Futbalová Liga národov pokračuje ďalšími zápasmi aj v novom týždni, pričom nebude chýbať ani zápas slovenskej reprezentácie. Tá sa stretne v Trnave s Kazachstanom. Ako to dopadne? Tipni si s TIPOSom!

 

FUTBALOVÁ LIGA NÁRODOV

SLOVENSKO – Kazachstan

Tipy: Zápas 1 – 1. gól Slovensko – menej gólov ako 3,5

Slovensko vstúpilo do skupiny C3 Ligy národov víťazstvom 1:0 nad Bieloruskom na neutrálnom ihrisku v Srbsku. Veľmi slušne tak vykročilo k splneniu svojho cieľa, ktorým je návrat do ligy B. Tréner Štefan Tarkovič svojich hráčov aj napriek nie príliš podarenému výkonu pochválil a povedal, že už hľadá recept na pokorenie Kazachstanu, s ktorým si to najskôr jeho tím rozdá o prvé miesto vo skupine.

Ak by Slovensko (55. v rebríčku FIFA) vôbec prvé meranie síl s týmto protivníkom zvládlo, bolo by vo výbornej pozícii. Šancu má rozhodne veľkú. Predsa len, na vlastnom trávniku nikdy neprehralo súťažné stretnutie proti súperovi mimo elitnej stovky rebríčka. Kazachovia, ktorí sa nachádzajú až na 125. mieste, tiež začali boje v skupine výborne, keď svojou len treťou výhrou v skupinovej fáze LN získali skalp Azerbajdžanu (2:0). Ich súčasná forma síce nevyzerá zle, ale treba poznamenať, že všetky predošlé štyri zápasy odohrali proti horšie postaveným tímom.

Tréner Magomed Adiev tuší, že súboj na Slovensku nebude jednoduchý. Aj preto hovoril o tom, že treba niečo zmeniť, a predovšetkým prvý polčas piatkového stretnutia mu dala za pravdu. V uplynulých deviatich stretnutiach u súperov Kazachstan len raz zvíťazil, pokiaľ by sa mu to podarilo aj tu, bola by to nielen druhá výhra z ihriska súpera v rade, ale zároveň jeden z najlepších výsledkov reprezentácie v histórii.

Ondrej Duda je jedným z kľúčových hráčov Slovenska a takisto prináša šťastie. Národný tím totiž neprehral v siedmich z ôsmich duelov, v ktorých skóroval. Dva rýchle góly v podaní Abata Aymbetova pomohli Kazachstanu k piatkovej výhre. Išlo pritom o prvý zápas, v ktorom mohol v reprezentácii oslavovať triumf po tom, čo dal gól alebo asistoval. Deväť z posledných 12 zápasov Slovenska ponúklo góly len na jednej strane.

Tipy sú subjektívnym názorom autora článku a majú iba informačný charakter.
Tipujte zodpovedne od 18 rokov.

tipuj Ligu národov