V zámorí sa rozohralo finále snov. Top tím posledných rokov a víťaz posledných dvoch ročníkov Stanleyho pohára, Tampa Bay, čelí ambicióznemu Coloradu, ktoré má vo svojom strede množstvo hviezd. Ako dopadne séria? Tipni si s TIPOSom.

Finále má opäť aj slovenskú príchuť, dres Tampy totiž oblieka Erik Černák. No a práve s ním sa spája špeciálna promo akcia.

Tipni si 2. zápas finále NHL v herni eTIPOS.sk a získaj bonus 5 €, ak Erik Černák získa kanadský bod (gól alebo asistencia). Ako na to? Stačí si natipovať ľubovoľnú stávku za minimálne 10 € s kurzom aspoň 1,50. Ak ti tip nevyjde, ale Černák získa bod, dáme ti 5 € ako „bolestné“.

No a ako by sa mohla séria vyvíjať?

Už úvodný duel ukázal, že nás čaká skvelé hokejové divadlo. Colorado viedlo 2:0 i 3:1, napokon však duel šiel do predĺženia. Avalanche ho vyhrali 4:3pp, no z pohľadu Tampy to nič hrozné neznamená. Veď napríklad aj v predošlej sérii prehrávali s NY Rangers na zápasy 0:2 a napokon vyhrali 4:2.

„Je to niečo veľkolepé, že sme sa trikrát za sebou prebojovali do finále. Ako dieťa vyrastajúce v Kanade vždy snívate o tom, že vaše meno bude raz vyryté na Stanleyho pohári. Keď sa to podarilo prvýkrát, bol to splnený sen, keď sme to dokázali druhýkrát, tiež to bolo ako zo sna. Tretíkrát je to už niečo ťažko predstaviteľné,“ povedal na začiatku série tréner Tampy Jon Cooper.

Ofenzívu jeho mužstva ťahá Nikita Kučerov, ktorý tretí rok za sebou vedie produktivitu tímu vo vyraďovačke (24 bodov v 18 zápasoch). Dôležité góly strieľajú aj kapitán Steven Stamkos a český krídelník Ondřej Palát, v defenzíve je stálicou Švéd Victor Hedman.

Slovenského fanúšika môže tešiť, že v obrane podáva spoľahlivé výkony aj Černák, ktorý je tretí najčastejšie bodyčekujúci hráč play off.

Colorado prehralo v tohtoročnej vyraďovacej časti iba dva zápasy – sériu 2. kola zvládlo proti St. Louis 4:2. Predtým si poradilo s Nashvillom v štyroch dueloch a rovnako expresne rýchlo vyradilo aj Edmonton vo finále Západnej konferencie.

Colorado vstúpilo do play off s brankárskou jednotkou Darcym Kuemperom, ktorý chytal spoľahlivo, no v prvom zápase finále Západnej konferencie proti Oilers utrpel zranenie v hornej časti tela. Parádne ho nahradil Čech Pavel Francouz, Kuemper je však už späť a vychytal prvú výhru vo finále.

V obrane šampióna Západnej konferencie vytŕča svojimi výkonmi 23-ročný Cale Makar, ktorý už v mladom veku dominuje v lige a s 22 bodmi (5+17) v 15 zápasoch vedie tímovú produktivitu. Ofenzíve velia Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen a kapitán Gabriel Landeskog.

Jedno aj druhé mužstvo má v tíme veľa hviezd. Naďalej nás tak môže čakať skvelý hokej. Poďme sa zahrať na Sybilu, akoby to mohlo dopadnúť:

3. zápas – vyhrá TAMPA

4. zápas – vyhrá TAMPA

5. zápas – vyhrá COLORADO

6. zápas – vyhrá TAMPA

7. zápas – vyhrá TAMPA

Stav série: 4:3 pre TAMPU

chcem tipovať