Hokejový maratón je na konci. Svetový šampionát v Rige má pred sebou už len vrchol. Súboj o bronz a večer veľké finále. Kto sa stane majstrom sveta? Tipni si v herni eTIPOS.sk.

Posledný šampionát sa konal ešte v roku 2019. Turnaj hraný v Bratislave ovládli Fíni, ktorí vo finále zdolali Kanadu 3:1.

Strih o dva roky neskôr do Rigy. Finále: Fínsko vs Kanada. Kto sa bude radovať teraz? Prečítajte si analýzu finále a inšpirujte sa!

FÍNSKO – KANADA – X, majster sveta – Kanada (3,95) (1,80)

Ak sa javorové listy skutočne stanú majstrami sveta, bude to príbeh hodný sfilmovania. Úvod turnaja totiž zámorskému tímu vôbec nevyšiel. Prehral úvodné tri duely a bol na pokraji vypadnutia v skupinovej fáze. Následne sa však Kanada rozbehla, vo štvrťfinále vyradila Rusko, v semifinále si poradila s USA. Už len jeden krok a stane sa šokujúcim majstrom sveta. Šokujúcim nie z pohľadu, že sa jedná o Kanadu, ale priebeh turnaja a aj zloženie tímu. Veď Kanada disponuje na MS mladým, neskúseným tímom bez hviezd.

To Fínsko hrá konzistentne. Suomi nepredvádzajú žiaden okulahodiaci hokej, ale na druhej strane, ich hra je veľmi účinná. Vo štvrťfinále vyhrali nad Českom 1:0, v semifinále vyhrali s Nemeckom 2:1. Vo finále to bude boj, ktorý môže rozhodnúť až extra čas.

A víťaz? Kanadský príbeh bude zakončený ziskom zlata. Fíni sa vyčerpali za svoje zápasy viac, navyše, pohoda, ktorá je v kanadskom tíme, je taká obrovská, že ju už nič nezastaví.

Počet gólov – menej ako 4,5 (1,59)

Žiadne ofenzívne predstavenie nás nečaká. Naopak, bude to boj. Málo gólov, málo šancí. Zápas môže pokojne rozhodnúť jeden, dva góly.

Gól – MANGIAPANE – ÁNO (3,2)

Kanadský útočník naskočil do tímu počas turnaja. Odohral 6 zápasov, nazbieral 11 bodov, strelil 7 gólov! Jeho hokejka je horúca. Presadí sa aj vo finále? Za kurz 3,2 by to bol hriech neskúsiť.

ZÁPASOVÁ PONUKA