Futbalová kvalifikácia na EURO 2020 je za nami. Po dvoch týždňoch sa cez víkend znova rozbieha populárny ligový kolotoč. Ktoré zápasy sú tutovkami pre fanúšikov futbalu, čo zatraktívnia tipovanie počas 47. týždňa 2019? V prehľade sme pre vás pripravili aktuálny program s tipmi na TOP štvorku európskych líg, hneď v úvode aj so slovenskou najvyššou súťažou.

Slovensko – 16. kolo sa odohrá kompletne v sobotu 23. novembra 2019

Nebýva zvykom, aby sa kompletná šestica zápasov v slovenskej najvyššej súťaži odohrala v jediný deň. Výnimkou je 16. kolo, ktoré zaháji trojicu kôl zostávajúcich do zimnej prestávky. Ligovú sobotu na Slovensku štartuje kvarteto duelov od 14:00.

AS Trenčín privíta na žilinskom Štadióne pod Dubňom ako mierny favorit trnavský Spartak. Tím Norberta Hrnčára avizuje posilu v kádri. Nigérijský krídelník Ahman Ghali prichádza ako reprezentant svojej krajiny do 20 rokov. Rád by v tíme napodobnil úspešných predchodcov Samuela Kalua i Mosesa Simona. Za predpokladu výhry AS v kurze @2,05 proti Trnave by sa ôsmy Trenčín bodovo dotiahol na svojho súpera, ktorému patrí aktuálne 5. miesto v ligovej tabuľke.

Predposledná Nitra pod vedením Gergelyho Geriho privíta po 3 jednogólových víťazstvách vrátane Slovenského pohára mierne otrasený tretí tím spod Dubňa. MŠK Žilina prehrala dva duely v rade a práve v Nitre si pôjdu zverenci Jaroslava Kentoša po 3 body v kurze @1,58 v eTIPOS.sk. Šošoni naposledy okúsili chuť prehry v Nitre v lete 2017, keď boli rovnakými favoritmi ako sú 23. novembra.

Repete osemfinále Slovenského pohára spred týždňa čaká na Pohronie a Zlaté Moravce. Výhru hostí môžeme očakávať aj tentokrát, avšak už iba v kurze @2,06. V Žiari nad Hronom zvíťazil tím Karola Praženicu 1:0 a v boji o prvú šestku si želá minimálne rovnaký výsledok. Posledné Pohronie na čele s Mikulášom Radványnim však musí zabrať. Šnúra 5 prehier v rade by sa mohla pretrhnúť.

Z lavičky Michaloviec odišiel Anton Šoltis a kormidla sa po nelichotivých výsledkoch chopil Jozef Majoroš. Ako asistent mu vypomáha kapitán Igor Žofčák. Domáci privítajú Dunajskú Stredu, ktorej patrí druhé miesto v tabuľke. V súboji druhého najmenej skórujúceho tímu a aktuálne 10. mužstva súťaže proti DAC očakávame výhru hostí v kurze @2,05. Kvôli ďalšiemu výpadku Zsolta Kalmára pre zlomeninu členka by kurz na hostí do soboty mohol kúsok vzrásť.

Od 15:00 hostí MFK Ružomberok 9. tím zo Senice ako favorit v kurze @1,49. Očakávame „overové“ stretnutie, ktoré môže dopriať divákom atraktívny futbal. Oba tímy boli pri viac ako 2 góloch vo väčšine svojich posledných ligových vystúpení. Domáci pod vedením Jána Haspru uvažujú hlavne nad zlepšením domácich výsledkov, keďže bilancia 1-3-3 nevyznieva pre 4. ligový tím najlepšie. Senica zas pokukuje po prvej 6-ke, ktorú by tím Michala Ščasného dokázal atakovať pri podobnej efektivite ako doma s Michalovcami. Favoritom na Slovensku je v sobotu 23. novembra od 16:00 ŠK Slovan Bratislava (@1,07) v zápase proti Seredi. Siedma Sereď sa bude chcieť vyhnúť podobnému debaklu, aký utrpela v auguste doma pri výsledku 0:4.

