Najlepšia futbalová liga sveta, to je Premier League. Počas víkendu si fanúšikovia môžu opäť vychutnať jej zápasy, ideálne s podaným tiketom v herni eTIPOS.sk!

Novo registrovaní hráči v herni eTIPOS.sk sa môžu tešiť na promo akciu Stávka bez rizika až do 50€. Tá so sebou prináša veľkú novinku. Po novom si totiž stačí tipnúť prvú stávku na ľubovoľný zápas zo športovej ponuky a ak tip nevyjde, vrátime hráčovi celú výšku vkladu (pri vklade 20 € ti vrátime 20 €, pri vklade 100 € ti vrátime maximálne 50 €).

A ktoré zápasy Premier League môžeš tipovať počas víkendu?

Arsenal – Manchester Utd.

Tipy: Zápas X – 1.gól ManU – menej gólov ako 3,5

Kto uspeje v boji o Ligu majstrov? Bez Cristiana Ronalda, ktorého postihla rodinná tragédia, nemal Manchester United na pôde rozbehnutého Liverpoolu šancu. Debakel 0:4 dal rýchlo zabudnúť na šťastné víťazstvo v predchádzajúcom domácom zápase proti Norwichu a v boji o prvú štvorku znamená veľkú komplikáciu. Jednu z posledných šancí, ako sa vrátiť späť do hry, budú mať United na pôde Arsenalu a do Londýna pôjdu s miernou nádejou. V hlavnom meste totiž neprehrali už 13x v rade, naposledy sa im to však prihodilo v roku 2020 práve na štadióne Arsenalu. Problémom je potom aj nálada v mužstve, ktoré nepôsobí práve odhodlane a avizovanému novému trénerovi Erikovi ten Hagovi asi mnoho ľudí nezávidí. Britská tlač dokonca tvrdí, že až bude do Manchestru prichádzať, tak jediné, čoho sa mu dostane, bude súcit. Arsenal sa naopak uprostred týždňa nakopol, na pôde Chelsea totiž vyhral 4:2 a bodovo sa dotiahol na štvrtý Tottenham. Predovšetkým však prerušil svoju trojzápasovú sériu prehier a jeho návrat do Ligy majstrov prvýkrát po odchode Arséna Wengera je zase o niečo pravdepodobnejší.

Brentford – Tottenham

Tipy: Zápas X – viac gólov ako 2,5 – viac rohov Tottenham

Pontus Jansson zariadil svojim gólom v závere na pôde Watfordu už tretiu ligovú výhru Brentfordu v rade. Nováčik súťaže sa už o záchranu strachovať nemusí a pri historicky prvej účasti v Premier League sa bude ešte usilovať o umiestnenie v prvej polovici tabuľky. Tentokrát ho však nečaká nič ľahké, Tottenham Hotspur totiž porazil naposledy v marci 1948. Brentfordu sa tento rok v londýnskych derby darí, získal v nich už 14 bodov a ďalšou výhrou by prekonal dokonca aj oslnivý bodový zisk z týchto zápasov, ktorý dosiahol vo svojej premiérovej sezóne medzi elitou Tottenham. Výrazne napomôcť môže úspešný vstup do zápasu, Brentford tento rok ešte ani raz neprehral, ​​pokiaľ sa v PL presadil ako prvý.

Séria štyroch víťazných stretnutí v rade je na konci, Tottenham naposledy prehral doma s Brightonom 0:1, ale jeho pozícia v boji o prvú štvorku zostáva stále veľmi nádejná. Spurs si budú veriť, v lige neprehrali dva stretnutia po sebe už od februára a na obe prehry v danom období zareagovali jasnými výhrami s celkovým skóre 6:0. O streleckom trápení nemôže byť reč, Spurs dali v piatich z posledných šiestich ligových duelov u súperov minimálne dva góly, ale proti Brightonu minulý víkend nevyprodukovali ani jednu strelu na bránku. Prvý gól v zápase bude tentokrát naozaj veľmi dôležitý, pretože Tottenham zostáva jedným z troch celkov, ktoré tento rok v PL vyhrali všetky súboje mimo svojho štadióna, v ktorých skórovali ako prvé.

Leicester – Aston Villa

Tipy: Zápas X – gól strelia oba tímy – viac gólov v 2.polčase

Pôsobí to až skoro neuveriteľne, ale Aston Villa nastúpila v Premier League naposledy 9. apríla, kedy podľahla Tottenhamu vysoko 0:4. Jej víkendové vystúpenie bolo odložené kvôli účasti súpera v FA Cupe a sama nemala v týždni bohatom na dohrávky žiadne resty. Zverenci kouča Stevena Gerrarda si tak mohli spytovať svedomie pomerne dlho, štyri prehry v rade totiž umlčali aj tých najväčších optimistov, ktorí sa ešte videli v boji o poháre a Villans čaká skôr snaha o to, dostať sa aspoň do lepšej polovice ligy.

