Hokejové finále bude mať napokon pomerne očakávané zloženie. Po tom, čo v 1. kole vypadol Slovan sa udržali v hre ďalší favoriti Košice a Zvolen. A hoci ich série trvali sedem zápasov a oba tímy museli otáčať z 2:3 na 4:3, pozíciu favorita napokon zvládli. A tak si zahrajú o titul. Prvý duel je na programe už v nedeľu.

tipuj finále

HC KOŠICE

Cesta východniarskeho giganta do finále bola skutočne pozoruhodná. Košice začali sezónu katastrofálne, po úvodných kolách boli dokonca posledné. Mužstvo sa však postupne kreovalo, našlo si svoju tvár a pod vedením trénera Dana Cemana sa zmenilo na staré-dobré silné mužstvo.

Košice sa postupne drali na špicu tabuľky, skvelým finišom napokon v poslednom kole dokonca preskočili Slovan a vyhrali základnú časť a tým pádom Pohár Dušana Pašeka.

V 1. kole play-off ich čakal finalista z minulej sezóny Nitra. Tím spod Zobora sa síce prezentoval dobrým, snaživým hokejom, ale rozbehnuté Košice sa nenechali zaskočiť a sériu ovládli po výsledku 4:1 na zápasy.

Semifinále už bolo o niečom inom. Košice narazili na rozbehnuté Michalovce, ktoré najskôr v predkole play-off vyradili Trenčín, aby následne vyprevadili z hry o titul aj Slovan. Michalovce sa prezentovali dobre organizovaným, defenzívnym hokejom, kde dominoval brankár Stanislav Škorvánek. O osude série rozhodol až zápas číslo 7, kde sa konečne presadili aj očakávaní ofenzívni lídri Marek Slovák či Marek Bartánus. Tí predtým v semifinálovej sérii bodovo mlčali. Podobne ako kapitán Michal Chovan.

TIPUJ FINÁLE A ZÍSKAJ BONUS 10 € ZA KAŽDÝ ZÁPAS

MHK ZVOLEN

Cesta Zvolena do finále bola takisto náročná, ale zaslúžená. Zverenci skúseného kouča Petra Oremusa boli na rozdiel od Košíc od úvodu ročníka na špici. Striedali sa Slovanom o prvé miesto, nerozhodila ich ani prehra v Bratislave 2:10.

A hoci napokon postúpil Zvolen do play-off z 3. miesta, patril k veľkým ašpirantom na titul. Zvolen má najlepší útok, množstvo hráčov, ktorí vedia strhnúť tím na gólovú vlnu.

To sa stalo aj v 1. kole play-off proti Novým Zámkom. Zvolen ju ovládol po výsledku 4:1 na zápasy, pričom v štyroch z piatich duelov strelil vždy aspoň 4 góly.

Aj v semifinále proti Spišskej Novej Vsi sa neraz hral ofenzívny hokej, ale tam to bola dráma do poslednej sekundy. Keď povážime, že Spišiaci viedli v sérii 3:2 a šiesty duel hrali doma, Zvolen ukázal pri otočke veľkú mentálnu, ale aj hernú kvalitu.

Zuzin, Jedlička, Hecl, Viedenský, Stupka, Hunterbrinker a ďalší potvrdzujú, že tím spod Pustého hradu má veľkú kvalitu a bude ju chcieť potvrdiť aj vo finále.

TIPUJ FINÁLE A ZÍSKAJ BONUS 10 € ZA KAŽDÝ ZÁPAS

KTO Z KOHO

Tak teda, kto sa stane novým majstrom? Hľadať favorita je náročné. Oba tímy majú v nohách náročné série na 7 zápasov. Oba tímy majú kvalitu na všetkých postoch.

Tímy sa stretli v základnej časti štyrikrát, dvakrát uspeli Košičania, dvakrát Zvolen. Očakávame náročnú, dlhú a krásnu sériu. A kto bude majster? Hoďme si mincou…

Tip TIPOSU: Zvolen 4:3 na zápasy

Program finále play-off Tipos extraligy 2022/23:

  1. zápas: nedeľa 16. apríla o 18.00 h v Košiciach
  2. zápas: pondelok 17. apríla o 18.00 h v Košiciach
  3. zápas: štvrtok 20. apríla o 18.30 h vo Zvolene
  4. zápas: piatok 21. apríla o 18.30 h vo Zvolene

prípadný 5. zápas: nedeľa 23. apríla o 18.00 h v Košiciach

prípadný 6. zápas: utorok 25. apríla o 18.00 h vo Zvolene

prípadný 7. zápas: štvrtok 27. apríla o 18.00 h v Košiciach

tipuj finále