Futbalové MS v Katare majú za sebou úvodné zápasy v skupinách, ktoré priniesli aj viacero šokujúcich výsledkov. Určite najviac zaujal triumf Saudskej Arábie nad hviezdnou Argentínou. Messi a spol. musia v druhom zápase proti Mexiku zabrať. Podarí sa im to? Tipni si.

Najlepší futbal sveta a k tomu nadupadné akcie, bonusy a výhry. To čaká tipérov na eTIPOS.sk. Tipuj ľubovoľné LIVE stávky počas MS v Katare. Celkový kurz tiketu musí byť po vyhodnotení 2,00 a vyšší. Celkový počet tiketov musí byť 3 a viac, pričom každý tiket musí obsahovať LIVE stávku z MS. Čím väčšia stávka bude, tým väčšia denná odmena ťa čaká až do 30€.

Navyše, novo registrovaní hráči si môžu užiť vstupný bonus až 15€! A ktoré zápasy z piatka a víkendu by nemali by chýbať na žiadnom tikete?

chcem tipovať

MS 2022 V KATARE

Katar – Senegal (piatok, 14:00)

Tipy: Zápas X2 – 1. polčas X – viac gólov ako 2,5

Druhý zápas na majstrovstvách sveta bude pre Katar aj Senegal kľúčový – oba celky totiž svoje úvodné vystúpenia prehrali zhodne 0:2. Domácemu Kataru sa proti Ekvádoru nepodarilo takmer nič a kouč Félix Sánchez mal o hlavnom vinníkovi situácie jasno. Bola ním nervozita, s ktorou sa jeho zverenci nedokázali popasovať. Katar sa stal prvou hostiteľskou krajinou, ktorá prehrala na MS otváracie stretnutie a spokojní neboli ani miestni priaznivci. Tí totiž štadión Al Bayt začali hromadne opúšťať dlho pred koncom hracej doby.

Domáci sa navyše môžu stať iba piatym tímom, ktorý prehrá na vlastnom šampionáte dva duely v rade. Senegal si naopak prehru v prvom kole zaslúžil o poznanie menej. Holanďania na jeho bránku vystrelili prvýkrát až v 84. minúte, bol z toho ale rozhodujúci gól z kopačky Codyho Gakpa. Na neho potom v čase 98:17 nadviazal Davy Klaassen.

Holandsko – Ekvádor (piatok 17:00)

Tipy: Zápas 1X – 1. gól Holandsko – v 2. polčase viac gólov

Holanďania v úvodnom zápase proti Senegalu dlho nič závratné nepredviedli, v závere však dvoma gólmi rozhodli o svojom triumfe a víťaznom vstupe do MS. Z toho mal pochopiteľne tréner Louis van Gaal veľkú radosť, ale zároveň priznal, že jeho zverenci predviedli výkon, ktorý by sa podľa jeho slov dal označiť za lajdácky a chaotický. Pochvalu si však určite zaslúžil brankár Andries Noppert, ktorý sa pri premiére v národnom tíme blysol niekoľkými dôležitými zákrokmi. Holanďania v desiatich posledných účastiach na MS nikdy nekončili v základnej skupine a ďalší dobrý výkon ich gólmana by im pomohol k predĺženiu tejto série.

To by nemuselo byť také zložité, pretože európskemu tímu patrí v rebríčku FIFA ôsma priečka, zatiaľ čo jeho súper z Ekvádoru je o 34 pozícií nižšie. Zverenci trénera Gustava Alfara sa pred pár dňami zapísali tučným písmom do dejín svetových šampionátov, keď sa im ako prvým v histórii podarilo v úvodnom dueli pokoriť hostiteľskú krajinu. Ekvádor zahrával viac rohových kopov, ako jeho súper v ôsmich z uplynulých deviatich zápasov.

Anglicko – USA (piatok, 20:00)

Tipy: Zápas 1 – 1. gól Anglicko – viac rohov Anglicko

Anglicko vstúpilo do majstrovstiev sveta skvele, v pondelok zvíťazilo nad Iránom pomerne hladko 6:2. Ide o jeho najlepší výsledok na úvod MS v histórii a zároveň je to pre neho druhá najvyššia výhra v histórii svetových šampionátov. Po zápase, v ktorom sa nastavovalo takmer pol hodiny, však nebol tréner Gareth Southgate úplne spokojný. „Tri levy“ v každom z predchádzajúcich štyroch stretnutí inkasovali po hodine hry, Southgate preto bude apelovať na to, aby jeho zverenci so Spojenými štátmi udržali koncentráciu a predĺžili vzájomnú neporaziteľnosť na šesť zápasov. Na uspokojenie však nie je priestor, pretože uvedená remíza z tohto zoznamu sa zrodila ešte na MS 2010.

