Počet futbalových šlágrov sa v predvianočnom období zvyšuje aj vďaka anglickým týždňom v Premier League. Platí to aj pre 49. týždeň. Čaká nás posledné ligové kolo na Slovensku do zimnej prestávky a niekoľko atraktívnych víkendových chuťoviek. Program, šlágre a vybrané tipy z TOP 4 európskych líg vrátane slovenskej najvyššej súťaže sú tu pre vás.

Slovensko – 18. kolo so šlágrom Slovana s Dunajskou Stredou

Posledné ligové kolo pred zimnou prestávkou štartuje v sobotu 7. decembra 2019 od 14:00 štyrmi zápasmi. FC Nitra privíta AS Trenčín. Oba tímy naposledy prehrali 0:1 a záver roka budú chcieť odčiniť bodovým úlovkom. AS nastúpi naposledy s Petrom Kleščíkom, dlhoročnou oporou zadných radov, ktorý sa po zápase lúči so svojím zamestnávateľom. Miernym favoritom duelu je v kurze @2,27 hosťujúci celok, ktorý by sa po víťazstve mohol vrátiť do TOP 6. Pohronie chce pokoriť Sereď a potvrdiť 3 body proti Trenčínu zo súboja v Žiline. Kurz na výhru domácich @2,15 by sa pri tohtoročnej rozlúčke mohol zelenať. MFK Ružomberok privíta pod Čebraťom Zlaté Moravce a v kurze @1,73 pomýšľa na 3 body, o ktoré prišiel na Myjave so Spartakom Trnava. Ten cestuje do Michaloviec na zápas, ktorý nemá kurzového favorita. Vzájomné stretnutia týchto tímov priali skôr domácim a v priamom boji o TOP 6 súťaže budú chcieť úspešní domáci túto bilanciu potvrdiť.

7.12.2019 15:30 ŠK Slovan Bratislava vs. DAC Dunajská Streda 1,73 – 3,55 – 4,60

Šláger kola je na programe na Tehelnom poli v sobotu od 15:30. Po náročnom týždni zavŕšia belasí tohtoročnú časť sezóny opäť ako favorit. Po remíze v Žiline v lige a víťazstve 2:0 v pohári nad rovnakým súperom v stredu, prichádza na rad náročný duel pred štvrtkovou rozlúčkou v Európskej lige UEFA. Súboj prvého s druhým bude v znamení výborného zápasu, najmä po dvoch posledných prehrách Slovana na pôde súpera. Uvidíme, či sa na belasých prejaví únava zo stredajšieho pohára. Očakávame atraktívny futbal, v ktorom by sme mohli vidieť viac ako 2 góly v zápase v kurze @2,00 v eTIPOS.sk.

chcem tipovať slovenskú ligu

Bodkou za jesennou časťou sezóny bude duel Senice s MŠK Žilina v nedeľu 8. decembra od 18:00. Šošoni nezvíťazili už 5-krát po sebe a v kurze @2,22 na víťazstvo to budú mať náročné aj na Záhorí. Hosťom kvôli udelenému voľnu bude chýbať Róbert Boženík rovnako ako v pohári proti ŠK Slovan Bratislava pri prehre 0:2. Jeho pozíciu má zastať 20-ročný Poliak Kurminowski. Domáci remizovali v posledných dvoch stretnutiach a k patovému výsledku by mohol dospieť aj výsledok v Senici.

Anglicko – v 16. kole Premier League so 179. derby o Manchester

Anglický týždeň v Premier League zakončí víkendové 16. kolo. Začíname v sobotu tradične od 13:30 súbojom „modrých“, Evertonu s Chelsea FC. Po prehre tímu Marca Silvu v Merseyside derby 2:5 na Anfield sa Toffees dostali do pásma zostupu. Chelsea FC čaká dôležitý zápas s Lille už v utorok v Lige majstrov, preto aktuálny kurz na favorizovaných The Blues rastie k aktuálnym @2,04. Zápas môže dopadnúť akokoľvek, no po sérii 3 prehier Evertonu, bude v sobotu tím Franka Lamparda favoritom.

