Okrem anglickej Premier League nás v ostatných TOP európskych ligách čaká posledné ligové kolo v roku 2019. V posledný predvianočný víkend ukončíme tohtoročný program Serie A, LaLigy aj Bundesligy. Počas 51. víkendu roku 2019 nás čaká niekoľko atraktívnych chuťoviek. Program, predikcie tipov a vybrané šlágre z TOP 4 európskych líg sú tu iba pre vás.

Anglicko – 18. kolo Premier League bez súboja lídra Liverpool FC

Líder Premier League je aj napriek absencii v 18. kole Premier League v poriadnom zápasovom tempe. Po úspešnom ťažení v domácej súťaži aj v Lige majstrov sa pokúsi pretaviť druhú účasť na MS klubov na svoj prvý triumf. Finálovým súperom mu bude CR Flamengo z Brazílie 21. decembra 2019 od 18:30. Bol by to už v poradí 7. titul v rade pre európskeho zástupcu. Po Spojených arabských emirátoch sa dejisko turnaja na dva roky presťahovalo do Kataru a Liverpool FC je najväčším kandidátom na zisk trofeje. V utorok 17. decembra v zostave s dorastencami s priemerným vekom 19 rokov neuspeli vo Villa Parku v Carabao Cupe po prehre 0:5. Kvôli nabitému programu bude 18. kolo bez lídra Premier League a duel vo West Hame sa prekladá.

Tipuj zápasy Premier league

Ako prvý zápas 18. kola štartuje v sobotu 21. decembra od 13:30 súboj Evertonu s Arsenalom. Oba tímy sú aktuálne pod drobnohľadom kvôli trénerským novinkám. V Londýne sa špekuluje o trénerskej anabáze Mikela Artetu, no hostí povedie v Goodison Parku Freddie Ljungberg, aj napriek prehre 0:3 doma so Citizens. Domáce karamelky by zas mal koučovať Carlo Ancelotti, ktorý prichádza po odchode z SSC Neapol. Výhra Toffees v klesajúcom kurze @2,29 by posunula Everton na rozdiel jediného bodu od Gunners v strede tabuľky.

Od 16:00 nás čaká 5 zápasov s totožným výkopom. AFC Bournemouth privíta Burnley. V súboji druhej polovice tabuľky je iba miernym favoritom domáci tím v kurze @2,33, ktorý naposledy zdolal na Stamford Bridge londýnsku Chelsea 1:0. Rovnakým favoritom je domáca Aston Villa proti Southamptonu. Po úspechu v Carabao Cupe sa bude snažiť odtrhnúť zo 17. miesta v súboji dvoch 15 bodových tímov. Kurz @2,32 by mohol byť víťazný spolu s 3 bodmi pre domácich. Trinásty tím tabuľky Brighton & Hove Albion je tiež nepatrným favoritom v kurze @2,17 proti 7. Sheffieldu United. Martin Dúbravka s Newcastlom má opäť šancu dostať sa do hornej polovice TOP 10 tímov Premier League. K tomu je potrebné zdolať Crystal Palace v kurze @2,42 v eTIPOS.sk. Predposledný Norwich City by rád nadviazal na remízu s Leicesterom a doma ich čaká ôsmy tím Wolverhampton Wanderers. Klesajúci kurz na hostí @1,93 však dáva tušiť, že favoritom na body sú zverenci Nuna Espirita Santa

21.12.2019 18:30 Manchester City vs. Leicester City 1,39 – 5,20 – 7,10

Záverečný zápas soboty postaví proti sebe dva tímy z TOP 3. Citizens pod vedením Pepa Guardiolu potrebujú vyhrať, ak chcú byť v kontakte s aktuálne druhým tímom, líškami pod vedením Brendana Rogersa. Kurz na domácich je najväčšou tutovkou víkendu v Premier League, no zároveň pôjde o atraktívny duel z čela tabuľky. Oba tímy uspeli v Carabao Cupe na pôde hostí. Očakávame nižší počet gólov v zápase. Posledných 10 duelov medzi súpermi má bilanciu 6-1-3 v prospech domácich.

Nedeľa uzavrie posledné predvianočné kolo dvoma zápasmi. Od 15:00 hostí potápajúci sa Watford FC hráčov Manchestru United, ktorí v týždni zdolali Colchester v EFL, resp. Carabao Cupe a 7. januára ich čaká prvé semifinále v derby so Citizens. Kurz @1,76 na hostí má klesajúci trend, čo by zverenci Ole Gunnar Solskjaera mohli troma bodmi potvrdiť.

