Zatiaľ čo slovenské futbalové súťaže už zimujú, v TOP európskych ligách pokračujú predvianočné súboje ďalším kolom. Aj počas 50. víkendu roku 2019 nás čaká niekoľko atraktívnych chuťoviek. Program, šlágre a vybrané tipy z TOP 4 európskych líg sú tu pre vás.

Anglicko – 17. kolo Premier League s chuťovkou na Emirates Stadium

Líder Premier League je v pernom zápasovom tempe. Liverpool FC sa po úspešnom zápase Ligy majstrov v Salzburgu predstaví na MS klubov. V stredu zabojuje o finále na Education City Stadium v katarskom Ar-Rayyan. Deň predtým sa The Reds predstavia v B-éčkovej zostave vo Villa Parku v Carabao Cupe. Aj preto začínajú 17. kolo ako prví v sobotu 14. decembra od 13:30 doma proti Watfordu. Najväčší favorit na titul je obrovským favoritom v kurze @1,19. Zápasy prvého s posledným občas dokážu poriadne prekvapiť, preto by sme sa skôr priklonili k polčasovej alternatíve alebo k vyššiemu počtu gólov v zápase.

LIVERPOOL vs. WATFORD

Štvoricu zápasov od 16:00 odštartujeme v Burnley, kde sa predstaví vo výbornej forme hrajúci Newcastle United na čele so slovenským lídrom v bráne, Martinom Dúbravkom. Domáci sú miernym favoritom v kurze @2,03 v eTIPOS.sk a v prípade výhry sa dostanú za aktuálne 11. straky so stratou 1 bodu. Slabšia forma domácich nasvedčuje aj možnému prekvapeniu v podobe neprehry hostí. Jednou zo 4 kurzových „tutoviek“ 17. kola PL je víťazstvo Chelsea v súboji s AFC Bournemouth v kurze @1,26. Zápas 4. The Blues proti 15. tímu ligy by mal skončiť podľa očakávania a 3 bodmi pre domácich. Aj zverenci Brendana Rogersa, líšky z Leicester City sú podobným favoritom ako Chelsea. Kurz na výhru druhého tímu proti predposlednému Norwichu je @1,21. Prikláňame sa k pokračujúcej zelenej sérii majstra Premier League z roku 2016 s nižším počtom gólov v zápase. Sheffield United je v domácom stretnutí s Aston Villou favoritom s klesajúcim kurzom na domácich @1,87. Hostia pohybujúci sa v pásme nad zostupom však potrebujú bodovať. Sobotňajší program uzavrie duel Southamptonu s West Ham United od 18:30. Domáci sú favoritom v kurze @1,88 a v bitke o body k záchrane majú na kladivárov manko 1 bodu.

tipuj Premier league

Nedeľa 15. decembra dopraje fanúšikom 3 chuťovky. Od 15:00 si zmeria sily Manchester United s Evertonom a po zápase s Alkmaarom bude približne rovnakým favoritom aj proti Toffees v kurze @1,76. Atraktívne divadlo sľubuje duel úspešných zástupcov v európskych súťažiach. Wolverhampton si pozve Tottenham Hotspour a tím pod vedením Josého Mourinha je miernym favoritom v kurze @2,19. Zápas s dvoma portugalskými lodivodmi sa môže skončiť deľbou bodov.

15.12.2019 17:30 Arsenal Londýn vs. Manchester City 5,80 – 5,00 – 1,44

Najväčší ťahák víkendu je zároveň aj poslednou z „tutoviek“ 17. kola Premier League. V súboji Freddieho Ljungberga a Pepa Guardiolu očakávame vyšší počet gólov v zápase. Gunners budú chcieť zopakovať úspech z pondelka pri výhre 3:1 v derby vo West Hame. Prekvapením a zopakovaním posledného víťazstva z apríla 2017 nad Citizens by sa Arsenal opäť mohol pozrieť do prvej šestky Premier League. Klesajúci kurz @1,44 na hostí nie je lákavý. Skôr sa prikloníme k neprehre domácich Londýnčanov.

AKÝ JE TVOJ TIP? ARSENAL vs. MANCHESTER CITY

V pondelok 16. decembra od 20:45 uzavrie 17. kolo vyrovnaný duel medzi Crystal Palace a Brighton & Hove Albion. Súboj zo stredu tabuľky prinesie deľbu bodov rovnako ako ich posledné vystúpenie v Premier League.

Španielsko – 17. kolo LaLigy s tutovkou na Wanda Metropolitano v Madride

Aj LaLigu čaká 3-dňový víkendový maratón. V piatkovej predohrávke od 21:00 sa stretne 18-bodový Alavés s predposledným Leganes s 9 bodmi. Kurz na domácich rastie až ku kurzovej rovine. Dôvodom je absencia ghanského záložníka Mubaraka Wakasa a španielskeho obrancu Victora Laguardia , ktorí boli vylúčení v poslednom zápase pri prehre 0:3 v Granade. Leganes by si mohlo v tomto súboji siahnuť na body.

