Ligový maratón pokračuje na Slovensku aj v najlepších klubových súťažiach sveta. Pozrime sa na tradičnú päticu európskych líg vrátane domácej ligovej súťaže. Aké zaujímavé duely nás čakajú koncom 44. týždňa v prvý novembrový víkend? Sumár favoritov aj tipy na prekvapenia sú tu pre vás.

Slovensko – 14. kolo zaháji posledných 5 zápasov jesennej časti

Do konca úvodnej polovice sezóny zostáva 5 kôl. Aj tretí týždeň v rade uvidíme zmenu na trénerskom poste. Posledné kolo nebolo príliš gólové, prinieslo veľa vyrovnaných zápasov s jednogólovým skóre. V 14. kole očakávame viac úspešných zásahov najmä v podaní domácich favoritov na Tehelnom poli a MOL Arene v Dunajskej Strede. Aká šestica nás čaká prvý novembrový víkend?

Gólová sobota v Dunajskej Strede a na Slovane

V sobota 2. novembra 2019 začína ako prvá Nitra so Spartakom Trnava od 16:00. Marián Süttő sa už na lavičke predposledného tímu neobjaví a strieda ho jeho asistent Gergely Geri. Po sérii prehier u oboch tímov veríme zverencom trénera Ricarda Chéua, výhre andelov v kurze @2,05 a ustráženiu si 5. miesta ligovej tabuľky. Od 17:00 sa odohrá zvyšný sobotňajší ligový program. Tretia DAC Dunajská Streda privíta siedmu Sereď. Očakávaná tutovka v kurze @1,27 by mohla priniesť gólové hody na oboch stranách. V základnej hranici 2,5 gólu by sme sa priklonili k overu 2,5 za kurz @1,59 v eTIPOS.sk. Tím Pohronie z chvosta tabuľky hostí MFK Ružomberok a v ňom sa nám pozdáva tip na hostí v kurze @2,31. Veríme v jeho pokles, možno aj pod hranicu 2,00 do začiatku zápasu. Po 2 týždňoch sa domáca súťaž vráti aj na Tehelné pole, kde ŠK Slovan hostí v kurze @1,10 ôsmy tím tabuľky zo Senice aj s úspešnými kanoniermi 9-gólovým Šporarom za domácich aj 5-gólovým Castanedom v drese FK. Na východe budú chcieť Michalovce potvrdiť kvalitný výkon so Slovanom, no s úspešnejším výsledkom ako pred týždňom. Kurz @1,86 na Zemplín proti Zlatým Moravciam je mierne nízky a preto by sme sa skôr priklonili k neprehre hostí alebo aspoň k trom gólom v zápase v takmer rovnakom kurze ako na víťazstvo východniarov. Výhodou domácich je voľno oproti hosťom, ktorí majú v nohách stredajší zápas Slovenského pohára.

Sumár tipov na sobotu

Nitra vs. Spartak Trnava – 2 @2,05
Dunajská Streda vs. Sereď – viac ako 2,5 gólu v zápase @1,59
Pohronie vs. MFK Ružomberok – 2 @2,31
Slovan vs. Senica – Oba tímy dajú gól @2,22

3.11.2019 15:00 AS Trenčín vs. MŠK Žilina 3,45 – 3,50 – 1,99 

Špecifickú príchuť bude mať súboj AS Trenčín so šošonmi, ktorí zvládli zápas kola v Trnave vďaka výstavnému kúsku Demiriho. Zápas sa odohrá na Štadióne pod Dubňom v Žiline, kde v konečnom dôsledku aj napriek trenčianskemu usporiadateľovi budú doma žltozelení. Očakávame atraktívne ofenzívne divadlo, ktoré by mohlo dopadnúť víťazstvom druhého tímu v tabuľke v kurze @1,99. Trenčín bude po zápase so Skalicou v pohári o kúsok vyťaženejší.

Náš tip: Víťazstvo MŠK Žilina v kurze @1,99

Anglicko – 11. kolo neprinesie toľko atraktívnych duelov ako EFL Cup cez týždeň

Stredajší EFL Cup vykompenzoval anglický týždeň v atraktivite stretnutí. Cez víkend na seba nenarazia tímy veľkej šestky ako v stredu v dueloch Liverpoolu s Arsenalom, či Chelsea s United.

