Pred nami je ďalší futbalový víkend v domácich ligových súťažiach. Ktoré zápasy 48. týždňa pútajú najväčšiu pozornosť tipujúcich a fanúšikov futbalu? Program, šlágre a vybrané tipy z TOP 4 európskych líg spolu so slovenskou najvyššou súťažou sú tu pre vás.

Slovensko – 17. kolo v znamení nedeľného šlágra v Žiline

Predposledné jesenné ligové kolo na Slovensku je rozdelené do 3 dní. V piatkovej predohrávke 29. novembra privíta od 18:00 FC Spartak Trnava hráčov MFK Ružomberok. Keďže sa duel odohrá na štadióne v Myjave, nepôjde o typickú domácu rozlúčku s ligovou jeseňou. Aj napriek miernej kurzovej favorizácii Trnavy @2,30 a smutnej udalosti počas týždňa v Ružomberku sa viac prikláňame k neprehre hostí. Siedmeho so štvrtým delia v tabuľke 4 body a práve hostia budú chcieť vrátiť Spartaku požičané z domácej augustovej prehry pod Čebraťom.

Sobota 30. novembra patrí štvorici stretnutí. DAC Dunajská Streda je v kurze @1,22 jednoznačným favoritom proti FC Nitra od 13:30. Žlto-modrí domáci chcú 3 bodmi potešiť divákov po minulotýždňovej blamáži v Michalovciach. AS Trenčín privíta na žilinskom Štadióne pod Dubňom od 14:00 Pohronie ako favorit za @1,43. Zápas by mal ovládnuť trenčiansky tím, aj napriek absencii Bukariho po vylúčení spred týždňa proti Trnave. V augustovom meraní síl AS prestrieľal posledné Pohronie na jeho štadióne 4:0. Zlaté Moravce by mali potvrdiť úlohu mierneho favorita v kurze @1,85 proti Senici. Súboj tímov, ktoré delia v tabuľke iba 3 body je dôležitý pre postupové ambície o prvú šestku. Rovnakú motiváciu má aj duel ôsmej Serede a desiatych Michaloviec, ktoré poškuľujú po TOP 6 z nahusteného stredu tabuľky s minimálnou stratou. Sereď je od 14:00 favoritom v kurze @2,27, ktorý však rastie aj kvôli výraznej výhre zverencov Jozefa Majoroša spred 7 dní proti DAC 5:0.

1.12.2019 15:00 MŠK Žilina vs. ŠK Slovan Bratislava 3,10 – 3,45 – 2,16

Pod Dubňom bude v nedeľu 1. decembra od 15:00 rušno. Veríme, že šláger 17. kola medzi šošonmi a belasými prinesie otvorenú partiu s množstvom šancí. Po augustovej remíze 1:1 v Bratislave sa pokojne môže zrodiť nerozhodný výsledok aj v Žiline. Žltozelení podľahli Slovanu v oboch posledných domácich stretnutiach. Naposledy sa tešili z výhry nad Slovanom pred vlastnými fanúšikmi v marci 2018. Slovan bude mať v nohách náročný súboj v Besiktasi, preto by bodový úlovok pre domácich nemusel byť problém. Kurz @2,16 na víťazstvo Slovana ešte mierne porastie do začiatku stretnutia.

Tipy 17. kola:

Spartak Trnava vs. MFK Ružomberok – výhra hostí v stávke bez remízy v kurze @2,05
MŠK Žilina vs. ŠK Slovan Bratislava – stávka bez remízy na domácich v kurze @2,15
AS Trenčín vs. Pohronie – výhra AS v hendikepe 0:1 v kurze @1,98
Zlaté Moravce vs. Senica – výhra domácich v kurze @1,85

tipuj Slovenskú ligu

Anglicko – 14. kolo odštartuje anglický týždeň v Premier League

Kompletný program 14. kola Premier League je vnorený do 2 dní. Až 6 zápasov sa odohrá v posledný novembrový deň. V sobotu štartujeme od 13:30 zápasom medzi tímami Steva Bruca a Pepa Guardiolu. Po zaváhaní v Lige majstrov si hráči Manchestru City budú chcieť napraviť chuť práve proti tímu z Newcastlu. Ten aj vďaka Martinovi Dúbravkovi drží druhý najnižší obdržaný počet gólov v tabuľke PL. Hosťom bude chýbať Agüero, preto očakávame aspoň mierny nárast kurzu na favorita z aktuálnych @1,19.