Deväť prehier v predchádzajúcich 14 stretnutiach na trávnikoch súperov im však mnoho nádejí na nápravu nedáva. Oslnivé ligové výkony ale nepodáva ani Leicester, ktorý v týždni len remizoval na pôde Evertonu (1:1) a v predchádzajúcich štyroch vystúpeniach v PL vyhral len raz. Ukazuje sa, že umiestnenie na ôsmom mieste nie je tou najlepšou motiváciou a Leicester sa bude sústrediť už skôr na semifinále Európskej konferenčnej ligy. Podobne ako v ôsmich z posledných desiatich vzájomných duelov by ale mohla byť úspešná stávka na to, že sa presadia oba tímy.

Chelsea – West Ham

Tipy: Zápas 1 – polčas 1/zápas 1 – 1.gól Chelsea

Medzi Chelsea a West Hamom sa uskutoční menšie londýnske derby. The Blues naďalej svojimi výkonmi dokazujú, že im právom patrí v tabuľke tretie miesto. Naopak, Kladivári sa z tých najlepších priečok prepadli až na siedme. Chelsea sa po vypadnutí z Ligy majstrov môže sústrediť už len na FA Cup a domácu súťaž, ktorú zatiaľ zvláda dobre. Dlhodobo si drží tretiu pozíciu, i keď nedávno prehrala s Brentfordom, no napravila si chuť na Southamptone tenisovým výsledkom 6:0.

West Ham postupom času vypadol z prvej štvorky a prepadol sa až na siedme miesto tabuľky. Napriek tomu, tímu sa darí v Európskej lige, kde postúpil už do semifinále, v ktorom sa stretne s Frankfurtom. Kladivárom sa tak podaril za posledné roky významný úspech, ktorý môžu spečatiť aj ziskom trofeje. Čaká ich však ešte náročný program. Chelsea s prehľadom zvláda sezónu, napriek tomu, že vypadla z Ligy majstrov, v domácej súťaži podáva výkony, ktoré stačia na prvú trojku. Dokonca, Tuchel doviedol svoj tím opäť do finále FA Cupu.

Ak preberú ako prví iniciatívu, ich snaha by sa mala skončiť úspešne v podobe gólov, ktoré by v konečnom dôsledku, mali znamenať víťazstvo. Najväčším sklamaním je Lukaku, ktorý namiesto strieľania gólov, sedí na lavičke. West Ham stráca tempo a nestíha za svojimi súpermi z prvej šestky. To sa preukázalo aj v poslednom zápase proti Burnley, v ktorom remizoval 1:1. Šance pri tom Kladivári mali, no tie nedokázali premeniť.

 Liverpool – Everton

Tipy: Zápas 1 – viac žltých kariet ako 5 – 1.gól Liverpool

Ovládnu Meyerside derby domáci? O favoritovi liverpoolského derby tentokrát niet pochýb. Domáci Liverpool totiž z posledných 22 ligových derby s Evertonom prehral len jediné a aj keď sa to prihodilo práve na Anfielde v minuloročnej sezóne, opakovanie nie je na programe dňa. Zverenci trénera Kloppa stále bojujú o vysnívané štyri trofeje v sezóne a v týždni si ľahko poradili s Manchesterom United 4:0. O záchranu bojujúcu Everton by nemal pre Salaha a spol. predstavovať výraznejšiu prekážku, hoci je pravdou, že posledný ligový double Reds proti svojmu súperovi uhrali naposledy v ročníku 2016/17. Ďalší rekord leží pred Mohamedom Salahom, ktorý sa v prvom tohtoročnom vzájomnom zápolení trafil hneď dvakrát (4:1) a môže sa stať prvým hráčom Liverpoolu za takmer 100 rokov, ktorý dá Evertonu v oboch ligových dueloch v jednej sezóne minimálne dva góly. Naposledy sa to podarilo v ročníku 1925/26 a autorom bol Dick Forshaw. Legendy z Goodison Parku sa naopak trasú, ako to vôbec s ich klubom tento rok dopadne. Príchod Franka Lamparda ešte nepriniesol to, čo sa od neho úplne čakalo a stredajšia remíza s Leicesterom jeho celku požadovaný pokoj rozhodne nedodala. Vzhľadom na to, že sa teraz práve o veľkom bodovom zisku snívať nedá, bude nepríjemný a hlavne neistý boj o záchranu pokračovať ešte veľmi dlho.

ponuka premier league