Tipy 16. kola:

AS Trenčín vs. Spartak Trnava – výhra domácich v kurze @2,05; viac ako 2,5 gólu v zápase v kurze @1,59

FC Nitra vs. MŠK Žilina – stávka bez remízy na domácich v kurze @3,60

MFK Ružomberok vs. FK Senica – viac ako 3,5 gólu v zápase v kurze @2,70

ŠK Slovan Bratislava vs. ŠKF Sereď – viac gólov padne v 1. polčase v kurze @2,90

Tipuj zápasy Slovenskej ligy

Anglicko – v 13. kole PL sú tutovkami Arsenal, Everton, City i Liverpool

Po postupe Anglicka na EURO 2020 sa oči domácich upierajú na maratón Premier League. Až na 2 výnimky sa celé 13. kolo odohrá v sobotu 23. novembra. Kto je cez víkend favoritom a kto prekvapí?

Od 13:30 hostia v londýnskom derby kladivári kohútov. Na Olympic Stadium evidujeme klesajúci kurz na hostí z Tottenhamu v aktuálnej hodnote @1,86 v eTIPOS.sk. Éra Mauricia Pochettina v Spurs sa výmenou za Josého Mourinha uzavrela. Prinesie favorizovaným hosťom potrebné 3 body taktika úspešného „Special One“? Zo 14. miesta v tabuľke Premier League bude mať čo robiť.

Od 16:00 hostí Bournemouth Wolverhampton a tento zápas nemá kurzového favorita. Súboj zo stredu tabuľky môže priniesť body obom. Zápas na Emirates Stadium je ďalším zo šestice duelov od 16:00. Arsenal by nemal zaváhať s predposledným Southamptonom v kurze @1,49. Jedenásty Brighton bude chcieť ako outsider obrať o body výborne hrajúci Leicester City. Tím Brandona Rogersa pôjde za udržaním si druhého miesta v tabuľke PL pri kurze @2,03. Crystal Palace privíta za titulom kráčajúci Liverpool FC. Kurz @1,44 na The Reds vyzerá neotrasiteľne a je jednou zo 4 najväčších tutoviek víkendu v PL. K nim patrí aj víťazstvo Evertonu proti poslednému Norwichu. Ak sa za hostí nepresadí fínsky gólostroj Teemu Pukki, výhra Toffees v kurze @1,39 by nemala kam ujsť. Watford bude chcieť potvrdiť výhru spred dvoch týždňov v Norwich City doma proti Burnley FC. Kurz na domácich @2,25 však do víkendu naznačuje mierny nárast.

23.11.2019 18:30 Manchester City vs. Chelsea FC 1,43 – 4,70 – 6,60

Najatraktívnejší súboj víkendu v PL je prichystaný na Etihad Stadium od 18:30. V poslednom sobotňajšom dueli je však výrazným favoritom domáci tím. Kurz má rastúci trend a predpokladáme zníženie jeho hodnoty na výborne hrajúcich mladíkov Franka Lamparda. Pep Guardiola bude mať čo robiť, aby potvrdil úlohu kurzového favorita za @1,43. Práve v poslednom z favorizovaných tímov by sme sa odklonili od tutovky a skúsili tip na prekvapenie. Súboj štvrtého s tretím môže naozaj dopadnúť akokoľvek.

Náš tip: Stávka bez remízy na Chelsea FC v kurze @4,30; menej ako 2,5 gólu v zápase v kurze @2,60

V nedeľu sa od 17:30 stretnú v zápase výbornej defenzívy 5. Sheffield United proti 7. Manchestru United. Kurz na mierne favorizovaných hostí @2,17 do víkendu porastie, no nebáli by sme sa pretrhnutia skvelej šnúry bez prehry v podaní zverencov Chrisa Wildera na Bramall Lane. Zápas nevyzerá na vysoký počet gólov, ale stúpajúci kurz na túto príležitosť je každou chvíľou atraktívnejší. Ak uvidíme aspoň 3 góly v súboji United, eTIPOS.sk vám znásobí vklad kurzom @2,21.