Od 16:00 pokračujeme 4 zápasmi. Burnley hostí Crystale Palace ako kurzovo rastúci favorit za @2,25. Posledné spoločné duely totiž výsledkovo ovládli hostia, ktorých od Burnley aktuálne delia 3 body v strede tabuľky PL. Chelsea FC by si ako favorit v kurze @1,29 mala hravo poradiť s West Hamom aj napriek náročnému duelu vo Valencii v Lige majstrov pri potrebnej remíze 2:2. Liverpool FC je proti Brightonu ešte väčším favoritom v kurze @1,21 v eTIPOS.sk. Trojicu sobotňajších tutoviek od 16:00 uzatvára Tottenham Hotspur na čele s José Mourinhom. Kurz na výhru kohútov proti AFC Bournemouth padá na terajších @1,39. Rovnaký trend má aj kurz na výhru Southamptonu od 18:30 proti Watfordu. Na výhru domáceho favorita nájdete zaujímavých @2,10.

Prvý decembrový deň je v nedeľu v znamení 4 duelov. Od 15:00 privíta Norwich City londýnsky Arsenal. Rastúci kurz na hostí k aktuálnym @1,80 spôsobuje štvrtkový zápas Arsenalu v Európskej lige UEFA proti Frankfurtu, nelichotivá séria bez výhry a tiež iba 5 strelených gólov na ihriskách súperov. Wolverhampton Wanderers privíta od 15:00 Sheffield United ako favorit za @1,91 s klesajúcim trendom a slušnou novembrovou bilanciou v domácej súťaži aj v skupine K v UEL. Predpokladáme výhru domácich na Molineux Stadium. Aj Leicester City by si v kurze @1,65 v eTIPOS.sk mohol poradiť doma s Evertonom po 6 výhrach v rade vrátane anglického pohára EFL. V rovnakom čase ako líšky hostia od 17:30 červení diabli Aston Villu. Kurz na Manchester United má aj kvôli európskym povinnostiam a pred náročným anglickým týždňom v Premier League mierne rastúci charakter. Stále sú však zverenci Ole Gunnar Solskjaera vysokým favoritom v kurze @1,49. Už v utorok 3. decembra pokračuje Premier League 15. kolom.  Počas 3 dní v týždni vzbudzuje najväčšiu pozornosť práve duel United so Spurs v stredu o 20:30, či bitka o Liverpool medzi The Reds a The Toffees v čase 21:15.

Tipy 14. kola

Tipy na favoritov: Chelsea FC za @1,29; Liverpool FC za @1,21; Tottenham za @1,39; Leicester City za @1,65; Manchester United za @1,49
Tipy na prekvapenie: Newcastle v stávke bez remízy @7,10; Norwich v stávke bez remízy @2,70
Atraktívne kurzy: výhra Wolves @1,91; výhra Southamptonu v kurze @2,10

tipuj premier league

Španielsko – LaLiga v 15. kole s 2 tutovkami a šlágrom v Madride

Aj LaLigu čaká 3-dňový víkendový maratón. Tím Stanislava Lobotku ho začne predohrávkou už v piatok 29. novembra 2019. Od 21:00 hostí Celta Vigo Real Valladolid a po výhre vonku pred týždňom bude favoritom v kurze @1,77.

Sobota 30. novembra od 13:00 patrí súboju medzi Deportivom Alavés a Realom Madrid. Hostia sú favoritom s kurzom @1,51. Real Sociedad privíta od 16:00 Eibar a v kurze @1,70 bude chcieť víťazstvom vylepšiť pozíciu v TOP 6.  Valjentova Mallorca si pozve v absolútne vyrovnanom zápase Real Betis od 18:30. Súboju tesne nad pásmom zostupu pristane remíza v kurze @3,40. Valencia ukončí sobotňajší program ako mierny favorit za @2,45 v lokálnom derby proti Villarrealu o posun zo stredu tabuľky LaLigy smerom nahor.

