Futbalová Liga majstrov má pred sebou odvety semifinále. Dočkáme sa veľkého anglického súboja o ušatú trofej, alebo španielske tímy Real Madrid a Villarreal doma zaberú? Tipni si s TIPOSOM!

Novo registrovaní hráči v herni eTIPOS.sk sa navyše môžu tešiť na promo akciu Stávka bez rizika až do 50€. Po novom v nej hráčom stačí, aby si tipli na ľubovoľný zápas z našej ponuky. Môže to byť teda na duely Ligy majstrov alebo aj iné zápasy a komu tip nevyjde, vrátime mu celú výšku vkladu (pri vklade 20 € ti vrátime 20 €, pri vklade 100 € ti vrátime maximálne 50 €).

LIGA MAJSTROV – SEMIFINÁLE odvety

Real Madrid – Manchester City

Tipy: Zápas X – viac gólov ako 2,5 – 1.gól Man. City – viac rohov Real M.

Po sobotňajšom triumfe 4:0 nad Espanyolom vypukli v kabíne Realu Madrid oslavy 35. majstrovského titulu. Teraz sa tak španielsky gigant môže sústrediť výhradne na odvetu semifinále Ligy majstrov s Manchestrom City. Proti barcelonskému celku si tréner Carlo Ancelotti mohol dovoliť nechať odpočívať niektorých kľúčových hráčov, a aj tak to bohato stačilo na hladkú výhru.

Napríklad takého Davida Alabu ale do hry nepustil zdravotný stav. Rakúsky obranca bol jedným z hráčov, ktorým duel na Etihad Stadium nevyšiel. Pre Real išlo o druhé stretnutie proti anglickému súperovi, ktoré skončilo jednogólovou porážkou, v rade. Pozitívnejší je pohľad na ofenzívne štatistiky.

V šiestom z predošlých siedmich súťažných domácich zápasov sa madridský tím presadil aspoň dvakrát. Od sezóny 2010/11 v semifinále LM na vlastnom ihrisku neprehral vrátane triumfu 1:0 práve nad Citizens z ročníka 2015/16. Zopakovanie tohto výsledku v základnej hracej dobe by znamenalo predĺženie. Vzhľadom k tomu, že hráči Manchestru v oboch tohtoročných vonkajších dueloch v play.off udržali nulu vzadu, panuje v ich tábore pred nadchádzajúcou konfrontáciou dobrá nálada. Cez víkend sa navyše povzbudili dobrým výkonom v Premier League, keď zmietli Leeds 4:0. Medzi štyrmi najlepšími klubmi sa predstavujú iba tretíkrát a rovnako ako domáci aj tréner hostí Pep Guardiola bude postrádať niekoľko hráčov do obrany.

Od vzájomnej konfrontácie v semifinále LM (2015/16), ktorá v súčte vyznela 1:0 pre Real, však urobili hostia veľký pokrok. Z nasledujúcich 17 stretnutí na cudzích štadiónoch prehrali v najprestížnejšej klubovej súťaži sveta len štyrikrát a pred dvoma rokmi tu v play off uspeli 2:1 po tom, čo úvodný stret tiež ovládli jednogólovým rozdielom.

Villareal – Liverpool

Tipy: Zápas X – viac gólov ako 2,5 – v 2.pol viac gólov – oba tímy strelia gól

V malý zázrak musia pred semifinálovou odvetou Ligy majstrov dúfať hráči Villarrealu, ktorí v úvodnom zápase na pôde Liverpoolu prehrali 0:2. Keby sa im podarilo na vlastnom ihrisku vývoj otočiť a zaistiť si tak vstupenku do finále, podarilo by sa im to ako iba druhému celku v tejto fáze súťaže v histórii. Tým prvým bol práve ich nadchádzajúci súper, keď v sezóne 2018/19 vyradil po heroickom výkone Barcelonu (z 0:3 v odvete na 4:0).

V predošlých troch konfrontáciách s protivníkmi z poza kanála La Manche išla ale Žltá ponorka dvakrát ku dnu. To však nie je dôvod na to, aby španielsky celok predčasne zložil zbrane. Síce prehral dvakrát v rade, ale vo vyraďovacej fáze LM na vlastnej pôde uhral minimálne remízu sedemkrát po sebe a aktuálne tu od decembra ťahá šnúru 12 súťažných duelov bez porážky. Ak sa na niečo môžu fanúšikovia v nadchádzajúcom súboji tešiť, tak na góly. V uplynulých šiestich dueloch trénera Unaie Emeryho proti Liverpoolu padlo dokopy 28 gólov, pričom v piatich prípadoch sa presadili oba celky. Hosťujúci klub má nakročené do finále milionárskej súťaže, v ktorej by sa predstavil desiatykrát, čím by vylepšil anglický rekord.

Na Anfielde panuje spokojnosť, a to nielen preto, že úspešný tréner Jürgen Klopp predĺžil kontrakt, ale aj preto, že pod jeho vedením Reds štyrikrát v rade zvíťazili s čistým kontom. Aj vďaka tomu sú stále v hre o quadruple. Na trávnikoch súperov v tomto ročníku LM futbalisti z mesta Beatles dominujú, vyhrali päť zápasov. V dueloch na štadiónoch španielskych tímov už to ale v Champions League taká sláva nie je, šesť prehier hovorí jasnou rečou. Navyše na Estadio de la Cerámica sa Liverpool predstavil doteraz len raz, keď v ročníku 2015/16 odchádzal po semifinále Európskej ligy s porážkou 0:1.