Jediný ďalší súboj týchto reprezentácií na svetovom šampionáte sa odohral ešte v roku 1950, USA vtedy zvíťazilo senzačne 1:0, a bolo to naposledy, keď na MS udržalo čisté konto proti európskemu súperovi. Američania k tomu mali dobre nakročené aj s Walesom, ktorý ale v závere z penalty vyrovnal na 1:1. Zatiaľ čo Anglicko v druhom polčase proti Iránu herne (nie však výsledkovo) zvoľnilo, USA s Walesom tiež a následne doplatilo na to, že nevyužilo prevahu z prvého polčasu. Tréner Gregg Berhalter si z toho snažil zobrať aj nejaké pozitíva a povedal, že jeho mužstvo „nechalo na ihrisku všetko“ a „bojovalo až do konca“. Posledné štyri medzištátne zápasy Anglicka priniesli v druhom polčase v priemere 3,75 gólu na stretnutie.

Argentína – Mexiko (sobota, 20:00)

Tipy: Zápas 1 – Messi strelí gól – 1. gól Argentína

Tri neuznané góly a premárnené vedenie zapríčinili to, že Argentína prehrala vo svojom úvodnom vystúpení so Saudskou Arábiou 1:2, čo možno bezpochyby označiť za jeden z najprekvapivejších výsledkov v celej histórii svetových šampionátov. Argentínčania odchádzali z ihriska porazení po dlhých 36 dueloch a prišli o možnosť vyrovnať rekord v počte po sebe idúcich stretnutí bez prehry, ktorý drží Taliansko. Až šiestykrát sa potom stalo, že argentínsky tím na úvod majstrovstiev sveta nebodoval. Prvým krokom k tomu, aby sa neopakoval šampionát z roku 2002, kedy Argentína naposledy odchádzala po základnej skupine, bude jednoznačne výhra v tomto stretnutí.

Mexiko nečaká nič ľahké. S Argentínou prehralo všetky doterajšie tri merania síl na MS a vo vzájomnom súboji ju neporazilo už od júla 2004! Sebavedomie Mexičanom ale musel minule zdvihnúť brankár Guillermo Ochoa, ktorý pre svoju krajinu vychytal prvé čisté konto na majstrovstvách sveta od úvodného vystúpenia na predchádzajúcom šampionáte. Veľkú zásluhu na tom mal predovšetkým jeho skvelý penaltový zákrok. Mexiko nedostalo na MS v prvom polčase gól už deväťkrát v rade. V posledných troch prípadoch ale ani tak nevyhralo.

Španielsko – Nemecko (nedeľa, 20:00)

Tipy: Zápas X – 1. polčas X – viac gólov ako 2,5

Vzájomné zápasy týchto súperov bývajú celkom vyrovnané, avšak výnimku nájdeme v poslednom vzájomnom zápase. Takmer presne dva roky dozadu sa Španielsko a Nemecko stretli v skupine Ligy národov. Zápas v Nemecku sa skončil remízou , ktorý sa skončil remízou, ktorú zachraňovali Španieli až v záverečnom nadstavenom čase. V odvete na pôde Španielska to však skončilo neuveriteľným debaklom 6:0. Nemci vybuchli na úvod MS v závere zápasu s Japonskom a prehrali 1:2. Väčšinu zápasu pritom Nemecko diktovalo hru, keď v zápase držali Nemci loptu 74% času.

V druhom zápase skupiny E bola k videniu doslova španielska demolácia Kostariky. Výhra Španielska v pomere 7:0 je aktuálne najpresvedčivejším víťazstvom na MS a je celkom možné, že o 7 gólov už žiaden účastník v Katare nezvíťazí. Kostarika počas celého zápasu nemala ani jednu strelu. V zápase so silným Nemeckom tak bude psychická pohoda rozhodne na strane zverencov Luisa Henriqueho. Najmä vzhľadom na to, že Nemci nutne potrebujú získať svoje prvé body.

chcem tipovať