Druhou menšou tutovkou víkendu je výhra FC Sevilla doma proti Leganes v nedeľu 1. decembra od 12:00. Kurz @1,50 na Sevillu má kvôli povinnostiam v Európskej lige a vylúčeniu útočníka Ocampa pred týždňom mierne rastúci trend. Athletic Bilbao hostí od 14:00 Granadu a pri kurze @1,70 očakávame jeho výhru za 3 body v boji o pozície v TOP 6. Od 16:00 prichádza na rad stretnutie Espanyolu proti Osasune. Domáci stále bojujú o prvú domácu výhru v LaLige a opustenie predposledného miesta súťaže. Kurz na to, že sa im to na ôsmy-krát podarí je v eTIPOS.sk v hodnote @2,17. Getafe hostí od 18:30 Levante a je rovnakým favoritom ako Bilbao proti Granade od 14:00. Ide aj o rovnaké pozície v TOP 6, o ktoré spomínané 4 tímy bojujú.

Nedeľu uzavrie šláger 15. kola medzi Atléticom Madrid a FC Barcelona od 21:00. Zápasu svedčia vyrovnané kurzy. V prípade, že by na Wanda Metropolitano zvíťazili domáci hráči pod vedením Diega Simeoneho, dotiahli by sa v tabuľke LaLigy na Blaugranas. Barcelona sa po výhre s Dortmundom v Lige majstrov naladila lepšie na domácu súťaž, no v ňom veríme viac domácemu tímu. Stávka bez remízy v kurze @1,85 na Atlético vyzerá ako prijateľná ponuka.

Tipuj LaLigu

Nemecko – TOP favoritmi 13. kola Bundesligy sú Lipsko i Bayern

V úvodnom predohrávanom zápase 13. kola Bundesligy sa čaká víťazstvo favorita. V piatok 29. novembra privíta Schalke 04 hráčov 1. FC Union Berlín. Hostia sa po slabšom úvode chytili a 5. tímu tabuľky môžu narobiť problémy. Kurz @1,66 na Schalke je aj napriek poklesu stále atraktívny.

Sobotný program otvárajú 4 zápasy od 15:30. 1. FC Kolín hostí ako mierny favorit v kurze @1,91 FC Augsburg a potrebuje sa vymaniť zo zostupovej zóny. Ako favorit v kurze @1,81 pricestuje do Berlína šiesta Borussia Dortmund. Bude chcieť zabrániť Herthe bodovať pri jej snahe o záchranárske body. Dudov a Pekaríkov tím má nového trénera Jürgena Klinsmanna, preto očakávame neprehru domáceho tímu pri trénerskom debute bývalého úspešného kanoniera v Herthe Berlín. Prvý veľký favorit víkendu je RB Lipsko na pôde posledného Paderbornu. Kurz @1,38 na hostí sa nemusí zdať veľa najmä preto, že Paderborn získal naposledy bod v Dortmunde. Proti Lipsku, ktoré skvelým záverom získalo cenný bod s Benficou v Lige majstrov, sa to už poslednému tímu Bundesligy nemusí podariť. Hoffenheim hostí Fortunu Düsseldorf v mierne rastúcom kurze @1,66. Kým domáci by po výhre mohli nakuknúť do TOP 5, hostia zbierajú body k záchrane na 16. mieste. Sobotu uzavrie atraktívny duel medzi Bayernom Mníchov a Bayerom Leverkusen od 18:30. Po debakli, ktorý od Bavorov schytala CZ Belehrad a výhre Leverkusenu v Moskve, môžeme očakávať kvalitný výkon od oboch tímov. Favoritom v kurze @1,28 sú domáci, no duel dvoch zástupcov v Lige majstrov môže priniesť vyrovnaný priebeh. Svedčí o tom aj mierny nárast kurzu na Bavorov.

V nedeľu pokračuje 13. kolo Bundesligy súbojom Borussie M’gladbach a SC Freiburg od 15:30. Líder súťaže si víťazstvom zaručí prvé miesto aj po aktuálnom kole. Očakávame pokles kurzu na domácich aj s Lászlom Bénesom. Výhru jeho tímu evidujeme pri kurze na úrovni @1,59. VFL Wolfsburg si po povinnostiach v Európskej lige pozve Werder Brémy a bude miernym kurzovým favoritom v hodnote @2,18. V súboji tímov z opačných pólov tabuľky od 18:00 vidíme hodnotu práve vo výhre vlkov.