Od 16:00 majú výkop 3 zápasy. Líder z Liverpoolu cestuje do Bournemouth, kde bude favoritom v rastúcom kurze @1,46. Aj The Reds čaká dôležitý posledný zápas v skupine Ligy majstrov v Salzburgu, preto možno očakávať niektoré zmeny v zostave počas nabitého programu zverencov Jurgena Kloppa. Tottenham Hotspur privíta Burnley a bude chcieť odčiniť prehru na Old Trafford počas týždňa. Zverenci Josého Mourinha majú na ôsmom mieste iba dvojbodový náskok pred najbližším súperom, no kurz @1,44 môžeme považovať za slušný v rámci tipov na favorita. Posledný Watford bude miernym favoritom v súboji so siedmym Crystal Palace za @2,31.

TIpuj Premier League

7.12.2019 18:30 Manchester City vs. Manchester United 1,30 – 5,70 – 9,30

Záver sobotňajšieho programu pripraví derby v Manchestri. Nech to znie akokoľvek, Citizens sú zároveň najväčšou tutovkou víkendu v Premier League. V poradí už 179. derby proti sebe postaví 3. a 6. tím aktuálnej tabuľky Premier League. Celkovú bilanciu 53-52-73 z pohľadu City môžu domáci v úlohe favorita zmierniť. Posledných 5 duelov neskončilo remízou a červení diabli sa dokonca tešili z výhry na Etihad Stadium pred rokom a pol 2:3. Oba tímy sa v 15. kole naladili na víkend víťazne. Aj preto nás čaká pútavý zápas s možným gólostrojom. V eTIPOS.sk evidujeme kurz @2,21 na to, že uvidíme aspoň 4 góly.

Nedeľa 8. decembra 2019 patrí 4 zápasom. Od 15:00 Aston Villa hostí Leicester City a bude outsiderom proti výborne hrajúcim líškam okupujúcim 2. miesto PL. Kurz na zverencov Brendana Rogersa sa pohybuje na úrovni @1,75. V tom istom čase sa straky s Martinom Dúbravkom postavia doma v St. James’ Parku proti Southamptonu v priamom zápase nad pásmom zostupu. Duel nemá kurzového favorita a vykazuje možný remízový scenár. Predposledný Norwich po prehre v Southamptone bude chcieť využiť deň voľna naviac oproti spoľahlivo hrajúcemu Sheffieldu United. Mierny favoritom zostávajú hostia v kurze @2,38. Od 17:30 sa Brighton & Hove Albion postaví proti Wolverhamptonu Wanderes rovnako v zápase bez výrazného kurzového favorita. Myslíme si však, že kurz na hostí do víkendu mierne prepadne (aktuálne @2,75) aj z dôvodu úspešného zápasu s West Hamom a jednému dňu voľna naviac oproti Brightonu, ktorý navyše bude po náročnom stretnutí v Londýne s Gunners.

V pondelok 9. decembra uzavrie 16. kolo Premier League duel West Ham United proti Arsenalu Londýn. Freddie Ljungberg si na lavičke hostí odkrúti už svoj 3. zápas. Opäť ako favorit v kurze @1,91.

TIpuj Premier League

Španielsko – 16. kolo LaLigy s tutovkami v Barcelone a v Madride

Aj LaLigu čaká 3-dňový víkendový maratón. V piatkovej Mikulášskej predohrávke hostí Villarreal Atlético Madrid od 21:00. Klesajúci kurz na hostí má zatiaľ hodnotu @2,26. Oba tímy sa pokúsia napraviť jednogólové prehry spred týždňa.

Sobota 7. decembra od 13:00 patrí prvej tutovke celého 16. kola LaLigy. V súboji Realu Madrid proti trápiacemu sa Espanyolu Barcelona sa verí jednoznačne jednotke v kurze @1,19. Od 16:00 hostí Granada CF (10.) Alavés (14.) s kurzom @2,20 na jej výhru. UD Levante privíta CF Valenciu od 18:30. V očakávanom overovom zápase sú favoritmi hostia v kurze @2,20. Sobotu uzavrie druhá tutovka dňa. FC Barcelona hostí Valjentovu RCD Mallorca a nič iné ako výhra domácich za @1,13 sa neočakáva. Hostia nastúpia aj bez stabilného ľavého obrancu Agbenyenua vylúčeného v zápase s Betisom.

