Na Slovensku pribudol nový LOTO milionár! Vďaka najobľúbenejšej číselnej lotérii LOTO sa v stredu 26. februára zrodil nový slovenský milionár. Vďaka jednému šťastnému okamihu si výherca pripíše na svoj účet sumu 5 982 492,50 .

Milionárom sa väčšinou nestanete zo dňa na deň. Takáto životná zmena prináša nové pocity, myšlienky, radosti, ale aj reálne rozhodnutia a riešenia. Novopečenému milionárovi odporúčame postupovať rozvážne a hlavne sa neunáhliť v rozhodnutiach.

Prejdime si spolu odporúčania pre nového milionára krok po kroku.

Zrodenie LOTO milionára

 Vo väčšine prípadov sa výherca o svojej výhre dozvie do 24 hodín od žrebovania výherných čísel. Dôležité je v tomto čase plnom eufórie zostať pokojný, nepanikáriť, neinformovať o výhre okolie (ani napríklad svoje maloleté deti) a  nepútať na seba zbytočnú pozornosť.

Veľmi nápomocní môžu byť odborníci, ktorí výhercovi s celou situáciou pomôžu. Medzi tím odborníkov patria napríklad právnik, finančný a daňový poradca a prípadne aj psychológ.

Overenie výhry

 Pred ďalšími postupmi by si mal výherca ešte raz overiť výhru. Dôležité je odložiť si výherný tiket na bezpečné miesto.

Náš tip: Hranie na www.etipos.sk eliminuje riziko straty tiketu.

Najnovší  LOTO milionár uzavrel svoju stávku cez SMS z mobilného telefónu na číslo 3333. Prostredníctvom spätnej SMS dostal potvrdenie o uzatvorení stávky, ktorá obsahovala náhodne vybrané čísla, ktoré boli napokon náhodne vyžrebované ako výherné. Vyhol sa tak manipulácii s papierovým tiketom. Výhru si overil prostredníctvom SMS s textom „vyhra“ na telefónnom čísle 3333.

Uvedomenie si reálnosti situácie

Výherca si reálne uvedomuje, že sa jeho život určitým spôsobom zmenil a v najbližšom dňoch ho čakajú dôležité rozhodnutia.

Veľmi dôležité a podstatné je zistiť postup pre uplatnenie výhry a do koľkých dní má výherca možnosť uplatniť výhru. Všetky informácie sú dostupné na webe spoločnosti TIPOS. V prípade, že si výherca overí svoju výhru cez SMS, spätnou SMS správou mu prídu informácie, kde si môže výhru uplatniť.

Pri rozhodnutiach akým spôsobom výhru uplatniť, na aký účet, prípadne viac účtov ju previesť, je názor odborníka veľmi nápomocný.

Nárok na výhru musí tipujúci uplatniť v lehote najneskôr do 35 dní od žrebovania príslušného stávkového obdobia. Výhra bude pri osobnej návšteve v sídle spoločnosti TIPOS výhercovi uhradená na účet, ktorý uvedie. V prípade záujmu môže byť uhradená na viac účtov, ktoré nový majiteľ výhry uvedie. Pri vyplácaní výhry musí výherca preukázať svoju totožnosť.

Obdobie po nadobudnutí výhry

V tomto čase, kedy už má nový milionár možnosť manipulovať s výhrou, sú dôležité uvážené rozhodnutia. Finančnú výhru je vhodné rozumne investovať alebo bezpečne uložiť.

Určite každého výhercu poteší informácia, že výhry od spoločnosti TIPOS sa nezdaňujú a výherca získava celú výhru.

Ani veľká suma peňazí nie je bezodná studnica, peniaze sa dokážu až neuveriteľne rýchlo rozkotúľať. Ideálny plán je investovať výhru tak, aby vám priniesla aspoň minimálne zhodnotenie. Pri investíciách sa poraďte s finančným poradcom.

Pri aktuálne eufórii z výhry nezabúdajte na svoje hypotéky a iné pôžičky, ktoré vás ťažia. Výhra je skvelá možnosť, ako sa týchto povinností zbaviť.

Ak nie je výherca zdatný v investičných rozhodnutiach, odporúča sa kontaktovať odborníka v oblasti finančného poradenstva, ktorý poskytne odborné rady. Na predchádzanie rizika akéhokoľvek zneužitia je možné realizovať všetky kroky aj za účasti vlastného právnika.

Skúste šťastie v lotériách