LALIGA NA eTIPOS.sk

Sobotu 14. decembra otvorí od 13:00 zápas Granady s Levante. Domáci hrajú doma druhýkrát v rade a budú favoritom v kurze @1,99 aj v blížiacom sa zápase o stred tabuľky. Hosťom bude chýbať vylúčený obranca Eliseo Falcon pri domácej prehre 2:4 s Valenciou spred týždňa. Priklonili by sme sa na stranu domácich. Od 16:00 má výkop duel Realu Sociedad proti FC Barcelona. Po zvládnutom zápase v Lige majstrov a pred stredajším už 243. El Clásicom budú Blaugranas favoritom v kurze @1,71. Kurz však mierne rastie aj pre spomínaný duel s Realom Madrid 18. decembra, tiež kvôli forme a 4. miestu v LaLige pre Real Sociedad. Vzájomné zápasy však jednoznačne ovládajú hráči FC Barcelona, preto sa prikláňame na stranu lídra LaLigy. Rovnakým, no domácim favoritom je Athletic Bilbao proti SD Eibar od 18:30 v kurze @1,71. Za hostí nenastúpi čilský útočník Fabian Orellana kvôli červenej karte pri prehre doma s Getafe 0:1. Sobotu ukončí jediná väčšia tutovka 17. kola v Madride na Wanda Metropolitano od 21:00. Atlético Madrid privíta CA Osasunu v kurze @1,40 na výhru Los Colchoneros. Hostia nemôžu počítať s obrancom Oierom, vylúčeným pri domácej remíze so Sevillou FC.

tipuj španielsku ligu

Getafe privíta v nedeľu od 12:00 Valladolid a pri aktuálnej forme a 5. mieste v tabuľke LaLigy  bude favoritom v kurze @1,65. Duel Celty Vigo a RCD Mallorca od 14:00 sa ponesie v znamení súboja Stanislava Lobotku a Martina Valjenta. Oba tímy delí iba bod v zóne na hranici zostupu. Favoritom v kurze @1,70 sú domáci, aj keď nastúpia bez vylúčeného útočníka z Uruguaja, Gabriela Fernandeza. Od 16:00 nás čaká kurzovo absolútne vyrovnaný zápas. Posledný Espanyol zabojuje o svoje prvé víťazstvo na domácom RCDE Stadium v sezóne. Morálne však má navrch hosťujúci tím. Postavenie v strede tabuľky a 3 výhry v rade dodávajú tímu sebavedomie pre možnosť obrať barcelonský tím o ďalšie domáce body. Tretia FC Sevilla si doma od 18:30 pozve CF Vilarreal ako favorit v klesajúcom kurze @1,65.

15.12.2019 21:00 CF Valencia vs. Real Madrid CF 3,55 – 3,85 – 1,91

Nedeľu a kompletné 17. kolo uzavrie atraktívny duel od 21:00 medzi CF Valencia a Realom Madrid. Biely balet sa bude chcieť dobre pripraviť na šláger v Barcelone. V súboji ôsmeho s druhým je favoritom v kurze @1,91 hosťujúci celok pod vedením Zinedina Zidaneho, aj bez potrestaného francúzskeho obrancu Ferlanda Mendyho. Naposledy sa v apríli v rovnakom súboji zrodilo víťazstvo domácich 2:1.

tipuj Valencia – real madrid

Nemecko – Vyrovnané 15. kolo Bundesligy odštartuje “anglický týždeň” v Nemecku

Piatkovou predohrávkou je od 20:30 súboj TSG 1899 Hoffenheim proti FC Augsburg. Favoritom stretnutia približného stredu tabuľky Bundesligy je v kurze @1,88 je domáci tím.

Sobota má svoj tradičný výkop od 15:30. Až 5 zo 6 duelov začína v tomto čase. Posledný 1. FC Kolín privíta hráčov Leverkusenu na ôsmom mieste. Favoritom sú hostia v kurze @1,80 a aj napriek prehre s Juventusom v Lige majstrov si na jar zahrajú vyraďovaciu fázu v 16-finále Európskej ligy. Priklonili by sme sa na stranu hostí. Dortmund po nadšení a postupe v LM cestuje do Mainzu ako favorit v klesajúcom kurze @1,61

Bayern bude mať čo robiť, aby sa prebral z ligového útlmu. Aktuálna 7. priečka sa vylepší po povinnej jazde s Werderom Brémy v kurze @1,14, aj bez potrestaného Javiho Martineza, či Kingsleyho Comana pre zranenie kolena. Dudova a Pekaríkova Hertha pod vedením Jürgena Klinsmanna privíta ako favorit v kurze @2,03 Freiburg. Víťazstvo bude veľmi dôležité pre záchranu pred dvoma náročnými stretnutiami v Leverkusene a M’gladbachu. Paderborn sa vymanil zo zostupového dna a v kurzovo vyrovnanom zápase by rád zabodoval aj proti Unionu Berlín. Kurz na 10. hostí má mierne klesajúci trend. Od 18:30 sa sobotný program ukončí zápasom Fortuny Düsseldorf a RB Lipska, v ktorom je ašpirantom na 3 body hosťujúci tím Juliana Nagelsmanna v kurze @1,44.

tipuj bundesligu

15. kolo sa ukončí v nedeľu 15. decembra 2019 dvoma zápasmi. Od 15:30 privíta VFL Wolfsburg lídra Bundesligy, Borussiu Mönchengladbach s Lászlóm Bénesom. V kurzovo vyrovnanom zápase evidujeme mierny pokles kurzu a nárast pravdepodobnosti na strane výhry hostí.

