TIPOS extraliga má pomerne nabitý program, a tak sa môžeme počas najbližších dní tešiť na viacero zaujímavých a atraktívnych zápasov, v ktorých sa predstavia aj reprezentanti pripravujúci sa na olympiádu v Pekingu. Vychutnajte si špičkový hokejový zážitok s podaným tiketom s najlepšími kurzmi v herni eTIPOS.sk!

NÁŠ TIP:

Na zápasy hokejovej TIPOS extraligy sa vzťahuje  aj možnosť 1. stávky bez rizika. Zaregistruj sa v herni eTIPOS.sk a ak bude tvoja 1. stávka nevýherná, vrátime ti celý vklad v podobe bonusu až do 50 €. Navyše všetci noví hráči môžu získať Športový vítací bonus až 1 050 €.

A na ktoré zápasy sa môžu fanúšikovia tešiť?

ŠTVRTOK, 18:00
Poprad – Slovan – 2

Domáci neprežívajú ideálne obdobie. Po tom, čo kabínu kamzíkov zasiahol koronavírus, pauzovali Podtatranci 12 dní. Krátko po Novom roku prehrali v Banskej Bystrici 3:7, po návrate na ľad prišli ďalšie dve porážky. So Zvolenom 2:7 a s Nitrou doma 4:6. Celkovo tak v troch zápasoch roka 2022 inkasoval Poprad hrôzostrašných 20 gólov.

Slovan je na tom diametrálne odlišne. Tým, že v Bratislave sa hrajú majstrovstvá Európy v hádzanej, absolvuje tím trénera Róberta Döme sériu zápasov na ihriskách súperov. Od 14. januára zaznamenali tri výhry, keď dobyli ľad L. Mikuláša, B. Bystrice i Prešova, a to s impozantným skóre 19:5. V Poprade by sa už mal predstaviť na ľade aj Samuel Takáč, ktorý bol nominovaný na olympijské hry. Útočník Slovana pauzoval posledné týždne pre problémy so zápästím.

Forma hovorí jasne pre hostí, ale štatistika pre domácich. Keď naposledy Slovan vyhral v Poprade za tri body, písal sa 25. október 2009.

PIATOK, 17:30
B. Bystrica – L. Mikuláš – 1

Deviaty tím extraligovej tabuľky privíta na svojom ľade posledných Liptákov. Banská Bystrica sa skraja sezóny stále len prizerala, ako sa jej dokončuje rekonštruovaný štadión, a tak ju teraz čaká séria domácich zápasov. O to viac má motiváciu vyhrávať, najmä proti tímom, kde je favoritom. Presne taký ju čaká teraz.

Navyše, zverenci nového trénera „baranov“ Anttiho Karhulu sa na zápas navnadili výhrou 5:1 s Michalovcami. Liptáci naopak potvrdzujú, že vonku sú prakticky neškodní. Zo 14 zápasov nevyhrali vonku za tri body ani raz. Bolo by prekvapením, ak by sa táto štatistika menila.

Sp. Nová Ves – Košice – 2

Súboj tímov zo stredu tabuľky. Košice sú piate, majú 52 bodov, Spišská je na tom o pozíciu horšie, keď doteraz získala 45 bodov.

Domáci výhrou 4:1 v Liptovskom Mikuláši pretrhli sériu prehier, ktorá trvala od 30. decembra. Počas nej nestačili „rysy“ hneď trikrát na Michalovce, Košice, Prešov i Trenčín.

Košice vonku striedajú prehry s výhrami. Uspeli v Trenčíne, padli v Nových Zámkoch. Dobyli Prešov, nestačili na Michalovce. Obidva ligové zápasy z tejto sezóny na Spiši jasne vyhrali, a to so skóre 12:2. Vyhrať by mali aj do tretice.

18:00, Nitra – Nové Zámky – 1

Prvá tretina: viac ako 1,5 góla

Pod Zoborom čaká na fanúšikov susedské derby. Nitra je vo forme, vyhrala posledné tri zápasy, jej ofenzíva pracuje na plné obrátky. V domácom mužstve navyše opäť uvidíme aj dvojicu reprezentantov, ktorí sa pripravujú na olympijské hry – mladučkého obrancu Šimona Nemca a útočníka Adriána Holešinského. Ten sa v poslednom dueli v Poprade blysol dvoma gólmi.