Straky s Martinom Dúbravkom o body na London Stadium 

Začíname v sobotu 2. novembra od 13:30 v Bournemouth, ktoré hostí Manchester United. V zápase susedov stredu tabuľky mierne favorizujeme červených diablov pod vedením Ole Gunnara Solskjaera v klesajúcom kurze @2,19. Od 16:00 je na rade šestica duelov. Arsenal v rastúcom kurze @1,69 a miernymi problémami v kabíne po zápase s Crystal Palace privíta Wolverhampton. Náročný zápas na Anfield v EFL Cupe spôsobuje nárast aktuálneho kurzu, ktorý môže potrvať až do víkendu. Hráči Liverpoolu FC cestujú do Birminghamu, kde vo Villa Parku proti Aston Ville budú favoritom v kurze @1,34. Štrnásty Brighton je v súboji s predposledným Norwichom favoritom v klesajúcom kurze @1,74 aj z dôvodu posledného úspechu s Evertonom. Nasledovník LFC v boji o titul v Premier League Citizens hostia Southampton druhý-krát za 5 dní. V EFL Cupe prišla pohodlná výhra 3:1. Potvrdia zverenci Pepa Guardiolu víťazstvo aj v sobotu v tutovkovom kurze @1,09 aj bez potrestaného Fernandinha? Veríme, že zápas prinesie rovnaký alebo ešte vyšší počet gólov ako v stredu. Sheffield United privítajú na Bramall Lane Burnley ako mierny favorit v kurze @2,13. O výhre domácich by mohla rozhodnúť slušná defenzíva, forma aj postavenie v tabuľke. West Ham United na London Stadium budú chcieť obrať o body straky z Newcastlu v kurze @1,87. Hostia namočení do bojov o záchranu by mohli prekvapiť favorita. Aj vďaka čerstvo predĺženej zmluve a výkonom Martina Dúbravku si pôjdu po druhý úspech na hosťujúcom ihrisku v sezóne. Od 18:30 sa na predmestí Londýna vo Watforde predstaví úspešná Chelsea Londýn v kurze @1,65. Bude výraznejším favoritom aj napriek duelu s United v EFL Cupe.

11. kolo uzavrie dvojica nedeľných duelov. Od 15:00 sa v Crystal Palace predstaví naspeedovaný Leicester ako mierny favorit v kurze @2,07. Súboj tímov prvej šestky sľubuje atraktívny duel. Ním bude aj zápas medzi Evertonom a Tottenhamom od 17:30. Kurzovo najvyrovnanejší zápas 11. kola má pravdepodobnosť na výhru oboch strán rozloženú takmer identicky. Očakávame aj patový výsledok.

Výber tipov 11. kola Premier League

Výhra Manchestru United v Bournemouth – 2 @2,19
Výhra Arsenalu s Wolves @1,69
                                           
Chelsea vo Watforde @1,65                                          
City vs. Southampton – obaja dajú gól @2,02

Španielsko – 12. kolo ukončí anglický týždeň v LaLige

Kvôli plánovaným demonštráciám v Barcelone sa súboj 243. El Clásica presunul na 18. decembra. Fanúšikovia sa o to viac tešia na anglický týždeň už aj s FC Barcelona a Realom Madrid,  ktorý vyvrcholí 12. kolom LaLigy. Čo nás čaká v prvý novembrový víkend?  

Po piatkovej prestávke začíname v sobotu 2. novembra od 13:00 v Barcelone, kde na RCDE Stadium zabojuje zviechajúci sa Espanyol o prvé domáce body proti Valencii. Miernym favoritom sú hostia v kurze @2,49. Predpokladáme však pokles kurzu na Espanyol do začiatku zápasu. Jeho slávnejší mestský rival FC Barcelona cestuje do Levante. Po utorňajšom domácom deklasovaní Valladolidu 5:1, bude družina okolo Messiho od 16:00 favoritom v kurze @1,39. Od 18:30 hostí FC Sevilla jedného z ašpirantov na titul Atlético Madrid. Bude favoritom v kurze @2,27 aj kvôli strate bodov Los Colchoneros cez týždeň v Alavése. Sobotu uzavrie zápas bieleho baletu s Realom Betis od 21:00. Kurz @1,33 radí Real Madrid za tutovku víkendu v LaLige.

V nedeľu od 12:00 bude chcieť Valladolid odčiniť vysokú prehru z Barcelony proti Mallorce s Martinom Valjentom. Aj napriek nepatrnému nárastu kurzu sú favoritom domáci v kurze @2,23. Od 14:00 hostí vo forme hrajúci Villarreal hráčov Athletic Bilbao a ich šanca na víťazstvo prekračuje 50%. Aktuálne kurz klesá až k @1,81 na žltú ponorku. Osasuna hostí Alavés od 16:00 s kurzom na jej úspech @2,12. Alavés má za sebou vydarený duel s Atléticom Madrid, na ktorom môže stavať svoju morálku. Stále posledný Leganes privíta od 18:30 Eibar a čaká ich ďalší zápas, v ktorom „musia“ vyhrať, ak sa chcú dotiahnuť k reálnemu súboju o záchranu. Motiváciu domácich potvrdzuje nedávny úspech proti Mallorce aj klesajúci kurz @1,97. V rovnakom čase a s rovnakou túžbou o prepotrebné 3 body nastúpi Celta Vigo so Stanislavom Lobotkom ako favorit v kurze @2,55 proti Getafe. 12. kolo uzavrie duel v Granade od 21:00. Stretnú sa tímy, ktorým LaLiga chutí a okupujú jej najvyššie priečky. Kurzy sú nastavené takmer vyrovnane a my by sme sa priklonil na stranu domácich.  