Víkendové kolo s poradovým číslom 13. uzavrie zápas Aston Villa vs. Newcastle United. Súboj tímov Deana Smitha a Steve Brucea o body pre záchranu môže priniesť vo Villa Parku deľbu bodov. Aj napriek miernemu favoritovi na strane domácich v kurze @2,07, veríme viac tímu slovenského brankára Martina Dúbravku.

Tipy 13. kola

K tipom na 13. kolo už iba pridávame poznámku, že v čase zverejnenia príspevku, môže dôjsť k zmenám v kurzoch v aktuálnej kurzovej ponuke eTIPOS.sk.

Výhra favoritov: Arsenal @1,49; Everton @1,39; Liverpool FC @1,44

Tipy na prekvapenie: Chelsea FC bez remízy @4,30

Atraktívne kurzy: +2,5 gólu v zápase oboch United @2,21; výhra Wolves @2,60; výhra Leicesteru @2,07; výhra Burnley @3,20; +2,5 gólu v zápase Everton vs. Norwich @1,56; výhra Spurs @1,86

Tipuj zápasy v Premier League

Španielsko – LaLiga v 14. kole s tutovkami v Reale Madrid a FC Barcelona

V piatok 22. novembra predohrá LaLiga 14. kolo tradične od 21:00. UD Levante hostí Valjentovu RCD Mallorca a bude favoritom v kurze @1,82. V prípade prekvapenia a potvrdenia 3 bodov pre RCD z posledného domáceho víťazstva sa bodovo dotiahnu na aktuálne 12. domáci tím.

Víkendový program je rozdelený ako je zvykom zápas po zápase. Začína v sobotu 23. novembra od 13:00, keď posledný Leganes privíta na Estadio Municipal de Butarque lídra FC Barcelona. Na favorizovaných hostí aktuálne nájdete mierne rastúci kurz @1,45. Domácim bude chýbať vylúčený portugalský záložník Kevin Rodrigues. V kurzovo vyrovnanom zápase od 16:00 privíta 17. Real Betis Balompie v slušnej forme hrajúci tím Alberta Celadesa a 9. tím LaLigy Valenciu CF. Stávka bez remízy na hostí by mohla byť dobrým riešením. Od 18:30 hostí dych strácajúca 8. Granada tretí tím tabuľky Atlético Madrid. Los Colchoneros sú miernymi favoritmi v kurze @1,91 v eTIPOS.sk. Aj druhý najväčší favorit víkendu odohrá 14. kolo v sobotu. Real Madrid sa stretne s Realom Sociedad od 21:00 v kurze @1,39 na výhru pusiniek. V súboji druhého s piatym očakávame odtrhnutie sa Zidanovcov na rozdiel 5 bodov od súpera.

Nedeľa 24. novembra patrí od 12:00 zlepšujúcemu sa 19. Espanyolu Barcelona a 7. Getafe. Kurzovo vyrovnaný zápas by mohol skončiť prvými domácimi bodmi v ligovom ročníku pre Espanyol. Iba jediný bod delí v súťaži Osasunu a Bilbao. Od 14:00 sa rozhodne, či sa tento rozdiel v hornej polovici tabuľky zmení. Vo veľmi vyrovnanom zápase možno očakávať aj remízu, ktorá sa však v posledných 10 vzájomných stretnutiach zrodila iba raz. Eibar bude chcieť proti Alavésu od 16:00 zabudnúť na debakel 0:4 od Realu Madrid v poslednom domácom zápase. V zápase 15.-teho a 14.-teho tímu v LL je favoritom Eibar, avšak v rastúcom kurze @1,81.  Od 18:30 sa hráči Celty Vigo aj so Stanislavom Lobotkom pokúsia konečne zabodovať po sérii 5 prehier v LaLige. Cestujú však k favoritovi a jedenástemu tímu z Vilarrealu, ktorý je favoritom v kurze @1,71. Bodku za 14. kolom dá súboj od 21:00 medzi Realom Valladolid a FC Sevilla s klesajúcim kurzom na hostí za @1,92. Zápas tímov s dobrou formou by mohol skončiť víťazstvom hostí, ktorí chcú udržať jednobodový kontakt s čelom tabuľky.