22.12.2019 17:30 Tottenham Hotspur vs. Chelsea Londýn 2,34 – 3,65 – 2,75

Londýnsky šláger víkendu uzavrie 18. kolo Premier League. Piaty Tottenham hostí štvrtú Chelsea FC a v prípade výhry by sa hráči pod vedením José Mourinha bodovo dotiahli na zverencov Franka Lamparda. Za posledný rok sa tímy stretli 4-krát a vždy sa radoval domáci tím. Nechajme sa prekvapiť, či bude séria domácich výhier pokračovať. My sa prikláňame najskôr k remíze v slušnom kurze @3,65.

TIPUJ MANCHESTER CITY vs. LEICESTER

Španielsko – 18. kolo LaLigy s dvoma tutovkami v Barcelone a v Madride

Po bezgólovom El Clásicu v stredu 18. decembra sa v piatok začne 18. kolo LaLigy, posledné v tomto kalendárnom roku. Tradičnú predohrávku obstará duel SD Eibar proti Granade CF 20. decembra od 21:00. Favoritom je domáci tím v kurze @2,03. Očakávame vyrovnaný zápas tímov, ktoré v týždni zvládli svoje vystúpenia v Copa del Rey.

Sobota od 13:00 patrí Valjentovej Mallorce a po bode vybojovanom na pôde Celty Vigo budú chcieť čosi podobné vystrojiť aj proti FC Sevilla. Hostia sú však favoritom v kurze @1,71 aj preto, že domácim bude kvôli vylúčeniu vo Vigu chýbať Antonio Raillo, stabilný člen obranných radov. Prvou tutovkou víkendu je od 16:00 výhra FC Barcelona s Deportivom Alaves. Kurz @1,15 na blaugranas však nie je lákavý, skôr by sme odporučili viacgólový duel v podobe darčeka pre domácich fanúšikov, keďže v súboji s Realom Madrid sa ich diváci nedočkali. Alavés je jedným z najhorším tímov na ihriskách súperov a pri pohľade na ďalší zápas Barcelony s posledným Espanyolom až v novom roku je možné, že Valverde nebude šetriť svoje opory. Od 18:30 privíta Villarreal štvrté Getafe, ktoré má výbornú formu. Favoritom zostáva domáci tím v kurze @2,19 s rastúcim trendom. Sobotu 21. decembra ukončí súboj Realu Valladolid proti CF Valencia od 21:00. Favoritom sú hostia v kurze @2,14, ktorým nahráva vzájomná bilancia posledných 10 zápasov 5-4-1, pozícia v tabuľke, aj posledné sympatické vystúpenie doma s Realom Madrid. Prvé miesto v skupine Ligy majstrov je tiež potvrdením dobrej formy hráčov pod vedením Alberta Celadesa.

tIPUJ LAligu

Štvrtá adventná nedeľa 22. decembra začína zápasom od 12:00 medzi CD Leganes a RCD Espanyol Barcelona. V súboji dvoch posledných tímov LaLigy s 10 bodmi na konte je domáci tím v kurze @2,07. My by sme sa priklonili k neprehre hostí z Barcelony aj napriek miernemu pádu jednotky. Od 14:00 hostí CA Osasuna hráčov Realu Sociedad v kurzovo vyrovnanom zápase. Domáci by sa v prípade víťazstva dokázali bodovo priblížiť hosťom na 6. mieste. Real Betis Balompie privíta od 16:00 Atlético Madrid a favoritom v kurze @2,01 je tím Diega Simeoneho na piatom mieste tabuľky LaLigy. Zápas od 18:30 medzi UD Levante a Celtou Vigo so Stanom Lobotkom nemá kurzového favorita. Priklonili by sme sa k stávke bez remízy na domácich v slušnom kurze v eTIPOS.sk. Záver roka v LaLige pripravia zverenci Zinedina Zidana od 21:00 v domácom súboji proti Athletic Bilbao ako veľkí favoriti v kurze @1,38. Biely balet by sa podobne ako FC Barcelona mohol po bezgólovom El Clásicu nadchnúť pre gólovú a víťaznú rozlúčku s rokom 2019. Posledná zápasová bilancia 6-3-1 s Bilbaom to tiež potvrdzuje.

