa len Taliansko je jediným tímom v tomto ročníku LN, ktorý dokázal Maďarsko poraziť. Vzhľadom k tomu, že Taliani sa ako víťazi posledných ME budú na blížiaci sa svetový šampionát v Katare pozerať iba v televízii, môžu všetku svoju pozornosť smerovať k druhej účasti vo finále Ligy národov v rade. K tomu ale musí získať z nadchádzajúceho duelu tri body.

S touto pozíciou už ale majú skúsenosti, pretože v predchádzajúcom vydaní LN o svojom postupe tiež rozhodli až v posledný hrací deň. V piatok zvládlo Taliansko bitku s Anglickom (1:0) aj napriek tomu, že tréner Roberto Mancini musel kvôli absencii niekoľkých opôr siahnuť k zmene systému. Po zápase si skúsený kouč nechcel pripisovať zásluhy, keď povedal, že tímový duch je dôležitejší ako taktika. K postupu potrebujú Gli Azzurri zvíťaziť, čo sa im ale podarilo len raz v uplynulých štyroch vonkajších súbojoch v tejto súťaži.

Portugalsko – Španielsko

Tipy: Zápas X – menej gólov ako 2,5 – 1. gól Španielsko

V A skupine Ligy národov nás čaká ďalší šláger odvekých rivalov a susediacich futbalových veľmocí. Pred posledným zápasom je v lepšej východiskovej pozícii domáce Portugalsko, ktoré má pred Španielskom dvojbodový náskok. V Brage tak môžu rozhodnúť o postupe do play-off, k čomu im stačí aj nerozhodný výsledok. Zverenci Fernanda Santosa ovládli tri zo štyroch posledných stretnutí, do kariet im nezahrala prehra 0:1 vo Švajčiarsku.

Remíza v Španielsku z úvodu Ligy Národov im však dáva väčšie šance na postup, ako Španielom. Tí v poslednom zápase skupiny prekvapujúco pustili perie aj všetky body v Zaragoze s Helvétmi, keď o tesnom víťazstve 2:1 rozhodol v 58. minúte Embolo. Posledných päť vzájomných zápasov Španielska a Portugalskom skončilo deľbou bodov, inak tomu pravdepodobne nebude ani v tomto súboji.

Švajčiarsko – Česko

Tipy: Zápas 1 – 1. gól Švajčiarsko – viac gólov v 2. polčase

V úplne opačnej pozícii budú v poslednom meraní síl Helvéti a Česi. Jeden z nich totižto minimálne na rok opustí elitnú A skupinu Ligy národov. V lepšej forme je na tom hrajúce Švajčiarsko, ktoré zvíťazilo v posledných troch zápasov, naopak Česi mali lepší vstup do bojov v tejto súťaži, keď zdolali doma Švajčiarov 2:1 a remizovali rovnako pred vlastnými divákmi so Španielskom 2:2. Potom však prišli tri prehry a prepad na posledné štvrté miesto v tabuľke.

Zverenci Jaroslava Šilhavého musia bezpodmienečne vyhrať, na Kybunparku v St. Gallen ale určite nebude čakať prechádzka ružovou záhradou. Výhodou pre nich určite však bude obzretie sa na posledné vzájomné zápasy dnešných súperov. Futbalisti s levom na hrudi ovládli štyri posledné z nich. Forma Česka však vôbec nie je dobrá, v poslednom dueli prehrali Česi doma s Portugalskom 0:4, keď poriadne horeli v obrane. Rýchli Švajčiari to budú chcieť využiť.

chcem tipovať