TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. podpísala s Asociáciou profesionálnych hokejových klubov (APHK) zmluvu o generálnom partnerstve. Od tejto sezóny nesie hokejová extraligová súťaž oficiálny názov TIPOS EXTRALIGA. Partnerstvo so slovenským hokejom je tiež v súlade s marketingovou stratégiou spoločnosti.

Štátna lotéria TIPOS uzavrela s APHK zmluvu o generálnom partnerstve na obdobie 3 rokov, pričom po tomto období má TIPOS právo na predĺženie kontraktu o ďalšie 2 roky. TIPOS tak bude v danom formáte a pod týmto názvom partnerom slovenského hokeja nadchádzajúcich 5 rokov. Od tejto sezóny sa tak mení branding na dresoch, helmách hráčov a na hracích plochách štadiónov.

„Rokovania neboli jednoduché, ale stretli sme sa s veľkou profesionalitou zo strany APHK, Slovenského zväzu ľadového hokeja a v neposlednom rade Tipsportu, s ktorým sme sa dohodli na sublicencii,“ zhodnotil Marek Kaňka, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva TIPOS, národnej lotériovej spoločnosti, a. s. „TIPOS je dlhodobo najväčším donorom športu na Slovensku. Preto sme sa k slovenskému hokeju v týchto neľahkých časoch postavili zodpovedne a rozhodli sme sa pomôcť. Hokej, ako slovenský národný šport, nesmie chýbať ani ako jeden z dôležitých komponentov marketingovej stratégie našej spoločnosti,“ dodáva Kaňka.

Čo prináša aktuálna sezóna:

  • generálnym partnerom najvyššej ligy je TIPOS
  • nový názov TIPOS EXTRALIGA
  • nové logo TIPOS EXTRALIGA
  • značka TIPOS na štyroch miestach na dresoch hráčov
  • značka TIPOS na helmách hráčov
  • reklama TIPOS na štadiónoch (stredový kruh, okolie bránky, mantinely)

TIPOS je najväčším donorom športu na Slovensku. Každoročne podporuje športové zväzy a množstvo projektov zo športovej oblasti. Aj v roku 2020 TIPOS pomáha mnohým takýmto projektom, stal sa partnerom, športovým sponzorom, rovnako spoločnosť poskytla viacero finančných darov. Je hrdým exkluzívnym partnerom Slovenského olympijského a športového výboru už niekoľko rokov a inak tomu nie je ani v roku 2020.