Po reprezentačnej prestávke sa opäť rozbiehajú futbalové ligy na Starom kontinente, ktoré prinesú aj množstvo atraktívnych zápasov. Ktoré zápasy by nemali chýbať na tikete správneho tipéra?

Najlepšie kurzy a k tomu Stávka bez rizika. To je herňa eTIPOS.sk. Novo registrovaní hráči sa môžu tešiť na Stávku bez rizika až do 50 €. Stačí si len tipnúť prvú stávku na zápasy Premier League a ak tip nevyjde, vrátime ti celú výšku vkladu (minimálne 20 € a maximálne 50 €).

Kto si navyše podá tiket na promované futbalové zápasy aspoň za 10 € v kurze 1,50 a viac, získa pri SÓLO stávke ako bonus 20 FREE SPINOV do online kasína! Bonus sa dá uplatniť na predzápasovú aj LIVE stávku. Stačí sledovať promo sekciu a natipovať ten správny zápas.

A ktoré zápasy by nemali chýbať na žiadnom tikete?

Augsburg – Bayern Mníchov
Tipy: Zápas 2 – viac gólov v zápase ako 2,5

Augsburg sa pred týmto kolom nachádza na barážovej priečke, a to kvôli tomu, že vyhral len dve z predchádzajúcich jedenástich ligových stretnutí. Teraz privíta Bayern, s ktorým nevyhral už 12 bundesligových duelov v rade. Povzbudiť ho môže aspoň fakt, že v ôsmich z týchto 12 prípadov sa proti nemu strelecky presadil. Motivovať môže domácich aj fakt, že doma neprehrali tri ligové zápasy po sebe. Pravdou ale zostáva, že proti Bayernu nastúpia ako tím s treťou najhoršou streleckou bilanciou v lige. A tak nie je vôbec pravdepodobné, že by v tomto súboji mohli proti Bayernu zaznamenať prvú výhru od roku 2015. Bayern útočí na desiaty bundesligový titul v rade a do sezóny vstúpil vo fantastickej forme. Stanovil nový rekord v počte strelených bundesligových gólov po 11 kolách – 40! V tomto kalendárnom roku tak strelil už 100 ligových gólov. V tejto sezóne sa nepresadil iba v jednom z 18 súťažných zápasov, a tak sa zdá, že prekoná ďalší rekord – a to rekord v počte strelených gólov v jednom roku. Ten doterajší stanovil Kolín v roku 1977 (101). Hostia ale nie sú neporaziteľní, pretože nedávno v domácom pohári nestačili senzačne na Gladbach (0:5). Na túto porážku však nadviazali vysokou ligovou výhrou vonku nad Unionom Berlín (5:2). Zároveň dali v štyroch z posledných piatich ligových stretnutí u súperov aspoň tri góly, ale ani v jednom z nich neudržali čisté konto. Na tiket patrí dvojka.

Liverpool – Arsenal
Tipy: Zápas X – počet gólov viac ako 2,5 – viac gólov v 2.polčase

Liverpool prehral pred reprezentačnou prestávkou na pôde West Hamu 2:3, čím prišiel o svoju oslnivú 20 zápasov trvajúcu sériu bez porážky. Na Anfield tentoraz príde Arsenal, ktorý na svojho súpera stráca iba dva body a vzhľadom na to, že Liverpool utrpel svoje predchádzajúce tri ligové prehry práve v súbojoch s londýnskymi celkami na nás čaká veľmi zaujímavé stretnutie.
Reds doma v lige neprehrali už deväťkrát v rade, avšak v posledných dvoch prípadoch sa museli napriek priebežnému vedeniu uspokojiť iba s bodom. Celkovo štyri stratené body v týchto stretnutiach predstavujú rovnaký počet, ako v ich predošlých 23 ligových vystúpeniach na Anfielde.
Na súboj s Arsenalom sa ale miestni určite tešia, pretože Liverpool vyhral všetkých predchádzajúcich päť vzájomných domácich ligových duelov. Zakaždým tiež dal minimálne tri góly. Arsenal sa však pýši vynikajúcou aktuálnou formou. Londýnsky celok neprehral už osemkrát v rade, čo predstavuje najdlhšiu takú sériu v lige, pričom hostia držali dlhšiu neporaziteľnosť naposledy v druhej polovici roku 2018.
Kanonieri prekonali krízu z úvodu sezóny, kedy prehrali trikrát po sebe, a momentálne atakujú prvú štvorku. Darí sa im aj vonku, kde sa budú prvýkrát od roku 2005 usilovať o štvrté čisté konto v rade. Jednoduché to ale rozhodne nebude, pretože Arsenal zvíťazil len v jedinom z posledných 12 vzájomných ligových stretnutí. Čisté konto potom počas tohto obdobia udržal iba raz.