Nové Zámky majú takisto kvalitného útočníka – Juraja Šišku. V 33 zápasoch strelil 17 gólov.

Nitra vyhrala všetky tri doterajšie zápasy, nič iné ako triumf zverencov trénera Antonína S

18:00, Zvolen – Trenčín – 1

Prvá tretina – viac ako 1,5 gólov

Kto má z TIPOS extraligy momentálne najlepšiu formu? No predsa majster! Zvolen od predsilvestrovského večera vyhral šesť zápasov v rade, pričom počas sledovanej série dosiahol skóre 25:11.

Teraz ho čaká húževnatý súper, ktorý síce okupuje spodné priečky tabuľky, ale postupne sa zlepšuje. Dukla po Novom roku zdolala Nové Zámky aj Spišskú Novú Ves, doma tesne padla s Košicami.

Doterajšie tri zápasy týchto súperov priniesli vždy zaujímavý hokej, v každom zápase bol výsledok o jeden gól. No a v každom padli v 1. tretine aspoň dva góly. Séria by mohla pokračovať.

19:30, Michalovce – Prešov – 1

Hcp – 1,5 góla – 1

Keď sa pozrieme na posledných päť zápasov týchto tímov dostaneme zrkadlový obraz.

Michalovce ťahali sériu štyroch výhier, až prišiel výbuch a prehra 1:5 v Banskej Bystrici. To Prešov posledné štyri duely prehral, a tak už len matne spomína na 6. január, kedy vyhral nad Spišskou Novou Vsou.

Michalovce prekonali čiernu sériu z decembra, kedy prehrali štyri zápasy v sérii a v posledných dueloch je ich domáci ľad znova nedobytná pevnosť. Dvakrát zdolali Spišiakov, raz Košice, Liptákov, ako aj Prešov – jasne 6:0.

Dá sa očakávať iný výsledok? Asi len ťažko. Prešov sa trápi. V Michalovciach čiernu sériu neukončí.

 

NEDEĽA

Bystrica – Sp.N. Ves – X

Doteraz sa stretli trikrát, aj pre problémy s dostavbou domáceho štadióna sa všetky hrali na Spiši. Raz vyhrali východniari, raz stredoslováci, raz sa zrodila remíza. Tá svedčí tomuto duelu aj teraz.

Nové Zámky – Slovan – X

Domáci to na Bratislavčanov vedia, veď vyhrali posledné dva vzájomné zápasy. Slovan bude veľký favorit, ale pozor, tým, že nemá k dispozícii domácu arénu hrá teraz všetky zápasy vonku. Po sérii duelov na východe sa sťahuje na juh Slovenska. Bratislavský tím toho bude mať plné zuby, navyše, v Zámkoch sa nehrá ľahko. Zrodí sa prekvapenie?

Zvolen – Košice – x2

Ďalšie prekvapenie na obzore? Zvolen má formu, ale žiadna séria netrvá večne. Navyše, Košičania to na majstra dlhodobo vedia. V októbri doma vyhrali 6:2. Uspejú aj pod Pustým hradom?

Dukla Trenčín – Nitra – 1

Ak počítame aj zápas Slovenského pohára, Trenčín doma zdolal Nitru sedemkrát v rade. Nitra akoby nevedela v aréne Pavla Demitru zapnúť na správnu prevádzkovú teplotu. Trenčín má motiváciu natiahnuť svoju sériu.

Prešov – L. Mikuláš – X2

Súboj tímov z dna tabuľky. Ani jedno mužstvo sa nevie chytiť, niekto však „konečne“ bude musieť vyhrať. Podarí sa Liptákom urvať prvé víťazstvo za tri body vonku v sezóne? Majú na to ideálnu príležitosť.

Poprad – Michalovce – 1

Menej gólov ako 5,5 – ÁNO

Zranenia, covid, celkový pokles formy. To trápi „kamzíkov“. Mužstvo spod Tatier však má značnú kvalitu, ktorú skôr či neskôr musí potvrdiť. Podarí sa mu to v dueli s Michalovcami. V zápase veríme viac domácim.

PROMO AKCIE