Vyhrať 58 miliónov zmení každému človeku život od základov. O to viac, ak ide o veľké prekvapenie. Okrem toho, že sa razom stratia všetky finančné starosti, vynára sa aj otázka ako si ďalej usporiadať život. Výhra je bez najmenších pochybností na prvý pohľad majestátna. Pozreli sme sa na to, čo to všetko v praxi obnáša stať sa jej majiteľom.

Práca na niekoľko životov

Jednou z výhod vyhrať niekoľko miliónov je získať možnosť slobodne sa rozhodnúť, či pokračovať vo svojom zamestnaní alebo zvoliť iný spôsob života. Nie je potrebné mať danosti matematického génia, aby bolo na prvý pohľad jasné, že zarobiť 58 miliónov pri pravidelnom mesačnom príjme by trvalo veľmi dlho. Skúsme si to priblížiť.

Oficiálne údaje prezrádzajú, že na začiatku roka 2020 zarobil Slovák v priemere 1 086 €, čo predstavuje približne 760 € nachádzajúce sa už priamo na jeho účte.  Prepočty ukazujú, že na zarobenie 58 miliónov € je potrebné za túto mzdu odpracovať 76 315 mesiacov, čo predstavuje viac ako 6 359 rokov. Priemerný Slovák by na zarobenie jackpotu potreboval hneď niekoľko životov. A to ešte nespomíname žiadne výdavky spojené s bežným životom.

Poviete si, že pri lepšom mesačnom príjme to predsa nemôže trvať tak dlho?

Skúsme teda zvoliť menej tradičný príklad a predstavme si Slováka, ktorého mesačný príjem predstavuje 5 000 € v čistom. Dokonca aj ten by musel na sumu 58 miliónov pracovať neuveriteľných 11 600 mesiacov, teda 966 rokov.

Ešte stále sme vás nepresvedčili, že výhra 58 miliónov je naozaj veľkolepá? Pozrime sa na to teda z opačného konca. Slovák pracuje približne 43 rokov v prípade, že sa rozhodol rovno po strednej škole nastúpiť do zamestnania. Na to, aby si na dôchodok zarobil 58 miliónov € by musel za jeden rok zarobiť 1 348 837 €, čo za jeden mesiac predstavuje 112 403 €.   Tomu sa hovorí zamestnanie snov. Takým príjmom sa môže málokto pochváliť.

Nie nadarmo sa hovorí, že výhra v lotérii je naozaj niečím špeciálnym. Vstúpite aj vy do klubu milionárov? Skúste svoje šťastie na eTIPOS.sk!

Držíme palce.

chcem hrať