Je to tu. Po mesiaci futbalového hodovania na majstrovstvách sveta sú pred nami posledné dva zápasy. Boj o bronz a veľké finále. Kto sa stane majstrom sveta, obhája Francúzi triumf alebo na trón vystúpi Messiho Argentína? Tipni si!

Na eTIPOS.sk nájdeš najlepšie kurzy a množstvo odvodených stávok, s ktorými zažiješ jedinečný športový zážitok. Navyše, tipér, ktorý počas týždňa uhádne tiket s najvyšším kurzom, u nás vyhráva dvakrát. Okrem okamžitej výhry totiž šťastlivec s parádnym tiketom získa aj bonus 350 € za tiket týždňa.

Získaj navyše aj denný bonus. Tipuj ľubovoľné LIVE stávky počas MS v Katare, kde celkový kurz musí byť po vyhodnotení 2,00 a vyšší. Celkový počet tiketov musí byť 3 a viac, pričom každý tiket musí obsahovať LIVE stávku z MS. Čím väčšia stávka bude, tým väčšia denná odmena ťa čaká až do 30€.

chcem tipovať

MS V KATARE – FINÁLE

Argentína – Francúzsko (nedeľa 16:00)

Tipy: Zápas 1X – víťaz Argentína – gól strelí Julian Alvarez

Veľké finále je tu! Nastúpi v ňom Argentína a obhajca titulu z posledných MS, ktoré sa konali v Rusku v roku 2018 – Francúzsko. Rovnako tak nastúpia proti sebe aj dve najväčšie hviezdy šampionátu, Messi a Mbappé. Bude sa hrať na štadióne Lusail Iconic a po prvýkrát od Španielska v roku 2010 vyhrá turnaj tím, ktorý prehral skupinový zápas.

Šokujúca porážka Argentíny prišla hneď v úvode MS od Saudskej Arábie, čo pochopiteľne viedlo mnohých odborníkov a fanúšikov k predpovedaniu skorého odchodu šampiónov z rokov 1978 a 1986. Víťazstvá 2:0 nad Mexikom a Poľskom však znamenali postup do vyraďovacej fázy turnaja. Austrália odohrala proti Messimu a spol. dobrý duel, na postup to však nestačilo. Štvrťfinálovú hádanku proti Holandsku rozlúštiť až penaltový rozstrel, po hladkom semifinálovom víťazstve 3:0 nad Chorvátskom si kapitán Argentíny môže splniť svoj najväčší futbalový sen, lebo je málo pravdepodobné, že na najbližšie MS ešte nastúpi.

Futbalisti z krajiny galského kohúta, víťazi v rokoch 1998 a 2018, nedali v semifinále šancu najväčšiemu prekvapeniu mundialu z Maroka po tom, čo strelili najrýchlejší semifinálový gól na majstrovstvách sveta od roku 1958. Víťazstvo 2:0 podčiarkol ešte v druhom polčase Kolo Muani, ktorému na skórovanie stačilo iba pár dotykov s loptou po striedaní. Skupinu zvládli Francúzi pomerne hladko, po víťazstvách 4:1 nad Austráliou a 2:1 nad Dánskom a jasnom postupe prišla prehra 0:1 s „rezervným“ tímom proti Tunisku.

V osemfinále zdolali zverenci Deschapsa Poľsko 3:1 a vo štvrťfinále Anglicko 2:1. Oba tímy majú aj zatiaľ najlepších strelcov turnaja, Messi aj Mbappé strelili po 5 gólov. Argentína otvorila skóre v 34. alebo 35. minúte v každom zo svojich troch vyraďovacích zápasov. Brazília je jediným tímom, ktorý dosiahol tri po sebe idúce finále majstrovstiev sveta – Francúzsko by sa tomu mohlo vyrovnať v roku 2026.

Kto sa stane majstrom sveta? Pri porovnaní dvoch super silných tímov je to veľmi náročná otázka. O 1% viac však veríme Messimu a jeho Argentíne.

MS V KATARE – o 3.MIESTO

Chorvátsko – Maroko (sobota, 16:00)

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – bronz Chorvátsko – viac gólov ako 2,5

Z počiatočných 206 krajín, ktoré sa prihlásili do kvalifikácie o postup na MS v Katare 2022, budú prvé dva tímy skupiny F Chorvátsko a Maroko bojovať o konečné tretie miesto. Ich vzájomný duel v skupine sa skončil bezgólovou remízou. Obaja sa budú musieť preniesť cez sklamanie, že si nezahrajú vysnívané finále, ale stále majú o čo hrať.

Bronz z MS nie je každodennou záležitosťou a dva milióny dolárov navyše na odmene pre víťaza rovnako nie je na zahodenie. Cesta Chorvátska do finálovej štvorky bola pôsobivá, no nie bezproblémová. Do turnaja vstúpili zverenci Zlatka Daliča remízou, vo vyraďovacej fáze potrebovali na postup až zvládnuté rozstrel z pokutových kopov proti Japonsku a Brazílii.

Dobrou správou pre Európanov je fakt, že od roku 1978 získali tretie miesto vždy futbalisti z tohto kontinentu. Duel bude pravdepodobne poslednou účasťou na majstrovstvách sveta pre víťaza zlatej lopty 2018 Luku Modriča, s určitosťou najväčšieho chorvátskeho hráča všetkých čias.

Maroko hrá rovnako skvelé MS, od najväčšieho sna ich pripravila až prehra 0:2 v semifinále s Francúzskom. Keď nepočítame vlastný gól v skupinovej fázy, presný zásah Hernandéza bol vôbec prvý, ktorý v Katare inkasovali a tak môžeme očakávať, že aj v tomto zápase sa budú spoliehať na svoju obranu. Desať z posledných 11 zápasov o tretie miesto na MS prinieslo celkovo viac ako 2,5 gólu, pričom v ôsmich zápasoch z nich skórovali oba tímy.

Maroko nemôže počítať so zraneným obrancom Romainom Saïssom, otázny je stav Nayefa Aguerda i Noussaira Mazraouiho. Chorváti sú na tom lepšie, otáznik visí len nad Marcelom Brozovičom.

chcem tipovať