Dovolenky sú v plnom prúde, kto na nej ešte nie je, užíva si chvíle voľna na záhrade, či na kúpalisku. Ale v NHL sa stále maká a bojuje o Stanleyho pohár. Rozhodne sa už v piatom zápase?

Colorado vyhráva v sérii s obhajcom trofeje z posledných dvoch ročníkov, mužstvom Tampy Bay, 3:1 na zápasy. Lavíny najskôr doma uspeli dvakrát v rade, Tampa kontrovala triumfom 6:2, no štvrtý duel prehrala po zásahu Nazema Kadriho 2:3 po predĺžení.

A tak sa tím okolo hviezd Gabriela Landeskoga, Nathana MacKinnona či Calea Makara vracia pod Rocky Mountains hneď s dvoma majstrovskými mečbalmi. Využije tím Avalanche hneď prvý?

Podľa našej predikcie ÁNO.

Colorado je už v základnej časti ukazovalo konzistentné výkony. Dominantná hra vpredu, ale aj veľká kvalita vzadu. To sú lavíny. Svoju silu následne dokonale preukázali aj v play-off, kde najskôr sfúkli Nashville, St. Louis im síce narobilo problémy, ale postup sa dostavil. Vo finále konferencie následne nedalo mužstvo trénera Jareda Bednara šancu ani Edmontonu. No a aj finálové vedenie 3:1 na zápasy nedáva veľké šance pre Tampu na to, aby sériu otočila.

Samozrejme, neradno podceňovať a odpisovať šampiónov z posledných dvoch ročníkov. Mužstvo, kde pôsobí aj náš Erik Černák, je hrdé, vyspelé, bojovné a rovnako tak vie, že ani za stavu 1:3 na zápasy nemôže panikáriť a vzdávať sa. Na druhej strane, tím trénera Jona Coopera je doráňaný, viac unavený. Výhra v Colorade by bola už menším zázrakom.

TIP TIPOSU:

Colorado – Tampa Bay – 1

Prvá tretina – 1

Gól C. Makar – ÁNO

chcem tipovať