LaLiga pokračuje 19. kolom v novom roku od 3. januára 2020.

laliga na etipos.sk

Nemecko – 17. kolo preruší Bundesligu takmer na 1 mesiac

Piatkovou predohrávkou je od 20:30 súboj TSG 1899 Hoffenheim proti Borussii Dortmund. Hostia sa dozvedeli svojho osemfinálového súpera v Lige majstrov. Bude ním parížsky Saint Germain. Po domácej remíze s Lipskom by zverenci Luciena Favreho radi potvrdili výborný záver roka 2019 vítazstvom v kurze @1,76 . Aj my sa prikláňame k dvojke na štvrtý tím proti deviatemu.

Tradičný čas výkopu v sobotu 21. decembra 2019 od 15:30 má až 5 zápasov. Priamy súboj o miesto nad hranicou zostupu zvedie domáci 1. FC Kolín proti zdecimovanému Werderu Brémy. Hostia inkasovali za posledné 2 zápasy 11 gólov a majú 3 prehry v rade. Aj preto sú domáci capkovia miernym favoritom v klesajúcom kurze @2,18 po dvoch výhrach v rade. Priklonili by sme sa rovnako ku kurzovému trendu a výhre domácich. Zverenci Petra Bosza z Leverkusenu prichádzajú na ihrisko Mainzu v pozícii favorita v kurze @1,81. Budú chcieť odvrátiť sériu 3 prehier v rade a vylepšiť 7. priečku v Bundeslige.

Bayern Mníchov si pozve do Allianz Arény vĺčkov z Wolfsburgu a budú extrémnym favoritom podobne ako FC Barcelona doma s Alavésom v kurze @1,14. Ak by sme v tejto rozlúčke s rokom 2019 mali niečo predikovať, boli by to najskôr góly. Na príležitosť „nad 3,5 gólu“ v zápase dostanete v eTIPOS.sk kurz @1,81. Wolfsburg hrá tiež kvalitný futbal, ktorý potvrdil víťazstvom s Mönchengladbachom, či remízou so Schalke 04. Alternatívou by mohol byť aj tip na prekvapenie na neprehru hostí. Tých však v poslednom čase bolo v Bundeslige naozaj neúrekom.

Zápasy Bundesligy

Priamym súbojom o TOP 5 súťaže je stretnutie medzi Schalke 04 a Freiburgom. Víťazstvom v kurze @1,64 by domáci odskočili Freiburgu už na rozdiel 7 bodov. Lipsko je o niečo menšou kurzovou tutovkou ako Bayern. Privíta v Red Bull Aréne Augsburg a Julian Nagelsmann si nič iné ako výhru v kurze @1,25 nepripúšťa. Augsburg má však super-formu a vyšplhal sa z dna tabuľky na pokojné 10. miesto. Sympatický tím je v Bundeslige bez prestávky od roku 2011 a vyzerá to tak, že sa záchranárskym prácam túto sezónu vyhne. Aj v tomto prípade by sme sa vyhli absolútnej dôvere na favorita a skúsili tip na počet gólov alebo prekvapenie v podobe neprehry Augsburgu v Lipsku.

Sobotný program ukončí od 18:30 duel 18-bodovej Herthy Berlín proti druhej Borussii Mönchengladbach. Tím Dudu a Pekaríka konečne potvrdil víťazstvo z víkendu a uchmatol všetky body Leverkusenu počas týždňa v 16. kole Bundesligy. Kurz @2,18 na hostí je adekvátny, no vedeli by sme si predstaviť aj tretiu výhru v rade pre domácich pod vedením Jürgena Klinsmanna.

V nedeľu 22. decembra sa môžeme tešiť na dvojicu zápasov. Od 15:30 Fortuna Düsseldorf zabojuje o záchranárske body proti Unionu Berlín zo stredu tabuľky. Vyrovnaný duel nemá vyloženého kurzového favorita. Priklonili by sme sa k stávke bez remízy na domácich. Kalendárny rok 2019 ukončí v Bundeslige súboj posledného Paderbornu a dvanásteho Eintrachtu Frankfurt od 18:00. Hosťom jeseň vyložene nevyšla. Zlá bilancia na ihriskách súperov im dopriala iba 3 body a v Paderborne to budú musieť zmeniť. Víťazstvo v kurze @1,96 môže tím nabudiť pred druhou väčšou polovicou zápasov v roku 2020 aj pred playoff v Európskej lige proti Salzburgu.

Nemecká Bundesliga sa odmlčí až do 17. januára 2020 kedy pokračuje 18. kolom.

