Dlhých osem rokov čakali hokejisti Slovenska na moment, kedy si na majstrovstvách sveta opäť zahrajú vo štvrťfinále. Dnes tu je deň D. Tím trénera Craiga Ramsayho vyzve poobede výber USA. Ako sa zápas skončí? Tipni si v herni eTIPOS.sk!

Zámorský tím je takmer celý vytvorený z hráčov z NHL. Nie sú to síce prvotriedne hviezdy, ale ta či onak, tento výber Spojených štátov má svoju kvalitu.

Lídrom produktivity je útočník Arizony Conor Garland, ktorý nazbieral 8 bodov. Výborne mu sekunduje ašpirant na nováčika roka v NHL Jason Robertson, Trevor Moore či Kevin Labanc zo San Jase, ktorý má mimochodom slovenských rodičov.

Američania vyhrali svoju skupinu, keď jediný zápas, ktorý nezvládli, bol boj s Fínskom – 1:2.

To Slováci sa po skvelom vstupe do turnaja a troch výhram v rade nevyhli zaváhaniam a aj debaklom. Vyhrali sme síce nad Ruskom, potom však prišiel výprask od Švajčiarska 8:1, tesná prehra so Švédskom 1:3 a na záver skupiny aj nezdar v derby s Českom 3:7. Tak či onak mladé slovenské mužstvo si získalo srdcia fanúšikov, ktorí veria v jeho ďalší úspech.

Ako to dopadne? Tipnite si na www.etipos.sk! Môžete sa nechať inšpirovať aj našimi analýzami:

USA – Slovensko – 1 (kurz 1,77)

Srdce velí dvojku, rozum jednotku. Američania majú dobrý turnaj. Prehrali len s Fínmi, aj tam to bol boj až do poslednej sekundy. Ich tím je dobre vyskladaný, z útočníkov na turnaji zatiaľ nezískal bod len defenzívne ladený Kevin Rooney.

Slováci nie sú bez šance, ale to by musel podať skvelý výkon brankár a najmä celý tím po stránke disciplíny. Na turnaji sme totiž až príliš často doplácali na naše zbytočné fauly. Na šampionáte máme druhý najvyšší počet trestných minút, v tabuľke oslabení sme až na 15. priečke so 62,50 % úspešnosťou, čo je veľmi slabé číslo.

Dá sa očakávať, že rýchli, draví Američania si budú pýtať fauly. Ak sa tak stane, o zápase môže byť rozhodnuté už po druhej tretine…

Počet gólov v 1. tretine – viac ako 1,5 (kurz 2)

Celkovo v zápase asi veľa gólov nepadne, aj tu by sme odporúčali zvoliť možnosť menej ako 5,5 gólu, ale v 1. tretine to môže byť zaujímavé.

Zápas štvrťfinále je akoby siedmy duel série play-off NHL. Niekto končí, niekto postúpi. Čakať na chybu súpera, taktizovať je nezmysel. Treba ísť od úvodu naplno. Aj preto môžu padnúť v úvode aspoň dva góly. Po nich sa uvidí, ako sa bude zápas vyvíjať.

Slovensko gól – Peter Cehlárik – ÁNO (kurz 3,2)

Kto iný by mal zdvihnúť slovenskú vlajku, ak nie najproduktívnejší muž na turnaji? Útočník, ktorý strávil posledný rok vo švédskom Leksadne, má na konte 10 bodov s bilanciou 3+7.

Americký štýl hokej dobre pozná, roky pôsobil v organizácii Bostonu, kde hrával najmä na farme v Providence. Je silný na puku, vie sa presadiť, má dobrú strelu. A navyše, bude motivovaný potiahnuť náš tím vpred.

Ak by to aj Slovákom s postupom nevyšlo, Cehlárik by sa mal presadiť.

ZÁPASOVÁ PONUKA