Leto, pohoda, nealko či alko pivo, langoš, hot-dog. Idylka, ktorú si v týchto dňoch vychutnávajú tisícky Slovákov. Nájsť príjemné kúpalisko či prírodnú vodnú plochu nie je vôbec nezvyčajné. Poznáte však skutočné vodné skvosty Slovenska?

Ísť k moru je pre mnohých Slovákov priorita roka, ale perfektný oddych môžete zažiť aj na Slovensku. Navyše, pri vode sa dá spojiť aj príjemné s užitočným. Napríklad podaním lotérie LOTO, ktorá sa žrebuje v stredu a v nedeľu.

A ktoré vodné plochy by ste rozhodne vo voľnom čase mali navštíviť?

PLAVECKÝ ŠTVRTOK

Bratislava má priamo v mestských štvrtiach či blízkom okolí množstvo jazier. Na väčšine z nich sa ťažil v minulosti štrk, preto sú pláže kamienkové.

Dedinka Plavecký Štvrtok, ktorá sa nachádza len dvadsať minút od mestskej časti Dúbravka, má však iné špecifikum – ťažil sa tu piesok, a tak miestne pláže pripomínajú Taliansko. No a okolie? Kto pozná Záhorie vie, že všade nájde vysoké borovicové stromy, ktoré sú zas príznačné pre chorvátske pobrežie.

Bufety by ste tu hľadali márne, pohodu však určite áno.

VEĽKÉ KOLPAŠSKÉ (STUDENSKÉ) jazero

Príznačnou črtou Banskoštiavnického regiónu sú tajchy. Kedysi slúžili baniam, dnes sa z nich tešia rekreanti. Platí to aj pre tajch v obci Banský Studenec, v ktorom je príjemná teplá voda.

Navyše, odkedy tu nájdu turisti vybudovanú pláž, život tu nabral iné obrátky. Chatky, bufet a kabínky sú samozrejmosťou, a hoci iné atrakcie chýbajú, krásna príroda a pohoda pri vode návštevníkom všetko vynahradia.

VINIANSKE JAZERO

Že na východe nič nie je? Ale kdeže! Dôkazom je aj toto krásne jazero v Košickom kraji. To sa nachádza uprostred čarovnej prírody.

Chytať ryby, člnkovať sa? Na jazere žiaden problém. Kto má rád aj športy, môže si zahrať plážový volejbal, vyznávači vodných športov si môžu vyskúšať jachting či iné atrakcie.

podaj loto aj od tohto jazera

NITRIANSKE RUDNO

Kemping? Vodné bicykle? Jachting? Rybolov? Surfovanie? To všetko nájdu návštevníci v Nitrianskom Rudne. Vodná plocha na hornej Nitre v okrese Prievidza je miestom, ktoré sa oplatí navštíviť na krátku dovolenku na Slovensku.

Navyše, v okolí môžete navštíviť aj krásne Bojnice s jedinečným zámkom a ZOO.

TEPLÝ VRCH

Už z názvu je jasné, že voda v tejto vodnej nádrži je teplá. Dokonca má prívlastok ako najteplejšia vodná plocha na Slovensku.

Nachádza sa v okrese Rimavská Sobota medzi obcami Teplý vrch, Drienčany a Budikovany.

K dispozícii je pre návštevníkov nielen vodná plocha, ale aj blízke pláže, kde sa zvyknú konať počas leta koncerty.

hraj loto