KENO 10 patrí medzi ‚oddychové‘ hry, pre zábavu. Tiket sa dá podať už za 30 centov, pričom v danej chvíli asi aj samotní hráči dúfajú v aspoň malú výhru niekoľkých eur. Z osudia sa žrebuje 80 čísel, pravdepodobnosť výhry tak veľká nie je. Kto však verí vo vyššie sily a pani šťastenu, vie sa dočkať parádnej odmeny.

A presne takýto prípad sa nedávno udial. Počas sobotňajšieho žrebovania (20. marca) totiž hráč vo Žilinského kraja vyhral neuveriteľných 600 000 €!

Áno, znie to pre mnohých priam rozprávkovo, ale aj v hre KENO 10 sa dajú vyhrať sumy porovnateľné s lotériami LOTO či Euromilióny.

Poďme sa teda pozrieť po stopách výhercu.

Na tiket umiestnil maximálny počet čísel – 10, pričom vyplnil dva stĺpce. Svoju stávku sa rozhodol zopakovať až na sedem žrebovaní, vklad na jeden tip činil 1,20 €. Keď k tomu pripočítame aj hru KENO PLUS ČÍSLO, za svoj tiket zaplatil necelých 34 eur. A potom sa už len mohol usadiť v pohodlí domova a počas žrebovaní pravidelne kontrolovať, ako sa darí jeho číslam.

Životná trefa prišla počas piateho žrebovania. Z osudia 80 čísel sa vždy vyžrebuje dvadsať čísel. Ak chcel hráč pomýšľať na státisícovú výhru, musel trafiť z podanej desiatky čísel každé druhé. A presne to sa stalo!

Možno až neveriacky sa prizeral, ako na jeho tikete krúžkuje jedno číslo za druhým, až sa dostal k finálnej desiatke. Okrem toho uhádol aj KENO PLUS ČÍSLO, teda číslo, ktoré bolo vyžrebované ako posledné v poradí.

Summa summarum, za všetkých sedem žrebovaní vyhral neskutočných 600 004,80 eura.

Ako sa samotný hráč neskôr vyjadril, svoje šťastné čísla mal vopred vybrané. Na hracie tikety ich umiestňuje 20 rokov, žiaden súvis s dátumami narodenia či inými významnými míľnikmi jeho života či života jeho blízkych v nich ukryté nie sú. „Nič také. Ale držím sa ich a podávam ich pravidelne už dve desaťročia. Teraz to konečne vyšlo. No a keď sa to podarilo, bol by hriech v hraní nepokračovať. Napokon, presvedčil som sa, že moje čísla sú výherné,“ pousmial sa šťastný výherca viac ako 600-tisíc eur.

Hra KENO 10 tak potvrdila, že pri kuse šťastia dokáže obšťastniť a odmeniť verných tipérov. Ale kto vie, ďalší výherca šesť či sedemcifernej sumy môže byť hráč, ktorý svoj tiket podá premiérovo.

Koho lákajú veľké výhry, môže si na tiket zadať až desať čísel. Kto sa radšej drží pri zemi, môže si zvoliť stávku hoc i na jedno číslo. Možností ako hrať KENO 10 je veľa. Ktorú si zvolíte vy?

hrať Keno