Kasíno ako ich poznáme v tradičnej podobe majú letitú históriu. Monaco, Reno, Las Vegas. Miesta, kam by sa aspoň raz za život chcel objaviť nejeden smrteľník a pokúšať šťastie vo veľkom. Kto sa však bojí lietať alebo ho nelákajú masy ľudí s obľubou navštívi kasíno z pohodlia domova prostredníctvom online verzie.

Hráči eTIPOS.sk určite dobre vedia, koľko benefitov a aké široké možnosti na skvelé výhry majú vďaka bohatej ponuke slotov, kartových hier či rulety.

Ako však vznikali online kasína? Kam až siaha ich história? To sa dozviete na nasledujúcich riadkoch.

Zrod v Karibiku

Online kasína sa objavili na mape sveta, teda, internetu, v roku 1994. Karibský štát Antigua a Barbuda vtedy upravil zákon tak, aby firmy z celého sveta mohli na základe voľného obchodu prevádzkovať online kasína.

Nasledujúci rok sa tak na trhu objavili prvé online kasína – The Haming Club a InterCasino.

Parafrázou slávnej vety prvého muža na mesiaci Neila Armstronga: Bol to malý krok pre kasíno, ale obrovský skok pre online hazard.

Raketový nárast

Rozmach internetového hrania bol raketový. Zatiaľ čo v roku 1996 fungovalo po celom svete len 16 online kasín, o rok neskôr ich bolo 200.

Dnes je online hazard dostupný po celom svete, točia sa v ňom miliardy eur.

Ruleta, poker, blackjack, kocky, stieracie žreby, bingo, keno, no najmä hlavný produkt online kasín, automaty, si získavajú čoraz viac priaznivcov.

Veľký boom online kasín okrem dostupného internetu podporil aj oproti 90-tym rokom výrazne zjednodušený softvér, no a v neposlednom rade licencia na prevádzkovanie online hier.

V Európskej únii sa stala kolískou online hazardu Malta, ktorá vydávala licencie, na základe ktorej poskytovali spoločnosti služby v celej Európskej únii.

Zábava na nezaplatenie

Pred desiatkami rokov sa zvykol hovoriť, že niet pohostinstva bez hracieho automatu. V dnešnej modernej dobe sa väčšina z nich presunula do online priestoru, čo so sebou prináša najmä efekt komfortu.

Zábava z pohodlia gauču je na nezaplatenie. Nikto vás nevidí vstupovať do herne či kasína, stačí vám počítač, tablet či mobil a zábava a lákavé výhry máte na dosah ruky.

Ďalším benefitom je možnosť vyskúšať si jednotlivé druhy online automatov zdarma.

Navyše. Ponuka vyššieho percenta výplaty – payout – sa pohybuje v priemere nad 95%. V porovnaní s automatmi v kamenných kasínach to je o  10% viac.

Široká škála bonusov

Hlavným rozdielom online hracích automatov oproti kamenných však je počet valcov. Kým trojvalcové obsahujú poväčšine iba pár výherných línií, u päť a viacvalcových automatov sa ich počet šplhá omnoho vyššie.

Ale dosť už slov. Objavte aj vy čaro online kasín, ale, buďte pritom zodpovední. Myslite na to, že primárne aj v online hazarde treba myslieť na zábavu. Nie na zbesilé naháňanie sa za veľkou výhrou. Prečítaj si o benefitoch online kasína eTIPOS.sk.

chcem hrať