PSG  – Nantes
Tipy: Zápas 1 – viac gólov v 2.polčase – polčas X/zápas 1

Paris Saint-Germain nastupuje do tohto duelu v skvelej forme, ale podľa všetkého nenasadí všetky svoje hviezdy, pretože sa blíži jeho veľmi dôležitý duel v Lige majstrov s Manchestrom City. To by však tento zápas nemalo nijako výrazne ovplyvniť, pretože zverenci Maurícia Pochettina vyhrali 11 z úvodných 13 ligových stretnutí – päť predchádzajúcich mužstiev, ktorým sa to v Ligue 1 podarilo, nakoniec celú ligu ovládlo. PSG navyše vyhralo 14 z predchádzajúcich 15 domácich súťažných stretov s Nantes a zároveň naplno bodovalo v deviatich domácich ligových zápasoch v rade. Veľký podiel na tom má aj fakt, že sa hráči z hlavného mesta nevzdávajú a v troch z posledných štyroch domácich ligových zápolení doháňali stratu. Vo všetkých z nich strelili víťazný gól až po 85. minúte hry.
Nantes, ktoré na konci minuloročnej sezóny bojovalo o zotrvanie v najvyššej súťaži v baráži, sa poučilo zo svojich chýb a vďaka tomu, že zvíťazilo v štyroch z posledných ôsmich ligových stretnutí, momentálne stráca len štyri body na európske priečky . Ak by sa nakoniec do európskych súťaží kvalifikovalo, bolo by to prvýkrát od ročníka 2004/05.
Hostia sú síce vo forme, ale cesta do Paríža je výzva. Povzbudiť by ich však mohol fakt, že prehrali len štyri z predchádzajúcich 14 ligových zápolení vonku a iba v dvoch z týchto stretnutí inkasovali viac ako 1,5 gólu. Do tejto série navyše patrí prekvapivá výhra 2:1 na ihrisku PSG z marca tohto roku.

Lazio – Juventus
Tipy: Zápas X – v 1.polčase nepadne gól – menaj ako 2,5 gólu v zápase

Lazio sa po poslednom ligovom triumfe nad Salernitanou 3:0 udržalo pred reprezentačnou pauzou v tesnom závese za elitnou štvorkou Serie A. Zaujímavé je, že v predchádzajúcich ôsmich ligových zápasoch bledomodrých sa ani raz neopakoval rovnaký výsledok. Teraz by túto sériu veľmi radi ukončili a zapísali si druhý triumf v rade. V ceste im však bude stáť Juventus, ktorý porazili iba dvakrát z predošlých 33 vzájomných ligových konfrontácií. Teraz majú Biancocelesti jedinečnú možnosť na vylepšenie tejto bilancie. V tomto kalendárnom roku sú totiž jedným z iba dvoch tímov naprieč piatimi najlepšími európskymi ligami, ktoré ešte na vlastnom ihrisku neprehralo.
Prvýkrát od októbra 2015 sa Laziu môže podariť na Stadio Olimpico zvíťaziť v troch stretnutiach za sebou s čistým kontom. Problém je ale v tom, že v ligových súbojoch s Juventusom na svojom ihrisku nulu Rimania neudržali 16-krát v rade, čo je ich aktuálne najhoršia séria zo všetkých súperov v súťaži. Museli by sme zaloviť až do sezóny 2010/11, aby sme našli posledný vzájomný zápas, do ktorého šiel Juventus z horšej pozície v tabuľke ako Lazio.
Po tomto ročníku boli Turínčania sklamaní, pretože sa ani nekvalifikovali do pohárovej Európy. Teraz im niečo podobné opäť hrozí. Pred reprezentačnou pauzou Stará dáma vybojovala tri body v zápase s Fiorentinou (1:0), čo bolo 200. súťažné víťazstvo na lavičke Juve pre Massimiliana Allegriho. Aj napriek tomu na tom ale v tejto fáze súťaže nebol taliansky gigant horšie od ročníka 1994/95. Tridsaťšesťnásobní majstri sa tento rok trápia. V šiestich dueloch v rade v Serii A sa dokázali presadiť vždy presne raz. Dlhšiu sériu s maximálne jedným presným zásahom pritom vo svojej histórii zaznamenali iba raz (október 2008).

Atletico Madrid – Osasuna
Tipy: Zápas 1 – 1.gól Atletico – viac gólov v 2.polčase

Už je to sedemdesiat rokov, čo sa jedenásťnásobnému španielskemu majstrovi Atleticu Madrid podarilo obhájiť titul a zdá sa, že sa toto čakanie ešte natiahne. Úradujúci majster totiž v tohtoročnom ročníku La Ligy zďaleka nie je suverénny. Pred reprezentačnou prestávkou remizoval s Valenciou 3:3, keď stratil dvojgólové vedenie po góloch zo samotného záveru stretnutia.
Keď nič iné, tak môžu Atléti v domácom prostredí predĺžiť sériu siedmich ligových stretov, v ktorých otvárali skóre. Museli by sme zabrúsiť až do októbra 2019, aby sme narazili na zápas, v ktorom tím, ktorý v minulej sezóne neskončil do piatej priečky, na štadióne Wanda Metropolitano neprehral po tom, čo tu ako prvý v La Lige inkasoval. Osasune patrilo v tabuľke pred reprezentačnou pauzou výborné siedme miesto, ale mohlo byť oveľa lepšie. Po piatich zápasoch, v ktorých štyrikrát vyhrala totiž prišla séria štyroch ligových duelov bez trojbodového zisku.
Na zopakovanie skvelého štvrtého miesta zo sezóny 2005/06 to tak zatiaľ tiež nevyzerá. Futbalisti z Pamplony sa v hlavnom meste Španielska predstavili už minulý mesiac a neviedli si zle, keď si z ihriska Realu odviezli bod za bezgólovú remízu. Udržať na uzde strelca Atletica sa Osasune v Madride podarilo naposledy pred viac ako desiatimi rokmi. Odvtedy tu ale všetky duely prehrala, keď v posledných troch sa ani raz nepresadila v prvých polčasoch.

tipuj športove stávky