Svetový šampionát v Katare pozná už prvé štvrťfinálové dvojice, kde sa stretnú superveľmoci Argentína s Holandskom a Francúzsko s Anglickom. Kto sa k nim pridá? Tipni si!

Na eTIPOS.sk nájdeš najlepšie kurzy a množstvo odvodených stávok, s ktorými zažiješ jedinečný športový zážitok. Navyše, tipér, ktorý počas týždňa uhádne tiket s najvyšším kurzom, u nás vyhráva dvakrát. Okrem okamžitej výhry totiž šťastlivec s parádnym tiketom získa aj odmenu 350 € za tiket týždňa.

Získaj navyše aj denný bonus. Tipuj ľubovoľné LIVE stávky počas MS v Katare, kde celkový kurz musí byť po vyhodnotení 2,00 a vyšší. Celkový počet tiketov musí byť 3 a viac, pričom každý tiket musí obsahovať LIVE stávku z MS. Čím väčšia stávka bude, tým väčšia denná odmena ťa čaká až do 30€.

No a novo registrovaní hráči si môžu užiť vstupný bonus až 15€!

chcem tipovať

MS 2022 V KATARE – PLAY-OFF – OSEMFINÁLE

Brazília – Južná Kórea

Tipy: Zápas 1 – 1. gól Brazília – 1. polčas 1

Brazíliu ako päťnásobného víťaza majstrovstiev sveta čaká v osemfinále prvé súťažné stretnutie s Južnou Kóreou, proti ktorej chce napraviť porážku 0:1 s Kamerunom zo záverečného kola skupinovej fázy. Táto porážka ukončila 17-zápasovú sériu Brazílie bez prehry, predturnajový favorit napriek tomu jedenástykrát v rade vyhral skupinu na MS. Tite, tréner Seleção, urobil deväť zmien v základnej zostave – najviac medzi brazílskymi duelmi na svetovom šampionáte od roku 1966. Uvedená prehra znamená, že prvýkrát od roku 1994 žiadny tím neovládol všetky tri zápasy skupinovej fázy MS, pre Brazíliu by však mohlo ísť o dobré znamenie, pretože v tomto roku turnaj vyhrala.

Postaviť sa najlepšiemu tímu rebríčka FIFA nebude ľahké, Južná Kórea to však môže brať ako odmenu po víťazstve 2:1 nad Portugalskom. Ním si zaistila postup zo skupiny na základe strelených gólov. Pohľad na juhokórejských hráčov, ktorí sa po stretnutí zbehli pri stredovom kruhu a pred oslavami sledovali na mobilných telefónoch záver druhého stretnutia v skupine H, bude patriť k vrcholom MS. Prvýkrát v histórii svetových šampionátov sa do osemfinále kvalifikovali tri ázijské tímy.

Napriek tomu, že Južná Kórea pred polrokom v priateľskom zápase podľahla Brazílii 1:5, preukázala kvalitu a Titeho mužstvo sa bude musieť mať na pozore pred neúnavnou juhokórejskou reprezentáciou, ktorá štyri z predošlých siedmich gólov na turnaji vsietila v 90. minúte alebo neskôr. Južná Kórea pri poslednej výhre prvýkrát po desiatich zápasoch na MS skórovala do prestávky.

Brazília je veľký favorit zápasu a pomôcť jej už má aj Neymar, ktorý sa zranil v úvodnom dueli so Srbskom. Ofenzívna sila kanárikov by nemala zlyhať.

Maroko – Španielsko

Tipy: Zápas X – postup Španielsko – menej gólov ako 2,5

Maroko postúpilo do vyraďovacej fázy majstrovstiev sveta prvýkrát po 36 rokoch a v tíme panuje skvelá nálada. Tréner Walid Regragui dokonca svojich zverencov vyzval, aby sa vo svojich snoch nelimitovali a pokúsili sa dôjsť až do víťazného konca. A napokon, prečo nie? Maroko na MS neprehralo už štyrikrát v rade a môže sa stať prvou africkou krajinou od roku 1990, kedy sa to podarilo Kamerunu, ktorá na svetovom šampionáte nespozná horkosť porážky päťkrát po sebe. Tohtoročné výkony Maročanov navyše už jeden úspech priniesli – prvé miesto v skupine F.