Tipuj Španielsku LaLigu

Nemecko – TOP favoriti 12. kola Bundesligy: Dortmund, Leverkusen, Lipsko i Bayern

Hneď v úvodnom predohrávanom zápase 12. kola Bundesligy sa čaká jednoznačné víťazstvo favorita. V piatok 22. novembra privíta Borussia Dortmund SC Paderborn 07 a od kurzu @1,16 nemôžeme čakať nič iné ako 3 body pre 6. tím Bundesligy. Proti poslednému Paderbornu chce TOP favorit napraviť 4-gólovú nádielku z Mníchova pred reprezentačnou prestávkou.

Sobotný program otvára 5 zápasov od 15:30. Ako mierny favorit pricestuje do Berlína líder Bundesligy a tím László Bénesa Borussia Mönchengladbach. Hosťom bude chýbať alžírsky obranca Ramy Bensebaini kvôli vylúčeniu s Brémami. Zápas sľubuje atraktivitu vo všetkých smeroch a kurz @2,06 na hostí nemusí skončiť výhrou. Leverkusen hostí SC Freiburg a v prípade očakávanej výhry v kurze @1,49 sa bodovo dotiahne na aktuálne 4. tím Bundesligy. Hosťom bude s istotou chýbať stabilný záložník Vincenzo Grifo kvôli červenej karte proti Frankfurtu. Práve ten pocíti absencie po zápase vo Freiburgu najviac. Privíta síce VFL Wolfsburg ako favorit v kurze @2,03, no do zápasu nezasiahne stredopoliar Gelson Fernandes a argentínsky obranca David Abraham. Duel susedov zo stredu tabuľky a účastníkov Európskej ligy UEFA môže skončiť nerozhodne. V zápase aktuálne tretieho tímu Bundesligy v Düsseldorfe a po výhre Bayernu s Dortmundom sa neočakáva nič iné ako tretie víťazstvo Hans-Dieter Flicka za sebou. Atraktívny zápas tímov bojujúcich o európske pohárové miestenky sa čaká v Brémach, kde pricestuje Schalke 04. Kurzovo vyrovnaný zápas nemá favorita a zápasu pristane remíza. Od 18:30 pricestujú capkovia z 1. FC Kolín do Red Bull Areny v Lipsku. Zápas tímov z opačných pólov tabuľky má jasného favorita v domácich za @1,33.

V nedeľu uzavrie 12. kolo Bundesligy dvojica stretnutí. Od 15:30 hostí Augsburg berlínsku Herthu s Dudom a Pekaríkom v tíme. V absolútne vyrovnanom zápase sa prikláňame na stranu hostí, menej ohrozených zostupom. Od 18:30 privíta piaty Hoffenheim so 6 výhrami v rade Mainz, ktorému patrí barážová pozícia pre udržanie sa v súťaži. Odporúčame rastúci, no atraktívny kurz @1,65 na domácich.

Tipuj zápasy v Bundeslige

Taliansko – v 13. kole Serie A je TOP tutovkou iba víťazstvo AS Rím

Sobota 23. novembra 2019 otvorí 13. ligové kolo Serie A troma zápasmi. Od 15:00 hostí Atalanta Bergamo a tím s najlepším útokom v lige lídra z Turína. Juventus je v zápase iba miernym favoritom hlavne preto, že vonkajšie víťazstvá, ku ktorým sa pridali aj doterajšie 2 remízy vonku, neboli jednoznačné.  Na triumf tímu s hviezdami ako Dybala, či Ronaldo nájdete kurz @2,31 v eTIPOS.sk. Proti budú lídri 5. tímu Serie A Iličič, či Muriel aj bez zraneného Duvana Zapatu, či potrestaného ukrajinského záložníka Ruslana Malinovskeho.