Dohrávkou 13. kola pondelkový zápas od 20:30, v ktorom 1. FSV Mainz hostí Eintracht Frankfurt. V spoločnom meraní síl Mainz doma s najbližším súperom neprehráva a bude to chcieť potvrdiť aj proti Eintrachtu. Ten však môže načerpať viac síl po štvrtkovom zápase v Londýne proti Arsenalu a vylepšiť si aktuálne 10. miesto v tabuľke Bundesligy. Evidujeme nárast kurzu na hostí, na ktorých výhru máme v eTIPOS.sk slušných @2,34.

tipuj budesligu

Taliansko – 14. kolo Serie A so 6 veľkými favoritmi

Sobota 30. novembra je prvým hracím dňom 14. kola Serie A. Začíname od 15:00 na Stadio Mario Rigamonti v poslednej Brescii, kde tím Fabia Grossa skúsi prelomiť sériu 5 prehier v rade. Súperom mu už bude šiesta Atalanta, ktorá je favoritom v kurze @1,49. Tím Nikolasa Špaleka je už aktuálne bez vyradeného Maria Balotelliho. FC Janov od 18:00 hostí FC Turín a potrebuje body na opustenie zostupových pozícií. Domáci sú miernym favoritom v kurze @2,39. Sobotňajší program ukončí duel ACF Fiorentina proti US Lecce. Domáci sú favoritmi najmä pre absencie hostí po bláznivom zápase pred týždňom proti Cagliari a remíze 2:2. Na 10. Fiorentinu evidujeme kurz @1,40.

Nedeľa 1. decembra patrí od 12:30 stretnutiu medzi Juventusom Turín a US Sassuolo Calcio. Stará dáma je tutovkou v kurze @1,25 aj napriek absenciám v podobe Costu, Chielliniho, Rabiota, či Alexa Sandra. Trojicu zápasov od 15:00 otvára duel Interu Miláno proti Spal 2013 ako favorit v kurze @1,27. Po úspešnom ťažení v Prahe v Lige majstrov sa tím Antonia Conteho s Milanom Škriniarom v zostave poľahky udrží v tesnom závese za lídrom Serie A Juventusom Turín. V dobrej forme hrajúca Kuckova Parma hostí AC Miláno na Stadio Ennio Tardini. Hostia sú favoritmi v kurze @2,06, no práve Parma si pred Rossoneri udržiava 4 bodový náskok na 9. mieste Serie A. Očakávame neprehru domácich. Lazio Rím s Denisom Vavrom privíta Udinese Calcio ako ďalší veľký víkendový favorit v kurze @1,28. Po pohárových povinnostiach povedú kroky Simone Inzaghiho za udržaním si 3. miesta v lige pre Rimanov. SSC Neapol sa zmieta v problémoch, no povzbudivý výsledok v Lige majstrov ho môže nabudiť pred zápasom doma s Bolognou od 18:00. Kurz @1,48 však do víkendu na domácich ešte porastie a pravdepodobnosť výhry SSC sa pomaličky znižuje. Prvý decembrový deň ukončí v Serie A duel Hellasu Verona proti AS Rím. Zaujímavý súboj ôsmeho s piatym môže skončiť nerozhodne, no favoritom sú rímski zverenci Paula Fonsecu v kurze @1,85.

Dohrávka 14. kola na nás čaká v pondelok 2. decembra, keď o 20:45 hostí Cagliari Sampdoriu Janov. Domáci postrádajú dvojicu vylúčených hráčov, ktorí sa s istotou neobjavia v zápase. Brankár Robin Olsen dostal až 4 zápasový dištanc a kvôli ruke a červenej karte bude mimo hry aj Fabrizio Cacciatore. Myslíme si, že aj napriek tomu si 4. Cagliari doma dokáže v peknom kurze @2,15 poradiť so Sampdoriou a udržať kontakt s čelom tabuľky, ktorej vládne Juventus v závese Interu a Lazia.

tipuj Serie a

Všetkým fanúšikom futbalu a tipovania prajeme úspešný víkend na prelome mesiacov. Veľa zelených tiketov a zábavy pri športových stávkach v eTIPOS.sk.

CHcem tipovať aj iné športy