Pred 16. kolom, ktoré čaká na bundesligistov už od utorka, sa Schalke 04 ujme hostiteľskej úlohy v súboji s Eintrachtom Frankfurt ako mierny favorit v kurze @1,97. V prípade výhry by sa domáci pevne usadili v TOP 4 Bundesligy. V náročnom zápase očakávame aktívny odpor 11. Frankfurtu a možnú remízu.

tipuj bundesligu

Taliansko – 16. kolo Serie A so 4 tutovkami

Dve kolá pred vianočnou prestávkou čakajú taliansku Serie A. V sobotu sa môžeme tešiť na trojicu zápasov. Od 15:00 hostí Brescia tím US Lecce a po dlhej dobe bude favoritom stretnutia. Kurz @2,02 má klesajúci charakter a po potvrdení výhry v Spale sa môže domáci tím s Nikolasom Špalekom dostať nad pásmo zostupu. Prvou tutovkou kola je od 18:00 výhra SSC Neapol proti Parme Calcio v kurze @1,32. Partenopei sú po výhre s Genkom 4:0 bez Carla Ancelottiho na lavičke. Vystriedal ho Gennaro Gattuso a súboj s Parmou bude jeho premiérovým za SSC. Ide o súboj susedov v tabuľke Serie A na 7., resp. 8. mieste. Juraj Kucka, strelec jediného gólu hostí v Sampdorii, by sa mal opäť objaviť v základe a byť oporou svojho tímu ako v posledných zápasoch. Sobota 14. decembra patrí od 20:45 janovskému derby. FC privíta Sampdoriu v absolútne vyrovnaných kurzoch na oboch stranách. V zápase o dôležité záchranárske body sa môže zrodiť remíza. Domáci prišli o vykartovaných hráčov Pandeva a Agudela zo stretnutia v Lecce pri remíze 2:2.

NEAPOL vs. PARMA

Nedeľa 15. decembra je hlavným hracím dňom 15. kola Serie A. Od 12:30 privíta Hellas Verona hráčov FC Turín v súboji o stred tabuľky. Zápas nemá favorita, preto aj v tomto prípade veríme patovému výsledku. Od 15:00 je AC Miláno favoritom v klesajúcom kurze @1,54 proti US Sassuolo Calcio. Pokiaľ zverencom Stefana Pioliho vydrží forma, mohli by poskočiť z aktuálne 10. priečky Serie A. V Bologni v rovnakom čase nastúpi Atalanta Bergamo, ktorá zažila v Lige majstrov famózny comeback a postúpila do jarného osemfinále. Aj bez Duvana Zapatu bude favoritom v kurze @1,89. Posledný duel od 15:00 obstará stará dáma ako veľký favorit proti Udinese Calcio v kurze @1,24. Juventus s Ronaldom a Maurizziom Sarrim na lavičke bude chcieť odčiniť prehru s rímskym Laziom. Chýbať im bude vylúčený Juan Cuadrado zo zápasu v Ríme.

16. kolo Serie A uzavrieme v pondelok od 20:45 v Cagliari, kde aktuálne 4. tím ligy hostí Lazio Rím na 3. priečke. Zverenci Simone Inzaghiho sú favoritom v kurze @1,80. Cez víkend porazili Juventus a dopriali mu prvú prehru v sezóne, bez Denisa Vavra v základnej zostave. Po dôležitom zápase v Rennes majú na oddych iba 3 dni. Bude to však posledný duel Lazia v tomto roku, keďže dohrávku 17. kola doma s Veronou preložili na 8. januára 2020.

Všetkým fanúšikom futbalu a tipovania prajeme príjemný predvianočný víkend spojený so zábavou a výhernými tiketmi pri športových stávkach v eTIPOS.sk.

tALIANSKA SERIA A

Od 18:00 je podobným favoritom AS Rím v stretnutí so Spalom. Kurz @1,28 na víťazstvo Giallorossi by mal klapnúť aj napriek štvrtkovým povinnostiam v Európskej lige. Večerný program od 20:45 pripraví duel Fiorentiny s Interom Miláno. Sme zvedaví ako sa Nerazzurri so Škriniarom pod vedením Antonia Conteho otrasú po nesplnení cieľa v Lige majstrov. Kurz @2,05 na Internazionale môže do zápasu mierne stúpať.

tipuj aj iné športy