23.11.2019 18:00 AC Miláno vs. SSC Neapol 3,05 – 3,40 – 2,21

Ostro sledovaným zápasom bude aj súboj tímov, ktoré nenapĺňajú predsezónne ambície. Stefano Pioli, ani Carlo Ancelotti nemôžu byť so 14.-tym, resp. 7. miestom spokojní. Aj keď vzájomná bilancia vyznieva v poslednej desiatke zápasov pre partenopei, prikláňame sa k možnému víťazstvu rossoneri, aj z dôvodov neistého Aurelio De Laurentiisa, ktorý ako majiteľ SSC nedávno špekuloval o predaji klubu. Výsledková forma oboch tímov nestojí za veľa. SSC nevyhralo v posledných 9 zápasoch viac ako 2-krát. AC bude ťažiť z domáceho prostredia na Stadio Giuseppe Meazzu, resp. San Siro v Miláne. Veríme viac vo víťazstvo AC Miláno v kurze @3,05 v eTIPOS.sk. Zaujímavosťou je štatistika žltých kariet v zápasoch rossoneri. V posledných 3 dueloch ich padlo v priemere viac ako 7.

Aj posledný sobotný zápas má punc atraktivity. FC Turín hostí od 20:45 Škriniarov Inter Miláno. Favoritom sú nerazzurri s trénerom Antoniom Contem v kurze @1,79.

Nedeľné talianske predjedlo prichystá Bologna a Parma aj s Jurajom Kuckom v drese hostí v zápase od 12:30. Mierne prekvapujúcim favoritom je 15. tím ligy, Bologna v kurze @1,75. Neváhali by sme vyskúšať prekvapenie v stávke bez remízy na Parmu Calcio. Najväčší favorit 13. kola súťaže je AS Rím v súboji proti Brescii Calcio s Nikolasom Špalekom od 15:00. Tá prichádza do Ríma bez vylúčeného českého obrancu Aleša Matějů v domácom debakli 0:4 proti FC Turín. Neočakávame prekvapenie na úkor Rimanov, ktorí poškuľujú po TOP 3 a veríme jednotke v kurze @1,37. Rovnako od 15:00 privíta Hellas Verona FC Fiorentinu v súboji o 8. miesto Serie A. Zanedbateľným favoritom je hosťujúci tím v rastúcom kurze @2,31. Trojicu duelov od 15:00 uzavrie stretnutie Sassuolo Calcio proti SS Lazio Rím s Denisom Vavrom v tíme hostí. Favoritom v klesajúcom kurze @1,74 je tretie mužstvo súťaže pod vedením Simone Inzaghiho.

Od 18:00 je favoritom domáca Sampdoria Janov v meraní síl proti Udinese Calcio a v mierne klesajúcom kurze @2,11. Cieľom domáceho kouča Claudia Ranieriho je dostať tím preč zo zostupovej zóny. Zápas 24. novembra 2019 od 20:45 patrí duelu US Lecce proti Cagliari Calcio. Domáci doma ešte nevyhrali a hostia vonku neprehrali. Súboj 16.-teho proti 4. tímu Serie A má kurzového favorita v hosťoch, teraz za @2,26. Záverečným zápasom 13. kola Serie A je súboj predposledného Spalu a 17. FC Janov. Bude to zápas o záchranárske body pre oboch koučov, Leonarda Sempliciho aj Thiaga Mottu. Taký končí veľakrát remízou 0:0, či 1:1. Uvidíme, či sa tento priebeh bude napĺňať v pondelok 25. novembra od 20:45.

Tipuj zápasy Serie A

Všetkým fanúšikom zábavy a tipovania prajeme skvelý posledný novembrový víkend. Želáme vám  množstvo zelených tiketov v eTIPOS.sk a veľa zábavy pri športových stávkach.

Tím eTIPOS.sk