SD Eibar privíta v nedeľu 8. decembra od 12:00 CF Getafe. Súboj 16. tímu proti 7. nemá favorita. Od 14:00 má výkop duel Realu Betis Balompie proti Athletic Bilbao. Miernym favoritom sú domáci v kurze @2,30, ktorí by radi nadviazali na výhry doma s Valeniou a v Mallorce spred týždňa. Proti stojí piate Bilbao s náskokom 7 bodov na domácich a šnúrou 3 výhier v rade. Od 16:00 nastúpi Real Valladolid proti Realu Sociedad na Štadióne Josého Zorrillu. Favoritom je hosťujúce mužstvo a aktuálne 4. tím LaLigy v kurze @2,29. Celta Vigo so Stanislavom Lobotkom prichádza na pôdu posledného CD Leganes, kde odohrá od 18:30 ligový duel ako outsider s kurzom @2,33 na domácich. 16. kolo LaLigy ukončí stretnutie deviatej Osasuny s treťou FC Sevilla od 21:00. Favoritom sú hostia v kurze @2,18.

LALIGA NA eTIPOS.sk

Nemecko – 14. kolo Bundesligy so štvoricou favoritov

Najbližšie bundesligové kolo v Nemecku štartuje na Mikuláša v piatok 6. decembra súbojom Frankfurtu s Herthou. Favoritom v kurze @1,80 je domáci tím, ktorému však bude chýbať 25-ročný záložník Dominik Kohr pre vylúčenie v Mainzi. Dudov a Pekaríkov tím s novým trénerom Jurgenom Klinsmannom si pôjde po prvé body v jeho druhom zápase na lavičke tímu z Berlína od 20:30.

Sobota patrí pätici strestnutí s tradičným časom 15:30. Prvým vysokým favoritom je Borussia Dortmund, ktorá privíta Fortunu Dusseldorf. Aj pri absencii Matsa Hummelsa sú domáci pasovaní na víťazstvo v kurze @1,29 v eTIPOS.sk a tiež na posun z aktuálne 5. miesta Bundesligy. Borussia M’gladbach nastúpi v šlágri kola proti Bayernu Mníchov ako líder tabuľky. Favoritom je však majster z Mníchova aj napriek poslednej domácej prehre s Leverkusenom 1:2. V kurze @1,54 na hostí však nenachádzame hodnotu a zverenci Hans-Dieter Flicka môžu prísť v Borussia-Parku o body. Veľký a dôležitý zápas proti 4. tímu čaká v drese domácich aj slovenského reprezentanta Lászla Bénesa.

Tipuj

V súboji spodnej polovice Bundesligy medzi FC Augsburg a 1. FSV Mainz 05 je favoritom domáci tím v rastúcom kurze @2,28. Dôvodom môže byť trest pre domáceho záložníka Andreho Hahna v poslednom zápase v Kolíne. V poradí tretí vysoký favorit je RB Lipsko doma proti TSG Hoffenheim. Kurz 1,44 na domácich ma klesajúci trend. V prípade úspechu Bayernu a Lipska by sa zverenci Juliana Nagelsmanna dostali na čelo najvyššej nemeckej súťaže. Zaujímavo pôsobí duel Freiburgu (6.) proti Wolfsburgu (9.). Oba tímy delí iba bod a v kurzovo vyrovnanom zápase očakávame pokles na strane hostí s doposiaľ najlepšou defenzívou v celej súťaži. Sobotu ukončí duel Bayeru Leverkusen proti FC Schalke 04 od 18:30. Favoritom v klesajúcom kurze bude domáci tím, ktorý vybojoval cenné a šokujúce víťazstvo u Bavorov spred týždňa. Ak bude kurz @1,91 na výhru domácich úspešný, domáci farmaceuti sa bodovo dotiahnu na aktuálne tretie Schalke 04. V sobotu podvečer bude v drese domácich absentovať Jonathan Tah, 23-ročný stabilný hráč obrany Leverkusenu.