Úplne kľúčovou sa potom ukazuje byť marocká defenzíva. Tá inkasovala na turnaji doteraz len jediný gól a po základných skupinách na tom v tomto ohľade nikto nebol lepšie. Pre Maroko sa jedná o dlhodobú záležitosť, pretože v šiestich z posledných siedmich vystúpení udržalo čisté konto a jednoduché to proti nemu určite nebude mať ani silné Španielsko. Siedma priečka v rebríčku FIFA, ktorú Španieli aktuálne okupujú, ale Maročanov rozhodne neohromí – na turnaji už porazili Belgicko, ktoré je v tejto tabuľke druhé. Španielsko síce ešte nikdy v histórii s Marokom neprehralo, ale v poslednom prípade na šampionáte v Rusku v roku 2018 zachraňovalo v stretnutí základnej skupiny remízu 2:2 až v nastavenom čase.

Španieli vtedy vypadli práve v osemfinále a do štvrťfinále MS postúpili dokonca naposledy v roku 2010, kedy prvýkrát svetový šampionát vyhrali. Pre zverencov kouča Luisa Enriqueho ale hovorí zase iná bilancia – s africkými celkami na majstrovstvách sveta prehrali v predchádzajúcich piatich meraniach síl len raz.

Portugalsko – Švajčiarsko

Tipy: Zápas 1X – postup Portugalsko – v 2. polčase viac gólov

Vyradenie v základnej skupine na MS 2014 v Brazílii je zabudnuté. Portugalsko postúpilo do play off už druhýkrát v rade, čo sa mu predtým v histórii podarilo len raz (v rokoch 2006 a 2010). Portugalci síce vo svojom poslednom vystúpení prehrali s Južnou Kóreou 1:2, ale na ich prvenstvo v skupine H to vplyv nemalo, pretože v úvodných dvoch dueloch bodovali naplno. A to bolo zrejme kľúčové, pretože na druhý tím skupiny čakala favorizovaná Brazília. Zverenci Fernanda Santosa budú chcieť prelomiť osemfinálové prekliatie. Práve v tejto fáze totiž ich putovanie svetovým šampionátom skončilo v rokoch 2010 aj 2018, teda v oboch posledných prípadoch, keď do vyraďovacích bojov postúpili.

Portugalci sa každopádne môžu zapísať do histórie, veď od roku 1966 dokázali dôjsť medzi najlepších osem tímov iba raz. Základnú skupinu navyše v minulosti vyhrali len dvakrát a zakaždým sa následne prebojovali až do semifinále. Druhé miesto za Brazíliou v jednej z najťažších skupín, ku ktorému ich navyše odsúdilo iba horšie skóre, môžu Švajčiari smelo považovať za úspech. Alpská krajina postúpila do osemfinále majstrovstiev sveta už tretíkrát v rade, avšak v tejto fáze prehrala vo svojej histórii už štyrikrát po sebe.

Náladu však Švajčiarsku určite zdvihla kľúčová výhra 3:2 nad Srbskom, ktorej podľa Murata Yakina chýbal „iba ten jeden gól“ znamenajúci prvé miesto v skupine. Švajčiarsko už Portugalcov v minulosti neraz potrápilo. Naposledy sa mu to podarilo v júnovom zápase Ligy národov, v ktorom vyhralo 1:0 a tri body získalo aj v jedinom prípade, keď sa tieto celky stretli na veľkom medzinárodnom turnaji – na Eure 2008 zvíťazilo 2:0. K postupu do ďalšieho kola ale budú musieť zverenci trénera Yakina prekonať jeden národný rekord – trikrát po sebe totiž na jednom MS ešte nikdy nevyhrali.

chcem tipovať