Zápasy Bundesligy

Taliansko – 17. kolo Serie A víťazné pre Juventus Turín

Aktuálne 17. kolo malo predohrávku v stredu 18. decembra, v ktorej Juventus zdolal Sampdoriu na jej pôde 2:1. Pre oba tímy Serie A pre rok 2019 skončila. Ďalšie pokračovanie je na programe už 5. januára. V piatok 20. decembra 2019 od 20:45 nás čaká druhý solo zápas 17. kola vo Fiorentine, ktorá privíta AS Rím. Kurzovo vyrovnaný duel by podľa nás mohol skončiť víťazstvom hostí v kurze @2,34.

Sobota 21. decembra patrí od 15:00 zápasu Udinese Calcio a Cagliari Calcio. Oba tímy prehrali svoje duely 16. kola a budú chcieť pred sviatočnou prestávkou potešiť svojich fanúšikov. Náročnejšia prestávka čaká domácich, ktorí sú nad pásmom zostupu iba o 2 body. Cagliari nebude v stretnutí pod tlakom, preto stávka bez remízy za @1,91 na hostí môže mať hodnotu. Inter Miláno s Milanom Škriniarom si pôjde doma s FC Janov po 3 body od 18:00. Kurz @1,38 má rastúci charakter, čo sa bude dať využiť až do výkopu a skúsiť prípadný hendikep na domácich. Nepredpokladáme úspech predposledných hostí. Posledným zápasom soboty je od 20:45 duel medzi FC Turín a Spal 2013. Kurz @1,70 na víťazstvo 8. domácich proti poslednému tímu tabuľky vyzerá lákavo.

Seria A – tipuj zápasy

Nedeľa 22. decembra má od 12:30 na programe atraktívny duel medzi Atalantou a AC Miláno. Oba celky naposledy stratili body. Relatívne výrazným kurzovým favoritom za @1,79 je domáca Atalanta, úspešná na oboch frontoch. V súboji 6. tímu proti 10. rossoneri by sme sa pri pohľade na kurzy priklonili k neprehre hostí. Pri naplnení kvalít a streleckej formy Piateka za hostí a Malinovskeho za domácich sa dočkáme vyššieho počtu gólov v zápase v podružnej stávke. V eTIPOS.sk je aktuálnych @1,66 na minimálne 3 góly v zápase.

Parma vyzve Bresciu Calcio od 15:00 ako favorit s klesajúcim kurzom @2,05. Proti sebe nastúpia slovenskí hráči Kucka so Špalekom. Parma po výhre v Neapole môže potvrdiť 3 body a využiť miernu únavu Brescie. Tá v týždni nezvládla potvrdiť domáceho víťazstvo s Lecce a prehrala 0:2 so Sassuolom. Kurz na triumf Parmy sa nám zdá viac ako prijateľný.  V rovnakom čase hostí Lecce Bolognu FC a tá je po výhre s Atalantou v miernej psychickej výhode. Prišla však o Brazílčana Danila, ktorý bude chýbať obrane hostí. Kurz na Bolognu @2,10 s klesajúcim trendom nie je príliš atraktívny a v priamom súboji v pásme tesne nad zostupom je pre nás hodnotnejší alternatívny kurz na domácich, napríklad v stávke bez remízy.

Tipuj taliansku Seria A

Celý program 17. kola Serie A ukončí večerný zápas od 20:45 v Sassuole, kde domáci privítajú trápiaci sa Neapol. Kurz na hostí bude rásť až do zápasu. Aktuálne evidujeme @1,64 na výhru SSC, čo absolútne nereflektuje pohľad na tabuľku, kde zverencov nového trénera Gennara Gattusa delia od hráčov pod vedením domáceho trénera Roberta De Zerbiho iba 2 body. Pri aktuálnej forme a morálke by sme sa tipu na víťazstvo hostí vyhli a vyskúšali mierne riskantnú stávku na výhru domácich za @4,50. V prípade úspechu by domáci preskočili partenopei v tabuľke Serie A. Malým otáznikom zostáva kratší odpočinok Sassuola po výhre v strede týždňa v Brescii 2:0.

Všetkým fanúšikom futbalu a tipovania prajeme šťastné a veselé sviatky. Tešíme sa ďalšie sumáre z TOP európskych líg aj po Vianociach. Želáme vám tiež príjemný predvianočný víkend spojený so zábavou a výhernými tiketmi zo športových stávok v eTIPOS.sk.

Tipuj aj iné športy