Nemecko –  v 10. kole Bundesligy 4 prijateľné tutovky

Po pohárovom týždni začne 10. ligové kolo tradičným piatkovým výkopom od 20:30. Úspešný tím spred týždňa v Berlíne TSG Hoffenheim hostí posledný SC Paderborn ako prvý veľký favorit víkendu v kurze @1,49.

Sobota patrí pätici zápasov od 15:30. V šlágri kola hostí Bayer Leverkusen Borussiu M’gladbach aj s úspešným Slovákom Lászlo Bénesom. Ten svojimi výkonmi v sedmičke hráčov s najlepším ratingom v Budneslige. Favoritom v sobotu je však domáci tím v kurze @2,06. Dortmund privíta Wolfsburg v kurze @1,49, no oba tímy budú po náročnom pohárovom zápase v stredu. Bayern Mníchov prichádza do Frankfurtu po vydretom postupe z pohára ako favorit v kurze @1,39. Bude chcieť využiť deň voľna naviac oproti programu Frankfurtu v Nemeckom pohári. Aj štvrtá tutovka je z dielne zápasu od 15:30. RB Lipsko privíta 1. FC Mainz ako favorit v kurze @1,34. Úspech všetkých tutoviek by priniesol výsledku kurz cez 4,00 na tikete v eTIPOS.sk. Werder Brémy v kurze @2,02 by mohli zvládnuť úlohu mierneho favorita so slušným kurzom proti úspešnému Freiburgu. Sobotu 2. novembra uzatvorí zápas derby v Berlíne, kde Union hostí Herthu aj so Slovákmi v drese modrobielych. Veľmi vyrovnaný zápas nemá favorita a môžeme očakávať remízový koniec.

Desiate ligové kolo ukončí dvojica zápasov v nedeľu. Fortuna Düsseldorf privíta 1. FC Kolín od 15:30. V súboji o záchranárske body predpokladáme rovnaký priebeh ako v derby v Berlíne s akýmkoľvek možným výsledkom a relatívne vysokou šancou na remízu. FC Augsburg si od 18:00 pozve Schalke 04 a v kurze @2,00 hostia budú chcieť potvrdiť rastúcu formu.

Taliansko – Serie A ukončí anglický týždeň 2 šlágrami v 11. kole

Podobne ako LaLiga aj Serie A má na programe náročný týždeň, ktorý vyvrcholí v prvý novembrový víkend 11. kolom. Fanúšikov čaká trojica vysokých favoritov aj 2 šlágre v Ríme a Miláne.

Po voľnom piatku nastúpi v sobotu od 15:00 na Stadio Olimpico AS Rím proti SSC Neapol. Súboj susedov v TOP 5 má mierneho favorita v domácich v kurze @2,37 a klesajúcim trendom. Od 18:00 hostí Bologna Inter Miláno, ktoré úspešne zvládlo utorkový súboj v Brescii 2:1. Tentokrát však budú nerazzurri so Škriniarom iba miernym favoritom v kurze @2,10. Jednoznačnejší priebeh a víťazstvo hostí sa očakáva v FC Turín, kde v mestskom derby od 20:45 nastúpi Juventus. Kurz @1,58 na starú dámu klesá a môže to tak zotrvať až do víkendu.

Nedeľa od 12:30 patrí Atalante s Cagliari. Domáci zástupca Ligy majstrov je najväčším favoritom víkendu v Serie A s kurzom @1,28. Trojicu zápasov od 15:00 začíname v Janove, kde domáci hostia ako ľahký favorit Udinese v kurze @1,95. Podobne je na tom aj Verona, ktorá privíta Bresciu aj so Špalekom. Domáci sú favoritom v kurze @2,05 proti potápajúcim sa hosťom. Aj Lecce proti Sassuolo Calcio je miernym favoritom duelu o 15:00. V kurze @2,32 na Lecce nepredpokladáme jednoznačný úspech domácich. Susedia v spodnej časti tabuľky si môžu pokojne rozdeliť body. Od 18:00 sa vo Fiorentine predstaví Kuckova Parma. Po domácej prehre s Veronou bude outsiderom aj v zápase proti tímu Vincenza Montellu. Kurz na fialových je aktuálne na úrovni @1,59. Šlágrom 11. kola je súboj na San Siro medzi AC Miláno a SS Lazio Rím od 20:45. V absolútne vyrovnanom zápase veríme priebehu s nízkym počtom gólov a možnému úspechu hostí kvôli aktuálnej forme a postaveniu v tabuľke. Hostia možno nastúpia s Denisom Vavrom a aj kurzový trend na ich víťazstvo je málinko klesajúci.

Pondelok patrí tímom z dna tabuľky Serie A. Od 20:45 sa 4. novembra v Spale predstaví Sampdoria a v zápase, ktorý nemá kurzového favorita veríme skôr hosťom. 

Prajeme vám šťastný a úspešný výber svojich favoritov do víkendových tiketov v eTIPOS.sk.

CHCEM HRAŤ