Nedeľa od 15:30 patrí súboju Unionu Berlín s predposledným 1. FC Kolín. Hosťom bude chýbať obranca Rafael Czichos, aj preto sa prikláňame na k víťazstvo domácich v kurze @2,17. Od 18:00 hostí Werder Brémy tím z dna tabuľky SC Paderborn. V poslednom zápase 14. kola sú Brémy štvrtým veľkým favoritom počas víkendu v Bundeslige v kurze na výhru @1,53. Radi by vylepšili aktuálne 13. miesto v súťaži.

Tipuj Bundesligu

Taliansko – 15. kolo Serie A má na programe 2 veľké šlágre

Mikuláš prináša atraktívny súboj Serie A už v piatok 6. decembra. Inter Miláno s Milanom Škriniarom privíta AS Rím a bude chcieť potvrdiť jednobodový náskok na čele súťaže pred starou dámou. Od 20:45 sú favoritom nerazzurri v kurze @1,88.

Atalanta hostí v sobotu 7. decembra od 15:00 Hellas Verona ako vysoký favorit v kurze @1,34. Tímy delia iba 2 miesta a 7 bodov v tabuľke Serie A. Precenenie domáceho favorita nám príde privysoké, no víťazstvo by Atalante nemalo uniknúť. Neistý je štart Ľubomíra Tuptu v drese hostí pre zranenie kolena. Aj SSC Neapol je relatívne vysokým favoritom na pôde Udinese. Partenopei okupujú 7. priečku Serie A a zverenci Carla Ancelottiho budú chcieť odčiniť poslednú domácu prehru s Bolognou 1:2. Udinese cez týždeň zdolalo v Coppa Italia práve Bolognu 4:0. Kurz @1,73 na SSC sa v tomto ponímaní zdá lákavý, preto sa nechajme prekvapiť, ako tento duel dopadne.

Ďalším šlágrom 15. kola Serie A je súboj Lazia Rím a Juventusu Turín. Duel tretieho proti druhému s poriadnou sériou oboch tímov bez prehry sľubuje atraktívne divadlo. Možno aj s účasťou Denisa Vavra v zostave domácich. Hosťom bude s určitosťou chýbať Sami Khedira kvôli operácii ľavého kolena, Douglas Costa aj Giorgio Chiellini. Iba veľmi miernym favoritom zostávajú „zebry“ s Ronaldom v kurze @2,41. Zápas má výkop od 20:45 ako posledný zo sobotňajšieho programu talianskej najvyššej súťaže.

TIPUJ SERIE A NA eTIPOS.sk

Šesticu stretnutí nedeľňajšieho programu otvára od 12:30 duel medzi US Lecce a FC Janov. V súboji spodnej časti súťaže nemáme výrazného kurzového favorita. Očakávajú sa však viac ako 2 góly v zápase. Zápas zo stredu tabuľky od 15:00 medzi FC Turín a ACF Fiorentína má iba mierneho favorita v domácich. Zverenci Waltera Mazzariho a Vincenza Montellu zvedú veľmi vyrovnaný súboj, ktorý môže pokojne skončiť remízou. Na chvoste Serie A sa usídlili Spal 2013 a Brescia Calcio. Práve tieto dva tímy si to rozdajú rovnako od 15:00 na Stadio Paolo Mazza. Po skutočne zlej sérii Brescie je favoritom domáci celok v klesajúcom kurze @2,05. Sassuolo po zisku bodu v Turíne poškuľuje and skalpom štvrtého Cagliari od 15:00. Kurzovo je minimálnym favoritom, no vyššiu hodnotu vidíme v kurze na hostí za aktuálnych @2,70 v eTIPOS.sk.

Od 18:00 privíta v slušnej forme hrajúca Sampdoria Kuckovu Parmu. Favoritom sú domáci v kurze @2,05. Posledným zápasom 15. kola Serie A je konfrontácia Bologne s AC Miláno od 20:45. Zápas bez kurzového favorita vyzerá príliš vyrovnane. Málinko viac by sme sa priklonili na stranu AC Miláno v kurze @2,43. Zverenci Stefana Pioliho naposledy zdolali Parmu na jej pôde a nehrali zápas pohára ako Bologna v stredu 4. decembra 2019.

TIPUJ SERIE A

Všetkým fanúšikom futbalu a tipovania prajeme príjemného Mikuláša a tiež úspešný víkend spojený so zábavou a výhernými tiketmi pri športových stávkach v eTIPOS.sk.